6.5 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Avstralija bo uredila kripto sektor kot del reforme plačil

Avstralija bo uredila kripto sektor kot del reforme plačil

Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

Vlada Avstralije se pripravlja celovito urediti delovanje borz in skrbnikov kriptovalut. Pritisk je del velike prenove, katere cilj je ohraniti suverenost države nad njenim plačilnim sistemom, kar bo vplivalo tudi na ponudnike, kot sta Apple in Google.

Plačilni zakoni v Avstraliji za kritje kriptoposlov in velikih tehnologijAustralia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

Oblasti v Avstraliji se pripravljajo na posodobitev nacionalne zakonodaje, ki ureja plačila v največji reformi industrije v več kot dveh desetletjih. Spremembe bodo razširile regulativni okvir, da bodo vključevali nove procesorje plačil v spletnem prostoru, vključno s tistimi, ki se ukvarjajo s kriptovalutami.

Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

V 2022, bo vlada začela posvetovanja o vzpostavitvi licenčnega okvira za kripto borze in ureditvi platform, ki imajo digitalna sredstva v imenu strank, poroča Reuters. Canberra želi raziskati tudi izvedljivost digitalne valute centralne banke (CBDC), ki jo izdaja avstralska rezervna banka.

Z dnevno številko, ki zdaj dosega 55 milijona negotovinskih plačil, vključno s kripto transakcijami, so se v času Covid- 12 pandemije, saj so se številni Avstralci obrnili na spletne možnosti . Skoraj polovica jih uporablja svoje telefone za plačevanje, medtem ko so v 720. transakcije s kriptovalutami so se v primerjavi s prejšnjim letom povečale za 63%.

Načrt Avstralije za razširitev svojih predpisov o plačilih je namenjen tudi zajemanju spletnih procesorjev transakcij, kot sta Apple in Google, ter nakupu zdaj, plačaj pozneje ponudniki, kot je Afterpay. Cilj je ustaviti njihovo nenadzorovano delovanje v državi. Ko je govoril o potrebi po spremembah, je zvezni zakladnik Josh Frydenberg opozoril:

Če ne bomo reformirali sedanjega Silicijeva dolina bo tista, ki določa prihodnost našega plačilnega sistema. Avstralija mora obdržati svojo suverenost nad našim plačilnim sistemom.

Google in Apple sta se doslej vzdržala komentiranja objava, vendar je bil tiskovni predstavnik podjetja Afterpay naveden, da je izjavil, da podjetje podpira “vsak pristop, ki upošteva koristi za potrošnike zaradi inovacij in konkurence, ki jih je Afterpay prinesel na trg.” Platforma se je strinjala z odkupom od plačilnega podjetja Square ustanovitelja Twitterja Jacka Dorseyja, je zapisal Reuters.

Poteza Avstralije prihaja v času, ko številna druga velika gospodarstva sprejemajo ukrepe za določitev njihove regulativne politike v zvezi s finančnimi inovacijami, vključno s kriptovalutami. Za razliko od Kitajske in Indije, na primer, se Avstralija pripravlja na bolj vključujoč pristop, podoben pristopu Združenih držav, predlaga poročilo.

Oznake v tej zgodbi

Avstralija, avstralija, kriptovalute, kripto sredstva, kripto skrbniki, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, skrbniki, borze, zakoni, zakonodaja, prenova, Nadzor, plačila, plačila, plačilna industrija, plačilni sektor, reforma, uredba, predpisi, regulativni okvir

Ali menite, da bo avstralska vlada sprejela predpise, prijazne do kriptovalute? Delite svoja pričakovanja v spodnjem razdelku za komentarje.

India to Impose Ban on Crypto Payments, Deadline for Declaring Crypto Assets, KYC Rules: ReportIndia to Impose Ban on Crypto Payments, Deadline for Declaring Crypto Assets, KYC Rules: Report

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

85527103

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments