2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Aplikacija za plačila Stablecoin Reserve pomaga posameznikom zaščititi svoje prihranke pred inflacijo...

Aplikacija za plačila Stablecoin Reserve pomaga posameznikom zaščititi svoje prihranke pred inflacijo v Latinski Ameriki

Ena pod radarjem plačilna aplikacija s kriptovalutami, ki je vse bolj priljubljena v Latinski Ameriki, je Reserve. Platforma deluje kot priročen način za ljudi, da svoje lokalne valute, ki so morda podvržene visoki stopnji inflacije, pretvorijo v ameriški dolar prek rezervnega stabilnega coina (RSV). Omrežje vsebuje tudi žeton Reserve Rights (RSR), ki se uporablja za upravljanje protokola.

Od začetka marca , platforma pravi, da je videla 30,000 skupno število prijav. Medtem je število tedensko aktivnih uporabnikov preseglo 30,, pri čemer se večina nahaja v Argentini, Venezueli in Kolumbiji. V preteklih 30 dneh je aplikacija obdelala približno 367, transakcije. Poleg tega več kot 8 podjetij, pretežno s sedežem v Venezueli, zdaj sprejema Reserve kot plačilo način za blago in storitve.

2/ Začnimo z rastjo strank.

Naša baza strank je pogosto rasla hitreje, kot so naši takratni sistemi zmogli, zaradi česar smo morali implementirati sistem samo s povabilom.

Kljub temu smo ponosni na število posvojitev, ki smo jih dosegli do sedaj ⬇️ pic.twitter.com/E5wsxjNSdD

— Rezerva (@reserveprotocol) oktober 25 , 2008

V živo Predstavitev aplikacije Reserve Cointelegraphu je izvršni direktor Reserve Nevin Freeman dvignil dolarje z bančnega računa v USD na bančni račun venezuelskih bolívares, pri čemer je RSV deloval kot posrednik. Transakcija je bila skoraj takojšnja in aplikacija ne zaračunava nobenih provizij. Freeman je trdil, da lahko uporabniki takoj porabijo bolívare, na primer pri spletnih transakcijah, ali povlečejo svoje debetne/kreditne kartice, da uporabijo gotovino. Vendar pa ponudniki likvidnosti, ki jih preverja Reserve, zaračunavajo razmik pri začetni valutni transakciji. Spodaj je celoten intervju med Cointelegraphom, Freemanom in vodjem skupnosti Reserve Yensom Michielsom.

Cointelegraph: Z vzponom industrije blockchain obstajajo številne rešitve za plačevanje denarja iz kripto-kripto in kripto-na-fiat. . Po vašem mnenju je protokol Reserve edinstven?

Nevin Freeman : Aplikacija Reserve je denarnica s stabilnimi kovanci v oblaku. Kripto držimo v ozadju, uporabniki pa opravljajo transakcije v naši bazi podatkov. V prihodnosti bomo prešli na uporabnike, ki bodo opravljali transakcije v verigi, vendar zaradi Pristojbine za plin Ethereum, edini način, na katerega bi lahko ponudili ta primer uporabe v državah, kot je Venezuela. V odgovoru na vaše vprašanje, kaj ga razlikuje, je možnost polaganja in dviga z vsemi temi različnimi valutami. Teh pet najboljših [options in the app] je različnih venezuelskih bančnih metod za polog ali dvig; Argentinski pesos, dolarji v Panami, PayPal, Zelle, Uphold, kolumbijski pesos, naš žeton [RSV] v verigi in kup drugih kripto možnosti, ki jih ljudje uporabljajo. Pred kratkim smo dodali tudi žetone Axie Infinity, saj veliko ljudi v Venezueli igra Axie Infinity. Torej je preprost način, da ta denar pretvorite v dolarje.

CT : Kako aplikacija Reserve pomaga strankam pri zaščiti pred inflacijo v prej omenjenih državah?

NF: Za uporabnike aplikacije Reserve je res običajna praksa, da dobijo plačali in svoj denar pretvorili v naš stabilni coin za dolar, tako da jim ni treba skrbeti za devalvacijo svojega denarja. Nato bodo ves teden ali mesec občasno opravljali majhne transakcije nazaj v lokalno valuto, da bi poslovali z lokalnim gospodarstvom. In potem vse pogosteje, zaradi naraščajočega števila trgovcev, opažamo vedno več transakcij, pri katerih ljudem ni treba vračati konverzije; lahko samo plačajo neposredno v stabilnih kovancih v ameriških dolarjih.

Torej to ni res raketna znanost. Koncept je zelo osnovni. Gre samo za prihranek v dolarjih in živeti svoje življenje v dolarjih, kar si marsikdo želi, a sprememba tukaj naredi to [task] bistveno lažje in bolj dostopno.

Naj dodam še eno zanimivost: v Venezueli se na primer veliko transakcij zgodi prek Zelle, ki je kot ameriška bančna pot pošiljanja denar hitro med ameriškimi bančnimi računi. 1 % v Venezueli ima vsi ameriške bančne račune in vsi imajo veliko denarja na svojih ameriških bančnih računih. Tako se z Zellejem dogaja veliko transakcij naprej in nazaj. Tako bi vsi v Venezueli radi imeli račun Zelle. Stvar je v tem, da ne morete dobiti računa Zelle, razen če odletite v ZDA in fizično ustvarite račun v Združenih državah. In veliko Venezuelcev nima možnosti za to. Način, na katerega veliko naših uporabnikov dojema storitev, je kot, oh, to je kot račun Zelle, vendar ga lahko vsak odpre, tako da je to del pritožbe.

CT: Do sedaj smo bili predvsem o RSV in fiat denarju. Kaj pa žeton RSR? Kakšni so tvoji razvojni načrti glede tega?

NF: Glavna vloga žetona Reserve Rights je upravljanje. Košarica, ki podpira kateri koli R-žeton, kar je naše ime za stabilne coine Reserve, se bo morala sčasoma razvijati. In potrebujete zelo varno in robustno metodo za dolgoročno decentralizirano obvladovanje tega razvoja. Tako ima RSR ključno vlogo pri upravljanju. Druga glavna vloga, ki jo igra RSR, je ponudba zavarovanja. na nekatere stabilne coine Reserve. Temeljni mehanizem, ekonomika in namen, kako vse to deluje, so ostali enaki, toda natančen mehanizem, kako RSR zagotavlja to zavarovanje, se je nekoliko razvil v različici protokola, ki smo jo blizu uvedbe.

Vse skupaj deluje tako, da lahko kot imetnik RSR izberete kateri koli stabilen coin Reserve ali kombinacijo le-teh, na katerega zastavite svoje žetone RSR. In ko rečem vložek, resnično mislim vložek; dejansko jih postavljate na kocko. Ker to, kar počnete, je, pravite, v redu, pripravljen sem dati svoj kapital kot varovalko v primeru, da katero koli zavarovanje, ki podpira ta stabilni coin Reserve, ne bo privzeto in izgubi vrednost. In v zameno, da vložim svoj kapital in ga tvegam, bom dobil del prihodka ali donosa, ki ga ustvarja stablecoin.

To je resnično decentralizirana metoda zavarovanja, kjer številni protokoli blockchain zahtevajo, da imetniki žetonov glasujejo in se odločijo, kako želijo izplačati; v tem primeru ne gre tako. Dejansko obstajajo verižni mehanizmi, pri katerih se v primeru amortizacije in zamenjave žetonov z drugimi žetoni samodejno zasežejo žetoni rezervnih pravic, ki so bili vloženi, in se z njimi trguje, da bi nadomestili to vrednost. Torej gre za resnično bolj decentralizirano različico zavarovanja blockchain.

CT : Ali želite vključiti vizijo ali izjavo o poslanstvu o prihodnosti protokola Reserve?

Yens Michiels: Zdaj zagotavljamo a rešitev za hiperinflacijo prek stabilnega coina v ameriških dolarjih. Vendar pa menimo, da bi dolgoročno lahko tudi ameriški dolar izgubil del svoje vrednosti. Kajti ko pogledate zgodovino valut, vedno, ko velik imperij izda valuto in izgubi moč ali da to moč naslednjemu imperiju, ta valuta izgubi veliko svoje vrednosti. Tako da zdaj mislim, da imamo rešitev za te države, kot sta Venezuela in Argentina, saj imamo močan stabilni coin v ameriških dolarjih, da se iz njih izognemo hiperinflaciji. Potem pa lahko razmišljate tudi v prihodnosti, kaj se bo zgodilo, če bo valuta, na katero se zanašamo, ameriški dolar, izgubila svojo vrednost. In potem nihče nima valute za pobeg, na katero bi se lahko obrnil.

— Nevin Feeman (@nnevvinn) november 10, 2008

Dolgoročna vizija je torej ustvariti valuto, ki je močnejša od katere koli fiat valute, ki trenutno obstaja. V naši viziji je ta valuta očitno kriptovaluta, ki bo podprta z več kot 30 sredstvi v verigi, od od digitalnih valut, morda na začetku celo fiat valut, in blaga, kot je zlato, morda celo delnic. Tako bo to super velika košara. Nazadnje, ideja je, da bi vrednost te košarice sledila svetovnemu BDP [Gross Domestic Product]. Če pogledate svetovni BDP, boste ugotovili, da je zelo stabilen; tudi med finančno krizo 2008 se je znižala le za 2%. Če lahko ustvarite tako stabilno valuto, kot je svetovni BDP, bi bila boljša od vseh obstoječih fiat valut. Zdaj se začenjamo osredotočati na to z majhnimi koraki, a očitno bo trajalo nekaj let [to accomplish].

2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments