-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Avstralska policija s pomočjo FBI-ja zaplenila kriptovaluto v vrednosti 1 milijon dolarjev

Avstralska policija s pomočjo FBI-ja zaplenila kriptovaluto v vrednosti 1 milijon dolarjev


Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Avstralska zvezna policija (AFP) je potrdila, da je vrhovno sodišče Novega Južnega Walesa odredilo zaseg kriptovalute, ki pripada obsojenemu hekerju. “Znesek zasežene kriptovalute, več kot 1,2 milijona dolarjev, je največji zaseg kriptovalute Commonwealtha,” je dejal AFP.

‘Največja zasega kriptovalute Commonwealtha’

Avstralska zvezna policija (AFP) je v petek objavila, da je bil obsojeni heker »ukazano da izgubi več kot 1.10 milijon dolarjev v kriptovaluti in gotovini Commonwealthu.”

10-letni storilec iz Sydneya je oktobra lani priznal krivdo različnih kaznivih dejanj. Delovna skupina za zaplembo premoženja s kaznivimi dejanji (CACT), ki jo vodi AFP, je “pridobila prepoved približevanja kriptovalute ter bančnih računov in računov Paypal, ki so jih hranili na lažna imena, vendar domneva, da jih nadzoruje moški,” je pojasnila AFP.

Vrhovno sodišče Novega Južnega Walesa je odredilo odvzem njegovega 1. milijonov avstralskih dolarjev na račun zaplenjenih sredstev Commonwealtha prejšnji teden, vključno z več kot 1,2 milijona AU$ 902,23) v kriptovaluti. AFP podrobno opisuje:

Znesek zasežene kriptovalute, več kot 1,2 milijona dolarjev, je največji zaseg Commonwealtha kriptovaluta.

Sredstva bo prerazporedila ministrica za notranje zadeve Karen Andrews v podporo preprečevanju kriminala, zakonu uveljavljanje in pobude, povezane z varnostjo skupnosti, je opisano v objavi.

Avstralec se je zarotil z a človek v ZDA “ukradel prijave in gesla strank storitev pretakanja in jih nato prodal na spletu po nižji ceni,” je dodal AFP. Po poročilih je ime moškega iz Sydneyja Evan McMahon. Njegov sostorilec v ZDA je bil Samuel Joyner.

Preiskava se je začela, potem ko je ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) maja posredoval informacije AFP 2018 o spletnem mestu za ustvarjanje računov, ki je prodajalo ukradene podatke o računu za spletne naročniške storitve, vključno z Netflixom, Spotifyjem in Hulujem.

Preiskovalci kibernetskega kriminala AFP so nato izvršili nalog na domu moškega iz Sydneyja in zasegli kriptovaluto ter različne dokaze. Aprila je bil obsojen na dve leti in dva meseca zapora.

Kaj menite o tem primeru? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Indian Crypto Regulation Is Planned for February: Report

Indian Crypto Regulation Is Planned for February: Report

Indian Crypto Regulation Is Planned for February: Report

Oznake v tej zgodbi

afp, AFP bitcoin, AFP kripto, AFP kriptovaluta, Avstralija , Avstralija zaseže bitcoin, Avstralija zaseže kriptovalute, Commonwealth bitcoin, Commonwealth crypto, FBI, zaseže kriptovalute, Sydney

Indian Crypto Regulation Is Planned for February: Report

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Zasluge za slike344206070: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Australian Police Confiscate Cryptocurrency Worth $1 Million With Help From FBI

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments