0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Bahamski likvidatorji pravijo, da se je FTX zgodila 'resna goljufija in slabo upravljanje'

- Advertisement -

Dobava: Adobe/Studio_East Likvidacijski upravitelji na Bahamih, ki delajo na tamkajšnjem zdaj bankrotiranem kripto nadomestnem sodniku FTX, so se spremenili v “ekstremne goljufije in slabo upravljanje”, ki se dogajajo na nadomestnem, so razkrili dokumenti iz sodne dvorane.

»Ugotovitve skupnih začasnih likvidacijskih upraviteljev na tej ravni razkrivajo, da je FTX in z njo povezana skupnost podjetij lahko zagrešila izjemno goljufijo in slabo upravljanje, omenjeni dokumenti, ki v celoti temeljijo večinoma na več kot eni medijski izkušnji .

Dokumenti se verjetno nanašajo na razkritja v medijih iz zadnjega tedna, ko so se pojavili dokumenti, da podjetje Sama Bankman-Frieda za nakupovanje in prodajo kriptovalut Alameda Analysis dolguje sferične $10 milijard FTX. Pridobljena poročila so tudi pokazala, da je FTX zlorabil sredstva kupca in dal neuspešno posojilo v višini $10 milijonov kriptoposojilodajalcu Voyager Digital v bi lahko pravkar.

Voyager Digital je julija letos vložil zahtevo za finančno uničenje, potem ko je bil ujet v okužbo po propadu kripto hedge sklada Three Arrows Capital.

Obtožbe proti FTX s strani stečajnih upraviteljev so bile podane v dokumentih, ki so bili v sredo predloženi ameriškemu stečajnemu sodišču za južno okrožje sodobnega Yorka. Dokumenti so bili vloženi v imenu bahamskih likvidacijskih upraviteljev Briana Simmsa, Kevina Cambridgea in Petra Greavesa.

Tako natančno, kot da bi poklicali ” goljufije in slabega upravljanja«, ki se dogajajo pri FTX, na novo vloženi dokumenti prav tako naletijo na blokiranje prodaje katerega koli premoženja FTX, razen da je sodna dvorana sprejela odločitev o naslednjih korakih, ki v celoti temelji predvsem na ameriški zakonodaji o finančnem uničenju.

Nansen: »Zapri (on-chain) vezi« med FTX in Alamedo Medtem je zapis s platforme za kripto analitiko Nansen v četrtek razkril, da so bile vezi med FTX in Alamedo, dvema najbolj uglednima podjetjema Bankman-Frieda, tesne “zaradi razloga, ki ga je postavil že sam začetek.” Analitiki pri Nansenu so prišli do zaključka s proučevanjem razvejanosti transakcij v verigi med podjetji Bankman-Frieda, pri čemer so našli dokaze o ogromnih prenosih FTX-jevega hold FTT žetona med obe entiteti. Dodalo je, da je velika večina odkritega lastniškega kapitala v Alamedi “sestavljena iz centralno upravljanega žetona FTX, FTT.”

Dobava: Nansen“Nenaden izpad FTX je povzročil naraščajoč strah na določeni ravni članov kripto trga – tako trgovcev kot trgovcev. Če sprostitev, to področje najbolj priročno krepi potrebo po večji preglednosti v kriptovaluti,« so v zapisu zapisali Nansenovi analitiki.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -