17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Avstralski regulator išče nasvete o sredstvih, povezanih s kripto

Avstralski regulator išče nasvete o sredstvih, povezanih s kripto

Avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) je pred kratkim odprl posvetovanje o vzpostavitvi metod in najboljših praks za regulacijo kripto sredstev. Posvetovalni dokument išče napotke o tem, katera kripto-sredstva bi morala biti opredeljena kot osnovna sredstva, in kako to določiti. Predlog bi lahko nakazal pojav novih izdelkov na osnovi kriptografije na avstralskem trgu.

Avstralski regulator išče nasvet

Avstralski regulator za vrednostne papirje je izdal javno posvetovalno knjigo, da se odloči, kako bo uredil izdelke, ki temeljijo na kriptovalutah. Članek z naslovom »ASIC se posvetuje o ETP-jih, ki temeljijo na kriptoaktivah in drugih naložbenih produktih«, išče nasvete o več ključnih temah, ki bi lahko vplivale na izdajo izvedenih finančnih instrumentov na osnovi kriptovalut, kot so ETP-ji.

Za ASIC so kriptovalute posebna sredstva, katerih vpliv je treba urediti s strožjimi standardi. ASIC v prispevku navaja, da so:

Zavedajo se zanimanja za domače kriptoassetne ETP in povpraševanja po njih. Vendar se zavedamo tudi resničnega tveganja za škodo potrošnikom in trgom, če se ti izdelki ne razvijejo in ne delujejo pravilno.

Članek prepoznava več vrst kripto sredstev in poudarja, da niso vse kriptovalute opredeljene kot osnovno sredstvo. Vendar ASIC predlaga vrsto pogojev, ki jih mora kripto sredstvo izpolnjevati, da je osnovno sredstvo: visoka raven institucionalne podpore, razpoložljivost ponudnikov storitev za podporo ETP-jem, ki zagotavljajo izpostavljenost kripto-sredstvu, zrel promptni trg, reguliran terminskega trga ter razpoložljivost trdnih in preglednih mehanizmov določanja cen.

Avstralija je lahko sledila Kanadi in Braziliji Lead

S tem posvetovanjem avstralska vlada sporoča, da je pripravljena zagotoviti predpise, prilagojene resničnosti trga. Mnogi menijo, da gre za povsem drugačen predlog v primerjavi s tem, kar počnejo vlade, kot je Kitajska. Kitajska organizira popolno zatiranje kriptovalut z izrivanjem borz in rudarskih operacij z njenega ozemlja.

Vendar je Avstralija glede kriptokrivnije bolj nevtralna. Ministrica za finančne storitve Jane Hume je maja izjavila, da lahko Avstralci vlagajo v to premoženje ob upoštevanju obstoječih predpisov. Izjavila je:

S potrošniki ne vlagamo v kriptovalut. Toda kot za naložbe v kateri koli razred premoženja tudi za njih velja avstralska zakonodaja, vključno z našo tržno vednostjo, poznavanjem stranke in davčnimi zakoni. To ni brezplačna vstopnica.

Na koncu je cilj, da vlagatelji končno dobijo ETF na osnovi kriptovalut. na voljo v državi. Kot rezultat bi bila poenostavljena naloga maloprodajnih in institucionalnih vlagateljev, ki želijo izpostaviti kriptovalute. Avstralija bi lahko sledila državam, kot sta Brazilija in Kanada, ki že imata kripto ETF izdelke z izdajo kripto prijaznih regulativnih okvirov.

Kaj menite o najnovejšem posvetovalnem dokumentu, ki ga je izdal ASIC? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

US Senator's Advice: Buy, Hold, Save Bitcoin for Retirement as Congress Floods Economy With Trillions of Dollars

Robinhood IPO Filing Reveals $88 Billion in Cryptocurrency Trading, Dogecoin 34% of Crypto Revenue

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments