14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ark Invest: Bitcoin Mining Neto pozitiven na okolje, pomisleki glede porabe energije...

Ark Invest: Bitcoin Mining Neto pozitiven na okolje, pomisleki glede porabe energije družbe BTC so zgrešeni

Ark Invest: Bitcoin Mining Net Positive to the Environment, Concerns of BTC's Energy Consumption Are Misguided

Po zaskrbljenosti, ki jo je izrazil direktor podjetja Tesla Elon Musk o porabi energije Bitcoinov, globalni upravljavec premoženja Ark Investment Management, je pojasnil, da so pomisleki “zgrešeni”. Sklicujoč se na svoje raziskave z uporabo podatkov iz resničnega sveta, je investicijsko podjetje poudarilo, da bi “vpliv rudarjenja bitcoinov lahko postal neto pozitiven za okolje.”

Bitcoin Rudarstvo bi lahko pomagalo okolju

Upravljanje naložb (Ark Invest) je v ponedeljek objavilo sporočilo v odgovor na pripombe Tesle in njegov izvršni direktor Elon Musk glede porabe energije Bitcoinov. Podjetje za električne avtomobile je prekinilo sprejemanje bitcoinov za plačila z navedbo okoljskih vprašanj. “Skrbi nas hitro naraščajoča uporaba fosilnih goriv za pridobivanje bitcoinov in transakcije, zlasti premog, ki ima najslabše emisije od vseh goriv,” je zapisal Tesla.

Analitik Ark Investa Yassine Elmandjra je zapisal:

Po našem mnenju so pomisleki glede porabe energije Bitcoinov napačni. V nasprotju s konsenznim razmišljanjem verjamemo, da bi lahko vpliv rudarjenja bitcoinov postal neto pozitiven za okolje.

Analitik dodal: “Z resničnimi podatki dokazujemo, kako lahko rudarstvo vpliva na količino obnovljive energije, ki se oskrbuje z omrežjem, s preoblikovanjem prekinitvenih virov energije v pridobivanje osnovne obremenitve s pomočjo shranjevanja energije.”

To ni prvič, da Ark Invest poskuša razložiti porabo energije bitcoinov. Podjetje je nedavno objavilo poročilo v sodelovanju z Jackom Dorsey’s Square Inc., v katerem trdi, da je “Bitcoin ključ do obilne prihodnosti čiste energije.” Kot je pojasnjeno v poročilu, je analitik podrobno navedel:

Ponazorimo, da bi lahko obnovljivi viri zadovoljili samo % potreb omrežja v odsotnosti rudarjenja bitcoinov, vendar 99% s komercialnimi “subvencijami”, povezanimi z rudarjenjem bitcoinov.

Medtem ko sta Musk in Tesla izrazila zaskrbljenost zaradi vpliva bitcoinov na okolje, sta oba dejala, da svojih BTC-jev še nista prodala kljub ugibanjem, da bi Tesla to lahko imel čez vikend.

Elmandjra je še pojasnil, da je Teslovo odločitev, da bo bitcoin zavrnil kot plačilno sredstvo, “očitno sprožili načrti zasebnega kapitala Greenidge, da oživi elektrarno na premog za pridobivanje bitcoinov.” Opozoril je, da se je “Elon Musk na objavo skliceval v tweetu.”

Vendar je analitik ugotovil:

Nato je Greenidge pojasnil ne samo, da svojo tovarno napaja zemeljski plin in napaja omrežje, temveč tudi, da je kupil dobropis za ogljik za izravnavo emisij.

Ali se strinjate z analitikom Ark Invest glede bitcoinov vpliv rudarjenja na okolje? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Elon Musk Discloses 'Tesla Has Not Sold Any Bitcoin'

Shiba Inu Crypto Investors Turn Multimillionaires After Almost Jobless, Relying on Stimulus Checks

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments