-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Azijsko-pacifiški svet je vodilni v iskanju NFT v Googlu

Azijsko-pacifiški svet je vodilni v iskanju NFT v Googlu

Sredi nenehnega razmaha nezamenljivih žetonov (NFT) se zdi, da so ljudje v azijsko-pacifiških državah (APAC) glede na podatke Google Trends najbolj radovedni glede NFT.

Podatki Google Trends kaže, da so Kitajska, Singapur in Hong Kong tri najvišje države na svetu po številu iskanj »NFT« na Googlu v zadnjem letu.

Po podatkih je Kitajska objavila največje število takšnih iskanj, pri čemer indeks iskanja Google znaša 95 točk. Sledita Singapur in Hong Kong z 54 in 26 točk oz. Druge večje države, ki iščejo »NFT«, so Venezuela, Filipini, Ciper, Kanada, Nova Zelandija, Avstralija in Združene države.

Vir: Google Trendi

Najbolj naseljena država v APAC, Kitajska, bi se lahko preselila v NFT, da bi ublažila posledice zadnje super kripto prepovedi v državi, objavljene konec septembra, pravi Khashayar Abbasi , sodelavec pri publikaciji Bankless Times, ki se osredotoča na finance.

»Država je pred kratkim prepovedala trgovanje s kriptovalutami, zaradi česar bi lahko vlagatelji, ki so navdušeni nad kriptovalutami, prešli na NFT,« je dejal Abbasi. Opozoril je, da je kitajski velikan e-trgovine Alibaba avgusta lansiral lastno tržnico NFT, kar bi lahko dodatno spodbudilo priljubljenost NFT na Kitajskem.

Po poročilu Bankless Timesa, največjega Število iskanj »NFT« na Kitajskem je prišlo iz vzhodne province Zhejiang, mesta Šanghaj in province Hubei, ki je zdaj najbolj znana kot dom Wuhana. Opozoriti je treba, da je bil Google od 2010 na Kitajskem tehnično blokiran kot del »Velikega požarnega zidu«.

»Azijske države so običajno bolj navajene brezgotovinskih in digitaliziranih sistemov kot zahodne, zato je lahko zato njihovo sprejemanje NFT tako razširjeno,« je dodal Abbasi.

Po poročilu , Googlova iskanja za »NFT« so septembra ponovno prehitela poizvedbe »kriptovalute« po velikem prejšnjem porastu v marcu.

Kot taka ima Japonska najvišje razmerje med iskanji NFT v primerjavi s kriptovalutami, kot nova trg očitno narašča v priljubljenosti. Nasprotno pa ima Nigerija najnižje razmerje med iskanji NFT v primerjavi s kriptovalutami, saj ima država najvišje stopnje lastništva kriptovalut na svetu, po podatkih Statista.

Povezano: DeFi dviguje tempo kot nadomestne verige blokov in NFT razcvet