0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Bahamsko vrhovno sodišče odobri 'začasne upravitelje' za FTX

- Advertisement -

Bahamska komisija za vrednostne papirje je izjavila, da se mora obnašati “glede na obseg, nujnost in globalne posledice dogajanje v zvezi s FTX.”

130 Skupaj ogledov

7 Skupaj delnic

Vrhovno sodišče Bahamov — kraj FTX Digital Markets s sedežem — je akreditiral dva začasna likvidatorja za nadzor nad viri kripto nadomestnega.

Per a Nov. 14 sporočila Bahamske komisije za vrednostne papirje, je vrhovno sodišče države potrdilo imenovanje svetovalnega sostorilca PricewaterhouseCoopers Kevina Cambridgea in sostorilca Petra Greavesa, naj se obnašata kot »skupna začasna likvidatorji« za FTX. Regulator vrednostnih papirjev je prav tako uporabil, da je novembra obesil Briana Simmsa, glavnega sokrivca popolnoma komercialne pravne družbe Lennox Patton s sedežem na Bahamih, kot upravitelja rezervacij 91.

“Glede na velikost , nujnost in globalne posledice dogajanja v zvezi s FTX, je Komisija ugotovila, da mora, in hitro začela uporabljati svoja regulativna pooblastila za dodatno zaščito prizadevanj kupcev, upnikov in drugih globalnih deležnikov FTX Digital Markets Ltd,« je izjavila Komisija za vrednostne papirje.

Regulator je dodal:

»V dnevih in tednih prihoda Komisija pričakuje, da bo zajela z drugimi nadzornimi organi na podlagi regulatorja do regulatorja ker je ta priložnost večjurisdikcijske narave.«FTX je objavil novembra 11, ki bi ga podjetje verjetno predložilo za denar žalost pod poglavjem 10 v Okrožje Delaware v ZDA. Postopki so vključevali več kot 130 podjetij v FTX Skupina, skupaj s FTX Trading, FTX US, spodaj West Realm Shires Services, Alameda Research in njeno popolnoma hčerinsko družbo FTX Digital Markets s sedežem na Bahamih. Sam Bankman-Fried je prav tako odstopil od svojega načrta sredi likvidnostne krize podjetja in denarne žalosti.

Povezano: FTX-jeva saga, ki je v teku: Vse, kar je do zdaj potekalo po načrtih

Imenovanje začasnega stečajnega upravitelja je sledilo temu, da je bahamski regulator za vrednostne papirje novembra začasno ukinil registracijski prostor FTX in zamrznil vire njegove domače hčerinske družbe . Kraljeva bahamska policijska uprava naj bi prav tako preučevala FTX kot fazo preiskave, ki jo morate domnevno upoštevati le neprimerno vedenje v zaporu.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -