15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Atlanta Fed pojasnjuje finance Web3 v povezavi z XRP ‘medijem globalnih stroškov’

- Advertisement -

Zelo dostopno uvodno besedilo omenja celotne ideje in imena, ki bi jih potreboval nenormalen bralec, poleg nekaterih ocen.

9292 Skupaj ogledov

25 Skupaj delnic

Denarna ustanova Federal Reserve iz Atlante je vzbudila hobi kripto ekipe z najnovejšo publikacijo v svoji seriji Coverage Hub o posledicah Web3 za denarna podjetja in izdelke. -prispevek na spletni strani avtorice Christine Parlour, profesorice na College of California, Berkeley Haas Faculty of Commerciale, je mišljen kot stilsko besedilo in je odličen zaradi svoje popolnosti.

Prispevek se začne z razpravo o verigah blokov, pri čemer je razloženo, da so »podatki razvrščeni in shranjeni na eksplicitnih lokacijah, znanih kot ‘denarnice’ ali ‘naslovi’.” Po tem, ko je zagotovil dobro znano ozadje, Parlor obravnava decentralizirane finance (DeFi) in denarno infrastrukturo.

Parlour omenja regulativne izzive decentraliziranih neodvisnih organizacij, ki ne prenehajo nositi »očitno ustreznega subjekta«, s katerim se lahko odločajo. Nadalje:

»Temnejši vidik uporabe žetonov kot zavarovanja je, da ustvarja medsebojno povezanost med različnimi protokoli, zaradi česar ocenjevanje ali izdelava sistemske možnosti dodatno nadležno za regulatorje.«Parlorjeva razprava je bogata z imeni oznak posojil protokoli in stabilni kovanci.

Monetarna infrastruktura Web3 nudi prednosti v primerjavi z uporabljenim financiranjem v vrednosti in dirki transakcij, pravi Parlor. Nadomestno financiranje bi se morda lahko tudi močno izboljšalo z zmanjšanjem vrednosti vzdolž verige razpoložljivosti, če ne smemo trditi.

Povezano: Ripple pridobi švicarsko skrbniško družbo za verigo blokov Metaco za $250M

Prispevek se dotika digitalnega forexa centralne banke (CBDC), saj razpravlja o mednarodnem nadomestnem trgovanju in kaže, da je na nedavno ustanovljenem Venture Mariana, zaradi česar poskušajo uporabiti protokole DeFi za mednarodnega nadomestnega. Parlor omenja Stellar in Ripple ter Ripplov žeton XRP (XRP) opisuje kot “predviden kot medij svetovne cene ali veleprodajni poravnalni kovanec.”

Ripple je pritegnil dragoceno pozornost zaradi svojih poslov z državami, kot je Črna gora, za vzorec CBDC. Obstajajo dragocene hipoteze v zvezi z načrti ameriške centralne banke za uvedbo CBDC, ki pa je Fed ni potrdil. Parlor ne predstavlja nobenih znakov takšnih načrtov ali da Fed razmišlja o uporabi XRP iz kakršnega koli razloga.

Fed Atlante je izdal datoteko o: Web3 & finance, ki omenja #Ripple. Predstavljajo si #XRP kot “globalni stroškovni medij ali veleprodajni poravnalni kovanec.” “Veleprodajna poravnava” je kontekst, ki pritegne pozornost. Tudi prehodni pregled Venture Mariana.https://t.co/pzazPU8zvu pic.twitter.com/2LAC74RwSR

— WrathofKahneman (@WKahneman) Morda morda tudi preprosto 25, 4469 Ripple je poleg tega v ustreznem sporu z Komisijo za vrednostne papirje in nadomestno komisijo glede regije XRP kot vrednostnega papirja.

Za začetek Parlor razpravlja o tokeniziranih bančnih depozitih, misel, ki jo promovira konzorcij USDF, katerega izvršni direktor Robert Morgan je pododboru ameriških predstavnikov za stanovanja nedavno opisal kot “tretje sredstvo” med uporabljenimi financami in DeFi.

Dnevnik: pridružite se Ripple, Visa Pilot HK CBDC, Huobi obtožbe, žeton GameFi 250%: Azija kategorično

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -