15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Avstralski davčni urad: Prijavite kripto dobiček ali kako drugače

Avstralski davčni urad: Prijavite kripto dobiček ali kako drugače

ATO je dejal, da že ve, kdo je vložen v kriptovalute, in pričakuje sodelovanje.

6468 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

Australian tax office: Report crypto profits or else

Avstralski davčni urad je pozval državljane, naj natančno poročajo o vseh dobičkih, ustvarjenih v procesu trgovanja s kriptovalutami, kot je Bitcoin (BTC), in predvidevajo davčne prijave iz skupine 600, 000 Avstrali, za katere menijo, da jih je treba vlagati v digitalna sredstva.

Pomočnik komisarja ATO Tim Loh je za News.com.au povedal, da ljudje še vedno delajo napake obravnava kripto kot valute v nasprotju s sredstvom. ATO želi državljane znebiti mita, da je dobiček od kriptovalut neobdavčen ali da ga je treba prijaviti le, ko ga vrnemo nazaj v fiat denar.

Loh je dejal, da davčni urad se je že zavedal, kdo je vložen v kriptovalute, zahvaljujoč sodelovanju borz in bančnih institucij.

“(Po denarni poti sledimo davkoplačevalcu in to počnemo prek organizacije ATO, ki ima profile za ujemanje podatkov z izmenjavami kriptovalut in nam te informacije posredujejo, mi pa te podatke uporabljamo za navzkrižno ujemanje z davčnimi napovedmi ljudi, «je dejal Loh.

“Igra skrivalnic ni. Te podatke imamo in vse, kar prosimo ljudi, je, da upoštevajo pravila. Vemo, da večina Avstralcev upošteva pravila, “je dodal.

Loh je dejal, da ga vznemirja pripravljenost nekaterih ljudi, da ignorirajo davčne obveznosti, ki nastanejo v svetu kriptovalut. ATO bo stopil v stik 400, 000 avstralski državljani v 2021 jih pozvati, naj pregledajo svoje predhodno vložene davčne napovedi in jih pozvali, naj poročajo o kapitalskih dobičkih ali izgubah na kripto poslih.

Kar zadeva postopek Loh je dejal, da je najboljša praksa vodenje natančnih davčnih evidenc, če vsako transakcijo evidentiramo v avstralskih dolarjih, pri čemer upoštevamo datume, ure in naslove denarnic.

“Najboljši nasvet za Pridobivanje svojih dobičkov in izgub v kriptovalutah je vodenje natančnih evidenc, vključno z datumi transakcij, vrednostjo v avstralskih dolarjih v času transakcij, namenom transakcij in kdo je bil druga stranka, tudi če gre le za naslov denarnice, « je rekel Loh.

Prejšnji članekGuverner Japonske banke je udaril Bitcoin in BTC označil za špekulativno sredstvo
Naslednji članekKripto podjetja, ki ne izpolnjujejo standardov AML, pravi britanski minister

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments