2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Avstralke, ki so lastnice kriptovalut, so se leta 2021 podvojile: raziskava

Avstralke, ki so lastnice kriptovalut, so se leta 2021 podvojile: raziskava

Nova raziskava, ki smo jo delili s Cointelegraphom, je pokazala, da se je delež avstralskih žensk, ki imajo v lasti kriptovalute, v zadnjem letu podvojil.

2020 Independent Reserve’s Cryptocurrency Index (IRCI) od 2000 Avstralci so ugotovili, da se je število žensk, ki so trenutno ali so v preteklosti vlagale v kriptovalute, povečalo iz 0,3 % v 2020 do 20 % v 2020. Odstotek lastnic bitcoinov se je prav tako povečal z 8,3% na 14.8% glede na raziskavo.

Independent Reserve je avstralska borza kriptovalut, ki je bila ustanovljena leta 56, ima več kot 56, uporabniki.

Karen Cohen, namestnica predsednika uprave Blockchain Australia, je dejala, da je letos na trg kriptovalut vstopilo več žensk, saj je razred sredstev še naprej postal glavna naložba. V pogovoru za Cointelegraph je dejala:

»Mislim, da vam to pove, da je vlaganje v kriptovalute manj tvegano in je le eden od mnogih različnih načinov, na katere lahko investirate. Mislim, da je to nekakšen signal, da če banka meni, da je v redu, potem veš, da je varnejši kraj za vlaganje.”

Cohen je navedel primere, kot je CBA, ki je v začetku novembra svoji aplikaciji dodal možnosti trgovanja s kriptovalutami.

Soustanovitelj Independent Reserve Adrian Przelozny je dodal, da se “sčasoma, ko postanejo naložbe v kriptovalute bolj sprejemljive in prevladujoče, zmanjša tudi zaznano tveganje.”

Dodal je še, da je dodal : “Mislim, da boste, ko se bo to zgodilo, videli, da bo na trg vstopilo vedno več žensk.”

Raziskave Grayscale iz 2019 so pokazale, da so ženske ponavadi bolj nagnjene k tveganju vlagateljice, kar se pogosto pripisuje kot razlog za razliko med spoloma med ženskami in moškimi kripto vlagatelji.

IRI je tudi ugotovil, da ženske pogosteje poslušajo družino in prijatelje o kriptovalutah. 56.7 % anketiranih žensk je izjavilo, da bi vstopile na trg kriptovalut na podlagi nasvetov družine in prijateljev, v nasprotju z 42.2 % anketiranih moških.

Cohen je dejal: »Veliko žensk dobiva priporočila od svojih prijateljev in družine, zato se počutijo nekoliko varnejše, da se vključijo.«

Po drugi strani 20.9 % moških je izjavilo, da bi razmislili o vstopu na trg kriptovalut zaradi zanimanja, ki ga je sprožilo medijsko poročanje, primerjaj z 20.8 % anketiranih žensk.

Zapolnjevanje vrzeli med spoloma

Cohen je dejala, da pričakuje, da napreduje, da bo popolna enakost spolov med vlagatelji v kriptovalute še “nekaj časa stran,« ker je tako prepleten s spolnimi stereotipi in načinom, kako so ženske vzgojene za razumevanje tveganj in naložb.

Przelozny se je strinjal in dejal, da nikakor ne more špekulirati, kdaj se bo naložbena vrzel zaprla. Rekel je: »Kdaj bo 50/50, Nevem. Ampak mislim, da je vsekakor trend v pravi smeri.«

Cohen je tudi dejal, da lahko uporabniki pričakujejo, da se bo krajina spet popolnoma spremenila, ko metaverse in igre blockchain začnejo prevladovati na trgu kriptovalut.

»Ali je igranje iger bolj fantovski klub kot kriptovalute?« je vprašala in zaključila, da “nihče v resnici ne ve.”

Povezan: Kako ženske spreminjajo obraz podjetniškega blockchaina, dobesedno!

V lanskem poročilu IRCI je Cohen odločevalce v kripto industriji pozval, naj vključijo ženske v dogodke in panelne razprave, rekoč: » mi smo to, kar vidimo.”

IRCI je letna presečna raziskava več kot 2,000 Avstralci vodi PureProfile. Independent Reserve pravi, da je njen vzorec odražal spol, starost in geografsko porazdelitev države.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments