-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Avstralska kriptopodjetja, ki želijo sprejeti predpise, pravi senator

Avstralska kriptopodjetja, ki želijo sprejeti predpise, pravi senator

Avstralski senator Andrew Bragg pravi, da so lokalni ustanovitelji kriptovalute pripravljeni sprejeti regulacijo, da bi sektor digitalnih sredstev pognali v mainstream.

258

Skupni ogledi

25

Skupni deleži

Aussie crypto companies keen to embrace regulations says senatorAussie crypto companies keen to embrace regulations says senatorAussie crypto companies keen to embrace regulations says senatorAussie crypto companies keen to embrace regulations says senator

Avstralski senator za Novi Južni Wales Andrew Bragg je zatrdil, da bi strogi predpisi “prinesli verodostojnost in veljavnost” nastajajočemu sektorju digitalnih sredstev v državi.

V pogovoru za lokalno publikacijo Finder 2. novembra , predsednik senatnega odbora za Avstralijo kot tehnološko in finančno središče, je komentiral, da je kriptosektor v državi pokazal pripravljenost, da sprejme večji regulativni nadzor, da bi dosegel splošno legitimnost.

»Na svoje presenečenje še nikoli nisem videl industrije, ki bi bila tako navdušena nad regulacijo,« je dejal senator Bragg.

»Skoraj vsi, s katerimi sem govoril v tej panogi, so razumeli, da bo ureditev temu sektorju prinesla verodostojnost in veljavnost. ”

Bragg je dodal, da pričakuje, da bodo v Avstraliji v prihodnjih dneh uvedeni novi predpisi, ki nadzorujejo kripto industrijo. 12 mesecev.

Braggovi komentarji prihajajo po tem, ko je njegov senatni odbor prejšnji mesec objavil svoje ‘Kripto poročilo’.

Poročilo 00 priporočila za reševanje ključnih vprašanja, ki se nanašajo na sektor kriptovalut, vključno z davčnim popustom za rudarje kriptovalut, ki uporabljajo obnovljivo energijo, novimi licencami za kriptovalute, prenovo davka na kapitalski dobiček v decentraliziranih financah (DeFi) in novimi zakoni za upravljanje decentraliziranih avtonomnih organizacij (DAO),

V dokumentu je tudi priznano, da trenutno pomanjkanje zakonodajne jasnosti v zvezi z digitalnimi sredstvi »ustvarja negotovost za razvijalce projektov, podjetja, vlagatelje in potrošnike.«

Po mnenju Bragga bodo priporočila Avstraliji omogočila, da konkurira vodilnim jurisdikcijam za blockchain in kripto industrijo, vključno s Singapurjem, Združene države in Združeno kraljestvo.

Ankete kažejo, da okoli 25 % Avstralcev, ki so trenutno ali so že imeli kriptovalute, zaradi česar je Avstralija ena največjih posvojiteljev kriptovalut na prebivalca.

Avstralski davčni urad (ATO) ocenjuje, da je več kot 480,000 davčnih zavezancev, ki so v zadnjih letih vlagali v digitalna sredstva.