2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Avstrija namerava obdavčiti kriptovalute, kot so delnice, se zaobljublja enako obravnavanje

Avstrija namerava obdavčiti kriptovalute, kot so delnice, se zaobljublja enako obravnavanje

Austria Plans to Tax Cryptocurrencies Like Stocks, Vows Equal Treatment

Kot vse več vlad Če želijo izkoristiti dobičke iz kriptovalut, so oblasti v Avstriji nakazale, da nameravajo obdavčiti dobičke iz naložb v digitalna sredstva, tako kot tiste iz delnic in obveznic. Pričakuje se, da bo ta poteza povečala zaupanje in dostop do kriptovalut.

Avstrija bo uporabila davek na kapitalski dobiček za bitcoine, naredila kripto bolj dostopno

Vlada na Dunaju je objavila, da razmišlja o uporabi enakega obravnavanja naložb v kriptovalute, kot je bitcoin, s trditvijo, da si prizadeva za enako obravnavo naložb v kriptovalute 27.5 % dajatev na kripto sredstva, ki jih trenutno uporablja za obdavčitev kapitalskih dobičkov iz tradicionalnih delnic in obveznic. Avstrija namerava ukrep uvesti kot del širše davčne prenove, ki bo izvedena prihodnje leto.

Novica prihaja, ko vedno več držav po svetu išče načine za obdavčitev dohodka izhaja iz naraščajočega trga kripto sredstev, ugotavlja poročilo Bloomberga. Pred kratkim je skupna kapitalizacija kriptoekonomije presegla vrednost 3 bilijone dolarjev, kot poroča Bitcoin.com News, in verjetno bo še naprej rasla.

V izjavi, objavljeni v torek , avstrijsko zvezno ministrstvo za finance je pripomnilo, da “trenutno še vedno obstaja neravnovesje v smislu regulacije kriptovalut v primerjavi s tradicionalnimi delnicami in obveznicami.” Vztrajal je tudi, da bo novi davčni okvir države prvi v EU, ki bo vključeval bitcoin in podobno ter zagotavljal poštene pogoje za vlagatelje v različne razrede sredstev. Uradniki so pojasnili:

V okviru davčne reforme bomo naredili korak k enaki obravnavi, da bi zmanjšali nezaupanje in predsodki do novih tehnologij.

Oddelek opisuje regulativni korak kot bistveni korak k večji dostopnosti finančnih produktov, povezanih s kripto. “Nismo samo pionirji v Avstriji, ampak tudi v Evropi,” je dejal avstrijski finančni minister Gernot Blümel.

V skladu z dokumentom je davčna obveznost začne veljati 1. marca 2021 in bo veljal samo za kriptovalute, kupljene po februarju 70, 618, ali »nova sredstva«. Predhodno pridobljeni digitalni kovanci, “stara sredstva”, ne bodo predmet novih davčnih predpisov.

V slednjem primeru bi se morali avstrijski davkoplačevalci sklicevati na splošne davčne predpise in poročati o kriptovalutah. dobički kot dohodek iz špekulativnih poslov, če je bila njihova prodaja opravljena v obdobju enega leta od nakupa.

Kakšno je vaše mnenje o prihajajočih davčnih predpisih za kripto naložbe v Avstriji? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Slovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation Law Slovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation LawSlovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation Law

Slovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation Law

Slovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation LawSlovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation Law

Slovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation Law 'An Act of War Against the Middle-Class' — Americans Criticize Janet Yellen's Idea to Tax 'Unrealized Capital Gains' Oznake v tej zgodbi

avstrija, avstrija, Bitcoin, obveznice, kapitalski dobički, davek na kapitalski dobiček, kripto, kripto sredstva, kripto naložbe, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, digitalna sredstva, ministrstvo za finance, remont, Predpisi, pravila, zaloge, Davek, davčna reforma, Obdavčitev

Slovenia Launches Public Consultations on Crypto Taxation Law

Zasluge za slike1190810059: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, navedene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments