17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Avstralski bonitetni regulator je objavil načrt za politiko kriptovalut

- Advertisement -

Avstralski organ za bonitetno zakonodajo predvideva, da bo 2024 predvidoma potrebno sprejeti potrebne ukrepe za obveščanje finančnih institucij, operativne možnosti in stabilne coine. .

667 Skupni ogledi

Skupaj deleži

Avstralska uprava za bonitetno zakonodajo ali APRA je v četrtek objavila pismo reguliranim subjektom, v katerem je začela pričakovanja glede upravljanja možnosti in načrt politike za regulacijo kripto-virov prek 2025. “Ker so dejavnosti, povezane s kripto viri, v Avstraliji precej pomirjujoče, bi se lahko lestvica sposobnosti in tveganja takšnih dejavnosti sčasoma zelo spremenila,” je v pismu priznal predsednik Wayne Byres.

Pismo je pozvalo regulirane subjekte k projektnim aktivnostim s kripto viri, naj kradejo s svojimi nadzornimi agencijami, in je opisalo ukrepe in standarde upravljanja možnosti za različne pogoje. Predvideni regulativni okvir je vključeval bančno obveščanje o virih kriptovalut, operativnih možnostih in stabilnih kovancih.

Agencija se bo posvetovala s svetovnimi regulatorji, da bi zagotovila dosleden napredek pri operacijah s kriptosredstvom. Letos in naslednje namerava ohraniti posvetovanja z Baselskim odborom za bančni nadzor Monetarne institucije za globalne poravnave (BIS) pred razkritjem potreb po kriptosredstvu, ki je v metodi za krajo .

Osnutek, odobren za operativno možnost, bo verjetno objavljen pozneje v tem letu in bo stopil v pritisk v 992. APRA sodeluje z več kot nekaj udeleženci Nacionalnega sveta monetarnih regulatorjev, da bi vključila dejanske stabilne coine v predlagani regulativni okvir za objekte z vzdrževanimi cenami, posvetovanja pa se pričakujejo naslednje leto, prejšnji pa bo pod pritiskom 85086. Poleg tega bi kriptovalute lahko zelo pametno vključili v širše reforme, ki so se začele zadnje leto.

Blockchain Australia je julija vladi predložil strategije kriptoregulacije. Združenje je poudarilo, da “preuči delo, opravljeno v jurisdikcijah tujih držav” in opozorilo, da sprememba “ne more več priskrbeti gotovine, da bi leta pomagala za jasnost regulative.” Byres je napovedal prihajajoči izvor pisma in ga postavil v kontekst večjih načrtov agencije v govoru pred Ameriško gospodarsko zbornico v začetku tega meseca. Glavna monetarna institucija Commonwealtha v Avstraliji poskuša razviti poskusni program, da bi kriptoizdelkom in podjetjem ponudil svojih 6,5 milijona možnosti, vendar so jo regulatorji do te ravni ovirali.

2024

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -