6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Avstralska vlada priznava 6 vodilnih svetovnih kripto reform

Avstralska vlada priznava 6 vodilnih svetovnih kripto reform

Avstralska vlada resno razmišlja o uvedbi digitalne valute centralne banke (CBDC) in je podprla številne v prihodnost usmerjene regulativne predloge za kripto kot del novega “načrta reforme plačil in kriptoreforme.”

Blagajnik Josh Frydenberg pravi, da bodo reforme “avstralijo trdno uvrstile med peščico vodilnih držav na svetu.”

Načrt reform naj bi bil največji pretres avstralskega plačilnega sistema od , pri čemer je del temeljev, povezanih s kripto, postavljeni z inovativnimi predlogi, ki jih je septembra avstralski senatni odbor.

V skladu z avstralskim finančnim pregledom vlada podpira šest od devetih reform, ki jih je predlagal senatni odbor, vključno z režimom licenciranja za kriptovalute, zakoni za upravljanje decentraliziranih avtonomnih organizacij in skupni režim dostopa za nove plačilne platforme.

Dva predloga, ki se nanašata na davčno in finančno skladnost, sta bila posredovana v obravnavo njunim državnim organom, medtem ko je vlada zavrnila še en predlog, ki se nanaša na popuste na davek pri rudarjenju Bitcoin iz obnovljivih virov energije.

MD @ChloeWhiteAus citiran v AFR o kriptoregulaciji. Članek vključuje uporabno zbirno tabelo odziva vlade na nedavne predloge za kriptovalute, ki nakazuje pot naprej glede regulacije v Avstraliji. Oglejte si več: https://t.co/q9ZLuf4r4b pic.twitter.com/ZxmiwoDdjQ

— Genesis Block Advisory (@GenesisBlockAus) 7. december 2021

Blagajnik in namestnik vodje Liberalne stranke Josh Frydenberg je danes v govoru na Avstralsko-izraelski gospodarski zbornici (AICC) predstavil vladne načrte za kriptoregulacijo, obdavčitev in CBDC.

»Jasno je, da ima Avstralija, če sprejmemo ta razvoj, ogromno priložnosti, da izkoristi konvergenco med financami in tehnologijo,« je dejal.

V zvezi s CBDC je neimenovani višji vladni vir povedal za The Australian 7. decembra, da je maloprodajna lestvica »RBA podprt Bitcoin ali kriptovaluta« se trenutno obravnava in bo ključni element vladne regulativne reforme o digitalnih plačilih.

Med svojim govorom AICC je Frydenberg o reformi kripto sredstev spregovoril:

»Za podjetja bodo te reforme obravnavale dvoumnost, ki lahko obstajajo o regulativni in davčni obravnavi kripto sredstev in novih načinih plačila. S tem bo spodbudil še več zanimanja potrošnikov, olajšal še več novih udeležencev in omogočil še več inovacij.

»Za potrošnike bodo te spremembe vzpostavile regulativni okvir, ki bo podprl njihovo vse večjo uporabo kripto sredstev in razjasnil obravnavo novih načinov plačila,« je dodal.

Eden od predlogov senatskega odbora, za katerega se zdi, da bo vlada prezrla, je % davčni popust za Bitcoin (BTC ) rudarji, ki uporabljajo obnovljivo energijo. Michael Harris, vodja korporativnega razvoja na lokalni borzi Swyftx, je za Cointelegraph povedal:

»Menimo, da je bil to političen premislek. Dejstvo je, da bo katera koli vlada verjetno težko ločila industrijo, kot je rudarjenje BTC, od drugih porabnikov energije, pa čeprav je ta namen hvalevreden.«

Vendar je Harris to rekel na splošno je “hrup, ki prihaja iz vlade v tem trenutku, obetaven”, saj se zdi, da je vlada prepoznala potrebo po uvedbi zakonov o varstvu potrošnikov, ne da bi zadušila inovacije.

»Hudič bo v podrobnostih in še posebej se želimo izogniti sistemu, ki zmanjšuje izbiro strank, tako da zloži kupe v korist velikih, tradicionalnih finančnih igralcev.«

Povezan: Avstralke, ki imajo v lasti kriptovalute, so se podvojile v 2021: Anketa

Kriptom prijazen senator Andrew Bragg, ki je vozil nedavni predlogi za kripto, je Cointegraphu v izjavi povedal, da bo Frydenbergov načrt kripto in fintech reform postavil “Avstralijo na tehnološki zemljevid”:

“Avstralija bo vodilno svetovno kripto središče pod načrt blagajnika. Avstralski potrošniki bodo imeli koristi tudi od novih pravil o varstvu potrošnikov.«

»Svet opazuje Avstralijo, ki zdaj postavlja globalni standard za reformo kriptovalute, plačil in digitalne denarnice,« dodano.

Caroline Bowler, izvršna direktorica lokalnih trgov kripto borze BTC, je pozdravila reforme in jih označila za »velik korak naprej za nadgradnjo avstralskega zakonodajnega okvira, ki je primeren za vse v realnem času.«

»Lepo je videti, da se vrzeli v avstralski uredbi v zvezi z digitalnimi finančnimi produkti in borzami, ki jih podpirajo, končno obravnavajo na najvišji ravni oblasti, koalicijska vlada pa ne izogibanje velikim težavam v zvezi s kriptovalutami, plačili in debančništvom,« je dejala.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments