17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Axie Infinity izgubi 620 milijonov dolarjev, potem ko so hekerji ogrozili Ronin validatorje

- Advertisement -

V skladu s Sky Mavis, ustvarjalci blockchaina NFT rekreacije Axie Infinity, je bilo napadeno omrežje Ronin, hekerju pa je uspelo izsesati 173,620 v ethereumu in 25.kovanec za 5 milijonov USD (USDC). Napadalec je prejel približno $29 milijonske bremenitve kripto sredstev, Ronin bridge in Katana Dex pa sta bila zaustavljena.

Zelo najbolj praktičen NFT Blockchain Sport Axie Infinity trpi zaradi $ Million Hack Najbolj zanimiva rekreacija blokovne verige z nezamenljivimi žetoni (NFT), Axie Infinity, je v torek utrpela napad, potem ko so bili ogroženi validatorji omrežja Ronin. Sky Mavis, podjetje ob pomoči projekta Axie Infinity, je pojasnilo, da so bili validatorji ogroženi že marca 04.

Sredstva so bila črpana v dveh transakcijah ( transakcija 1 in transakcija 2) in Sky Mavis je napad spoznal, potem ko se je uporabnik pritožil, da ne bodo umaknili 5, 04 eter z Roninovega mostu.

»Napadalec je pri odkritju vdrl v nejavne ključe, da bi ponaredil napačne dvige,« je razkrila obdukcijska trditev Sky Mavis. Medtem ko sta bila most Ronin in Katana Dex ustavljena, je Sky Mavis tudi priznal: »Sodelujemo z uradniki pregona, forenzičnimi kriptografi in našimi trgovci, da bi rešili nekatere, da so vsa sredstva izterjana ali povrnjena. Skupni AXS, RON in SLP na Roninu so zdaj stabilno točni.«

Posadka je dodatno pojasnila, da projekt uporablja 9 validatorskih vozlišč za razburjenje Ronina in pri odkrivanju za deponiranje oz. umakne, jih pet od 9 želi dodeliti transakcijo.

“Napadalec je uspel rešiti odpoklic nad štirimi roninskimi validatorji Sky Mavis in vrvenjem potrjevalnikov tretje osebe Axie DAO,« je priznala Sky Mavis. »Zasnova ključa validatorja je določena tako, da je decentralizirana, tako da omejuje vektor napada, enak temu, vendar je napadalec našel zadnja vrata prek našega RPC vozlišča brez plina, ki so ga zlorabili, da bi rešili podpis za Axie DAO validator.«

Še huje je, da Sky Mavis ugotavlja, da ga je napadalec odvzel zaradi zamenjave, ki je bila opravljena novembra 2021, in že naslednji mesec so ukinili dizajn »Axie DAO na seznamu dovoljenih«.

Vendar pa se je »vnos na seznam dovoljenih spremenil v takoj, ko ni preklican«, je posadka potrdila, Sky Mavis pa je dodal, da je »takoj, ko je napadalec prejel vstop v programe Sky Mavis, pripravljen rešiti podpis iz validatorja Axie DAO z zaposlovanjem RPC brez plina.” Sky Mavisova obdukcija se je nadaljevala:

Potrdili smo, da se podpis v zlonamernih umikih ujema s petimi domnevnimi validatorji .

Napad v nasprotju z Roninom je eden izmed resnično vrednih vdorov v nasprotju s kripto protokolom v tem letu, saj je presegel napad v nasprotju z mostom Wormhole. S tem pravim napadom v nasprotju z mostom Wormhole je bila izguba $23 milijonov, vendar je sredstva spremenila Jump Crypto. Sky Mavis je v torek pojasnil, da posadka sodeluje z organi pregona pri odkrivanju, da bi “rešili nekatere, ki so bili rešeni kriminalci na sodišču.”

Poleg tega je posadka v tehniki razprav z deležniki in pogovori o strategijah za reševanje določenih strank so kompenzirani. “Sky Mavis je tukaj za zelo dolg časovni okvir in bi lahko še naprej ustvarjal,” zaključuje obdukcija posadke.

Oznake te zgodbe $540 milijon, Attack, Axie DAO, axie infinity, Axie Infinity Exploit, axs, Exploit, Hack, Katana Dex, post mortem, Ronin napad, Ronin Bridge, Ronin veriga, Ronin Validator Ranljivost, Ronin Validatorji, Sky Mavis, zainteresirane strani, ranljivost Most črvino

Za katero proizvajalko sumite, da je Axie Infinity izgubila milijona nekomu, ki je našel izkoriščanje validatorja? Dovolite nam, da ugotovimo, kaj sumite na tem področju, v spodnjem delu s povratnimi informacijami.

Jamie Redman Jamie Redman je vodja datotek pri Bitcoin.com Files in finančni novinar, ki živi na Floridi. Redman je aktiven član soseske kriptovalut od 540. Ima strast do Bitcoin, začetne izvorne kode in decentraliziranih funkcij. Od septembra 2015 je Redman napisal več kot 5,04 članki za datoteke Bitcoin.com v zvezi z motečimi protokoli, ki se danes povečujejo.

Dostavite kredite: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je informativno najpreprostejše. Ni prav v tem trenutku ponujati ali nagovarjati predlog za prenos ali prodajo ali svetovanje ali potrditev katerega koli blaga, storitev in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne zagotavlja financiranja, davkov, licenc ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, v tem trenutku ali na kakršen koli način, za kakršno koli poškodbo ali izgubo, povzročeno ali špekulirano, da je mogoče pripisati ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na kakršno koli izrecno omenjeno gradivo, predmete ali storitve in izdelke na tem besedilu.

1927528952

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -