2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Avstralski regulator pravi, da kripto poganja izredno povpraševanje potrošnikov in vlagateljev

Avstralski regulator pravi, da kripto poganja izredno povpraševanje potrošnikov in vlagateljev

Crypto Is Driven by Extraordinary Consumer and Investor Demand, Says Australian Regulator

Predsednik Australia’s Securities in Komisija za naložbe (ASIC) pravi, da kripto “poganja izredno povpraševanje potrošnikov in vlagateljev”, pri čemer ugotavlja, da so “posledice za potrošnike potencialno ogromne.” Regulator vrednostnih papirjev trenutno sodeluje z zakonodajalci, da bi razvili pravila za kriptovalute.

Regulator vidi „Izreden potrošnik in vlagatelj Povpraševanje po kriptovalutah

Predsednik Avstralske komisije za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) Joe Longo je v ponedeljek govoril o kriptovalutah na srečanju Australian Financial Review Super & Wealth Summit.

»Potrošniki bi morali k naložbam v kriptovalute pristopiti zelo previdno,« je dejal in poudaril pomanjkanje zaščite vlagateljev. Vendar je Longo menil:

Kripto je na našem pragu, tukaj in zdaj, in ga poganja izredno povpraševanje potrošnikov in vlagateljev . Posledice za potrošnike so potencialno ogromne.

Opozoriti je treba, da zakonodajalec za vrednostne papirje sodeluje z zakonodajalci pri razvoju pravil za kriptovalute , je poudaril, da je veliko kripto sredstev trenutno nereguliranih, zato so vlagatelji pri vlaganju vanje sami.

»Trenutno veliko kripto sredstev verjetno ni finančni produkt,« je pojasnil. “ASIC je že zagotovil nekaj smernic o skladih, s katerimi se trguje na borzi, ki so povezana s kripto sredstvi – so vsaj finančni produkti in s katerimi se trguje na licencirani borzi, tako da bo tam nekaj zaščite.”

Kljub temu je vodja ASIC opozoril:

Večinoma so vlagatelji vsaj za zdaj na last.

V začetku tega meseca je Commonwealth Bank of Australia (CBA ali Commbank), največja banka v državi, objavila, da nekaterim strankam bo omogočal, da kupujejo, prodajajo in hranijo kriptovalute neposredno z uporabo njegove aplikacije. Ta pilotni program je v partnerstvu z borzo kriptovalut Gemini.

Generalni direktor banke je naknadno dejal, da čeprav obstajajo tveganja pri sodelovanju v kriptovalutah, obstajajo večja tveganja, če ne sodelujete.

Predsednik ASIC je ugotovil:

Zgovorno je dejstvo, da največja avstralska banka že predlaga način izpostavljenosti kriptovalutam za svoje maloprodajne stranke. Da, to je le pilotni projekt, vendar je splošna smer jasna. Ta razprava ni več na obrobju industrije finančnih storitev.

Na isti konferenci v ponedeljek je Liberalna stranka O kriptovaluti je spregovorila tudi senatorka za Victoria Jane Hume. Rekla je, da moramo priznati, da kriptovalute niso modna muha, in dodala, da decentralizirane finance (defi) predstavljajo velike priložnosti.

Kaj menite o pripombah avstralskega regulatorja vrednostnih papirjev? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress'

Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress'

IMF Warns El Salvador Against Using Bitcoin as Legal Tender After 'Bitcoin City' Announcement Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress'

Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress'

Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress' Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress' Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress'

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments