19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Avstralski regulatorji iščejo javni prispevek k kripto ETP-jem

Avstralski regulatorji iščejo javni prispevek k kripto ETP-jem

Avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe je navedla, da sta Bitcoin in Ether edina dva kripto sredstva, ki verjetno izpolnjujeta razvijajoča se merila za reguliran kripto ETP.

858 Skupaj ogledov

7 Skupaj delnice

Australian regulators seek public input on crypto ETPs

Avstralska komisija za vrednostne papirje in naložbe (ASIC) išče povratne informacije javnosti o izdelkih, s katerimi se trguje na borzi s kriptoaktivami, in navaja, da se zaveda naraščajočega zanimanja in povpraševanja pri njihovem uvajanju na regulirane avstralske trge.

V posvetovalnem prispevku, objavljenem junija 30, je regulator dejal, da je njegova glavna prednostna naloga oceniti, ali lahko “edinstvene in stalno razvijajoče se lastnosti” kripto-aktivnih ETP-jev dosledno izpolnjujejo obstoječe regulativne obveznosti. Glede na to zapletenost in hiter razvoj sprememb v panogi ASIC ugotavlja, da se zdi nujno obsežno posvetovanje za oceno dveh ključnih zadev:

“(a) ali lahko ti izdelki izpolnjujejo obstoječa pričakovanja glede ETP-jev, vključno s tem, ali so kripto-sredstva ustrezna osnovna sredstva, ali je mogoče kripto-sredstva zanesljivo določiti in kako naj bodo kripto-sredstva razvrščeni glede na pravila osnovnega premoženja; in (b) kako lahko izdajatelji izdelkov zagotovijo, da so ti izdelki skladni z našim regulativnim okvirom, tudi glede skrbništva, obvladovanja tveganj in razkritja. “

V članku ASIC je navedeno, da regulator ne meni, da lahko vsa kripto sredstva trenutno služijo kot ustrezno finančno premoženje za ETP, ob upoštevanju njegove ocene zrelosti spota v panogi in raven regulacije terminskega trga. Vendar je regulator odprt za odobritev ETP šifrirnega sredstva, ki bi lahko izpolnilo vsa ustrezna merila za oceno. Tu regulator ugotavlja:

“V tem trenutku so po našem mnenju edina kripto-sredstva, ki verjetno zadovoljili te dejavnike, so bitcoin (BTC) in eter (ETH). “

Pobuda ASIC Zdi se, da ga je spodbudil tako nedavni uvrstitev Ethereum ETP na borzo v Torontu – nekaj, kar ASIC izrecno ugotavlja v svojem prispevku – kot tudi stalni premisleki Avstralske borze vrednostnih papirjev (ASX) o več kripto ETP aplikacijah.

V zadnjih mesecih ASIC postaja vse bolj proaktiven pri stikih z domačimi blockchain in kripto družbami in poskuša zgraditi zaupanje in sodelovati s kripto ekonomijo. Regulator pa je prejel kritiko nekaterih od teh podjetij zaradi zaznane nepreglednosti obstoječih predpisov in obveznosti glede skladnosti kripto podjetij.

ASIC v svoji izjavi poudarja, da je v katerem so kripto sredstva sama razvrščena in urejena v Avstraliji, je vprašanje vlade. Odbor za senat v Avstraliji ocenjuje možnosti za razvoj celovitega regulativnega okvira za kripto in digitalna sredstva, ASIC pa poudarja, da njegov dokument “ne želi vnaprej določiti nobene odločitve, ki jo lahko sprejme odbor.”

Povezano: VanEck in BetaShares se prijavita za kripto ETF-je Aussie, saj družinske pisarne vzamejo BTC

Povratne informacije javnosti bo moral ASIC poslati Julij . Anketiranci lahko svoje odgovore oddajo odkrito, anonimno ali z vzdevkom.

V pogovoru s Cointelegraphom je ustanovitelj in izvršni direktor BetaShares Alex Vynokur spregovoril o posvetovalnem vprašanju ASIC, ali bi bilo primerno malim vlagateljem ponuditi izpostavljenost do kripto sredstev, na katerih temeljijo ETP, prek avstralskega trga z licenco. . Vynokur je dejal, da BetaShares kot lokalni ponudnik ETP-jev in drugih skladov, s katerimi se trguje z ASX, meni, da bi ta pristop potrošnikom ponudil boljšo zaščito kot neposreden dostop prek menjalnic.

tudi strinjal s predlogom, da bi morali biti regulirani naložbeni produkti, kot so ETP, omejeni na “majhno podskupino kripto-sredstev, ki lahko dokazujejo zanesljivo likvidnost, preglednost in odkrivanje cen.”

Prejšnji članekBanka Rusije oblikuje prvo skupino za testiranje digitalnih rubljev
Naslednji članekInstitucionalni vlagatelji ne kupujejo Bitcoina po 50% vseh najvišjih vrednosti … za zdaj

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments