19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice B.Protocol napoveduje platformo v2 za likvidacije DeFi

B.Protocol napoveduje platformo v2 za likvidacije DeFi

B.Protocol pravi, da bo v2 optimiziral likvidacije “velikega dolga” z bistveno manjšimi kapitalskimi zahtevami na decentraliziranih finančnih posojilnih platformah.

5133 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

B.Protocol announces v2 platform for DeFi liquidations

Decentralizirana finančna služba B.Protocol je objavila načrte za novo različico, ki bo izboljšala likvidacijo podkolateraliziranih posojilnih pozicij na posojilnih platformah.

V sporočilu, objavljenem v torek, je bila rezervna likvidnost protokol za posojilne platforme DeFi je razkril, da prihajajoči v2 temelji na beli knjigi za novega avtomatiziranega prodajalca Backstop (B.AMM), ki ga je napisalo nekaj anonimnih članov skupnosti.

Po objavi v blogu, ki jo je objavil ustanovitelj B.Protocol Yaron Velner, zasnova v1, ki je uporabljala poklicne likvidatorje za delitev dobička z uporabniki namesto rudarjev, ni zadostovala za reševanje problema kapitalske neučinkovitosti.

Za razliko od centraliziranih borz, kot je Binance, ki ponujajo le veraged trgovanje do 100 krat depozitov uporabnikov, vzvod razmerje na decentraliziranih borzah (DEX) redko preseže petkrat. Ta bistveno nižja meja finančnega vzvoda je kljub velikemu obsegu likvidnosti, ki je na voljo platformam DEX.

Za Velnerja in avtorje bele knjige B.AMM veliko vprašanje zdrsa na DEXes sili posojilne platforme biti konzervativni pri svojih dejavnikih zavarovanja s posojilom. Zaradi velikega zdrsa in tesnih razmikov na AMM, kot sta Uniswap in SushiSwap, se zdi, da je likvidacija posojilnih platform DeFi omejena na hitro arbitražo posojil.

DeFi posojilne platforme, kot je Maker, uporabljajo sistem imetnik trga (ali imetniki), ki je med drugim odgovoren za izvrševanje likvidacij. Ti skrbniki so bili v središču pozornosti med prireditvami črnih labodov, kot je bil črni četrtek marca

Vendar, kot je že junija prej poročal Cointelegraph, so likvidacijski mehanizmi DeFi na splošno dobro delovali ob “cunamiju likvidacij maja.”

Rešitev problema podjetja B.Protocol je v obliki platforme, ki uporabnikom omogoča, da prek samodejnega protokola za ponovno uravnoteženje, ki pretvori zavarovanje za odplačilo dolga, zagotovijo likvidnost za morebitne likvidacije – odplačilo dolga v zameno za zavarovanje s premoženjem.

Po mnenju Velnerja in bele knjige B.AMM bo postopek ponovnega uravnoteženja temeljil na konstantni spremenljivki zamenjave Curve Finance za določanje cen sredstev. Medtem ko je stabilni swap invariant zasnovan za korelirane pare sredstev, kot sta Dai (DAI) in Tether (USDT), ga bo B.Protocol v2 razširil za nekorelirane pare, kot sta DAI in Ether (ETH).

V pogovoru za Cointelegraph je Velner razložil, kako bo stabilni swap invariant razširjen, da bo deloval za nepovezane pare sredstev na B.Protocol v2:

“Sistem je zasnovan posebej za nepovezana sredstva. To je mogoče, ker se sistem opira na zunanji vir cen (npr. Chainlink). Stalna invariantka zamenjave Curve Finance se uporablja samo za določanje diskonta v postopku rebalansa. “

Povezano: Cointelegraph Consulting : DeFi je maja prizadel cunami likvidacij

Z uporabo zunanjega vira cen, kot je Chainlink, lahko določimo cen sredstev B. Protocol v ameriških dolarjih.

Glede na belo knjigo B.AMM lahko predlagana likvidacijska platforma DeFi z visokim vzvodom uredi likvidacijo do milijarde dolarjev na mesec. Obvestilo je tudi razkrilo, da lahko platforme za posojanje DeFi povečajo faktorje zavarovanja za do štirikrat na B .Protocol v2.

Poleg potenciala za povečanje dejavnikov zavarovanja pri posojilih DeFi je Velner tudi povedal Cointelegraphu, da je ekipa med nestanovitnimi obdobji maja izvajala simulacije protokola, rezultati pa so pokazali znaten donos za uporabnike.

Prejšnji članekRuska centralna banka je “kratkovidna” v zvezi s kripto, pravi zakonodajalec
Naslednji članekCena Polkadota naraste za 37% po uvrstitvi Coinbase Pro DOT, prvi dražbi paracainov

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments