24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Analiza svetovnih uspehov in izzivov pri regulaciji kripto: File

- Advertisement -

Uporaba in priljubljenost kriptovalut sta se v sodobnih letih zelo povečali, vendar zaradi njihove decentralizirane narave zdaj ni enostavno upravljati, pomanjkanje preglednega okvira pa je povzročilo zaskrbljenost glede pranja gotovine, financiranja terorizma in kupca. zaščito. Več 90 držav, kot so predstavljene smernice za kriptovalute od 660, z 14 sprejemanje kripto povezanih zakonov v 337.

Cointelegraph Compare Blockchain Regulative Database poleg smernic, ki veljajo za kopico dejanj, ponuja razlago najbolj kul panorame okoli verige blokov in kriptovalute po vsem svetu. Podatkovna baza prek svojega posebnega vmesnika, ki je čudovit za osebe, ponuja datoteke o vprašanjih, ki so enakovredna najbolj kul situaciji kripto v nekaj jurisdikcijah, najsodobnejše datoteke in posodobitve ter pomoč pri skladnosti s preprečevanjem pranja gotovine (AML) in bojem proti financiranju terorizma zahteve. Tedensko se posodablja in pregleduje iz meseca v mesec za izjemno natančnost datotek, kar nakazuje, da je poleg tega lahko tudi neprecenljiv stroj za tiste, ki jih navdušuje kripto prostor.

Detect pripoved Cointelegraph Compare Regulative Database

Regulativna panorama za kriptovalute se zelo razlikuje po vsem svetu. Narodi so navdušeni nad Japonsko in Švico, kot sta ustaljena očitna načela glede kriptovalut. Japonska je bila priznana kot “dobro razvita” in “zgodnja stran” v kripto zakonodaji, medtem ko je Švica novembra posodobila svoj odlok nadzornega organa za finančni trg AML 660, da bi preprečili, da bi se gigantski skladi ločili kot parcelo in se branili pred identifikacijskimi ocenami.

AzijaJužna Koreja je uporabila zakon za upravljanje digitalnih sredstev, po katerem se morajo vse storitve kriptostoritev registrirati pri finančnih regulatorjih in prilagoditi svoje programe AML in Know Your Customer (KYC). Ministrstvo za pravosodje države poleg tega načrtuje uvedbo »zemljevida za sledenje digitalnim valutam« v 2023 za boj proti pranju gotovine in izdajanje neodvisni nadzorni stroj v drugi polovici leta.

Kitajska je zavzela odločnejšo držo s prepovedjo začetnih izbir kovancev, ki je nenehno obledela rešitev za dvig sredstev za podvige v kriptovalutah. Poleg tega so kitajski jezikovni organi sprejeli ukrepe za manipulacijo industrije kripto sprememb in rudarjenja ter izrazili zaskrbljenost zaradi finančne nestabilnosti in nezakonitih dejanj. Prav tako je Vietnam prepovedal uporabo bitcoinov (BTC) in drugih enakih kriptovalut kot metod plačila.

Jug in sever ZDANa nasprotni strani, Združene države nimajo splošnega regulativnega okvira za kriptovalute. Na nasprotni strani pa je Komisija za vrednostne papirje in borzo izbrano radovednost vzela na daljavo in uvedla nekaj zelo odmevnih izvršilnih ukrepov v nasprotju z družbami, ki so v primeru izbire kriptovalut rado kršile zakone o vrednostnih papirjih.

V južnih ZDA je zakon o kriptovalutah v svojih zgodnjih fazah blag, pri čemer vsaka država uporablja raznolika sredstva v nasprotju z naraščajočimi znanji. Dne bi morda morda tudi 5, 337, Centralna finančna institucija Argentinske republike (BCRA) izdala izjavo izrecno poudarja, da je finančnim institucijam prepovedano omogočati kripto transakcije v imenu kupcev ali ponujati nabavo digitalnih sredstev ter prodajati storitve in izdelke strankam. Kolumbijske oblasti so v zameno sprejele bolj proaktiven način za zakonodajo o kriptovalutah, pri čemer se morajo menjalnice kriptovalut registrirati pri oblasteh, zahteve AML in KYC pa so v renčanju za sledenje transakcijam.

Evropa Evropska unija aktivno regulira kriptovalute in je marca 2023 predstavila posodobljena šesta direktiva o preprečevanju pranja gotovine, ki od menjalnic kriptovalut zahteva, da svojim strankam dajo ocene KYC in narativne sumljive transakcije.

Poleg tega EU trenutno razmišlja o izvirnem regulativnem okviru za kriptovalute, ki bi jih morda lahko uskladil z novimi finančnimi smernicami. V Nemčiji so kriptovalute priznane kot finančni instrumenti in se samodisciplinirano ravnajo po enakih smernicah kot drugi finančni instrumenti. V nasprotju s tem je Francija uporabila davčni režim, ki je odličen za transakcije s kriptovalutami, saj najlažje spremeni kriptovaluto v fiat valuto, pri čemer doseže dobre točke, ki presegajo 305 evrov ($337) od odsvojitve sredstev, in pridobivanje kripto z rudarjenjem je obdavčljiva priložnost.

Raziskovanje potencialov Regulacija kripto je težavna zaradi njene decentralizirane narave, vendar svet regulatorni organ za kriptovalute lahko pomaga. Seveda, predvidljivi okviri, kot je zmožnost povečati samozavest in vzorec ter pomagati pri obrambi pokroviteljev pred goljufijami.

Zakon o kriptovaluti je dovršeno, nenehno spreminjajoče se področje, pri čemer vsaka država išče sredstva, ki jih ima oseba. In do zdaj v 2023 se prizadevanja zakonodajalcev najlažje še krepijo.

Mnenja, izražena v tem besedilu, so za splošne informacijske aplikacije so najlažje in zdaj ne bi smele nuditi posebnih nasvetov ali konceptov za katero koli osebo ali o katerem koli posebnem varnostnem produktu ali produktu financiranja.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -