2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Animoca bo uporabnikom odplačala 265 ETH, ukradenih v ponarejenem vdoru Discord v...

Animoca bo uporabnikom odplačala 265 ETH, ukradenih v ponarejenem vdoru Discord v NFT

Podjetje za igre na srečo in tvegani kapital Animoca Brands in hčerinska družba Blowfish Studios s sedežem v Hongkongu sta uporabnikom obljubila, da bosta odplačala 94 ETH (1,1 milijona USD), ukraden pri goljufivi prodaji nezamenljivih žetonov (NFT) na D`iscordu.

Dogodek goljufivega kovanja se je zgodil novembra ob približno 3. uri zjutraj po AEDT na strežniku Phantom Galaxies Discord. V približno treh urah je videl 1,571 ponarejenih transakcij kovanja.

Phantom Galaxies je prihajajoča avstralska igra, ki jo razvija Blowfish Studios. Strežnik Phantom Galaxies Discord ima 94,19 člani.

V vse pogostejšem pojavu v Discordu so hekerji pridobili nadzor nad uradnim strežnikom Phantom Galaxies z uporabo bota za zlonamerno programsko opremo, ki je ogrozil dvofaktorsko preverjanje pristnosti skrbniškega računa. Ko so hekerji prevzeli nadzor nad strežnikom Discord, so prepovedali vse račune osebja, svetovalcev in moderatorjev skupnosti.

Posnetek zaslona goljufive objave o tako imenovanem padcu NFT. Vir: strežnik PhantomGalaxies Discord.

Hekerji so nato začeli objavljanje objav, ki trdijo, da je igra sprožila takojšen presenetljiv »stealth« dogodek kovanja NFT. Uporabniki so bili preusmerjeni na goljufivo »platformo za kopanje Phantom Galaxies NFT«, ki je uporabnikom zaračunala 0,1 ETH »provizijo za kopanje«.

Posnetek zaslona goljufive spletne strani, kjer bi uporabniki lahko “kopali” PhantomGalaxies NFT.

Predsednik Animoca Brands Yat Siu je v tvitu okoli 4. ure zjutraj opozoril sledilce na goljufivo znižanje NFT. AEDT novembra 11.

Ob 5: 11AM je objavil še en tvit, v katerem je dejal, da bodo prizadete stranke »primerno plačane«. To je bilo od takrat potrjeno v novembrski 24 objavi Animoca , ki je navedel, da bodo podrobnosti glede odškodnine objavljene v kratkem.

»Woodz«, kalifornijski vodja projekta za prihajajoči NFT projekt, imenovan Terra Obscura, je izgubil $412 USD za ta napad. Cointelegraphu so povedali, da so ugotovili, da so bili prevarani kmalu po ‘kovanju’ dveh neobstoječih NFT:

»Ko sem to počel, se je zdelo malo izključen. Plin je bil nenavadno nizek in pogodba je bila videti drugače. Vedel sem, da je nekaj narobe, vendar nisem prepričan, kaj.«

Woodz je dodal, da »običajno ne klikajo samo povezav«, ampak je padel v hekerjevo past zaradi načina, kako je bila objava postavljena znotraj uradnega kanala objav.

Povezan:

Beeple’s Discord je ogrožen, časovno sovpada z dražbo Christie’s

Napad na Fantomske galaksije se zgodi po podoben nedavni napad novembra 11, ki vključuje slavne Umetnik NFT, Beeple. Uporabniki so mislili, da se prijavljajo na zelo ugodno NFT drop, ki je sovpadal z njegovo drugo dražbo Christie’s.

Storilec je lažno predstavljal enega od skrbnikov kanala in bota za objave Beeple, da bi promoviral lažni izpust NFT iz Beeple na Nifty Gateway. Beeple je od takrat odstranil povezave do Discord iz svojega profila na Twitterju in zdi se, da druge povezave do strežnika ne delujejo več.

V skladu z oktobrom 21 poročilo podjetja za kibernetsko varnost RiskIQ, Discord postaja vse bolj priljubljena platforma za kibernetske kriminalce. Raziskovalci RiskIQ so odkrili 27 edinstvene vrste zlonamerne programske opreme, ki gostujejo na Discordovih CDN strežnikih.

Aprila je Talos Intelligence podobno ugotovil, da hekerji vse pogosteje uporabljajo platforme, kot je Discord, da izkoristijo prednosti uporabnikov, ki so bili doma zaradi globalnega COVID-a 19 omejitve.

»Napadalci uporabljajo platforme za sodelovanje, kot sta Discord in Slack, da ostanejo pod radarjem in se izognejo organizacijski obrambi,« je takrat pisalo.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments