0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Avstralski regulator za vrednostne papirje izda smernice za kripto ETP

Avstralski regulator za vrednostne papirje izda smernice za kripto ETP

Avstralski regulator vrednostnih papirjev se je odločil, da od ponudnikov kripto ETF ne bo zahteval, da imajo domače kriptovalute.

56

Skupni ogledi

8 Skupni deleži

Australian securities regulator issues guidelines for crypto ETPsAustralian securities regulator issues guidelines for crypto ETPsAustralian securities regulator issues guidelines for crypto ETPsAustralian securities regulator issues guidelines for crypto ETPs

Avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) je objavila svoj odgovor na javno posvetovanje o produktih, s katerimi se trguje na borzi kriptovalut (ETP), skupaj s svežimi smernicami industrije.

Okt. 29, je regulator izdal niz regulativnih zahtev za sredstva želi ponuditi kripto ETP, vključno s skladi, s katerimi se trguje na borzi (ETF) in strukturiranimi produkti, po mesecih posvetovanj s panogo, ki so se začela konec junija.

V skladu z uradnimi navodili je ASIC doslej zeleno osvetlil ETP, ki temeljijo na glavnih kriptovalutah, kot sta Bitcoin (BTC) in Ether (ETH), in pričakuje, da bo več kripto sredstev v prihodnosti postalo temelj za ETP:

»Kot oktobra r 2021, zdi se, da bo Bitcoin in eter verjetno izpolnila vseh pet zgoraj opredeljenih dejavnikov za določitev ustreznega osnovna sredstva za ETP. Pričakujemo, da se bo obseg kriptosredstev nefinančnih izdelkov, ki lahko zadovoljijo te dejavnike, sčasoma razširil.«

Da bi postala ustrezna osnova za kripto ETF, bi morala kripto sredstva pridobiti visoko raven institucionalne podpore, zrel promptni trg, reguliran terminski trg, ugledne in izkušene ponudnike storitev ter pregledne mehanizme za določanje cen, piše v navodilih.

Za vsako aplikacijo za izdelek kripto ETF morajo licencirane borze oceniti, ali je izdajatelj sposoben izpolniti svoje obveznosti v zvezi z izdelkom, vključno z zagotavljanjem varnega in varnega skrbništva ter pridobitev ustreznih licenc.

V odgovoru na javno posvetovanje je ASIC tudi dejal, da ne zahteva domačega kripto skrbništva za subjekte, ki izdajajo kripto ETF, in opozoril, da bi bile takšne omejitve nepoštene omejiti konkurenco.

“Čeprav priznavamo pomisleke, ki so jih izrazili anketiranci glede skrbništva kripto sredstev v tujini, kot je npr. Ker obstaja možnost težav pri izterjavi sredstev v različnih jurisdikcijah, menimo, da bi bilo neprimerno določiti zahtevo po domačem skrbniku,« je zapisano v dokumentu.

Povezan: