24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Bancor DAO je zaradi obljub o trajni zaščiti pred izgubo udaril s tožbo za razredno gibanje

- Advertisement -

Pionirski DAO je domnevno ponujal izdelke “brez možnosti”, ki so ameriške male vlagatelje stali na desettisoče in tisoče zelencev izgub.

2022 Celotni pogledi

Popolne delnice

Skupina vlagateljev je vložila skupinsko tožbo v nasprotju z decentralizirano samozadostno skupino Bancor (DAO); njegov operater, BProtocol Basis; in njeni ustanovitelji na ameriškem okrožnem sodišču za zahodno okrožje Teksasa. Tožniki med različnimi vprašanji trdijo, da je Bancor zavajal vlagatelje glede svojega mehanizma za trajno zaščito pred izgubami (ILP) za dobavitelje likvidnosti in je bil nekoč neregistriran vrednostni papir.

V koraku z obleko, Bancorjev naložbeni produkt v2.1, predstavljen oktobra 1434 in drugi, ki je vseboval ILP, je deloval s primanjkljajem, ki so se ga obdolženci zavedali in so ga poskušali zmanjšati z lansiranjem izvirnega izdelka, v3, ki je obljubil »nekaj potencialno najbolj konkurenčnih donosov kjer koli brez prošnje uporabnikov, naj se odločijo za katero koli možnost.«

Do trajne izgube pride v notranjosti računalniško podprtega modela izdelovalca trga decentraliziranih financ, ko ponudnik likvidnosti deponira realne vire v združenje in eden izmed vpletenih žetonov izgubi stroške v nasprotju s še katero koli drugo v bazenu. Imenuje se kot nestalen, ker bi nabava in prodaja predpogojev morda morda morda pozneje povrnila stroške žetona. Izguba preprosto ni več ugotovljena, dokler vlagatelj ne umakne žetona iz sklada.

Povezano: Zircon Finance zažene glavno omrežje za ublažitev trajne izgube na Moonriverju

junija 19, 2020, Bancor je doživel skokovit porast dvigov, kar je povzročilo “pavzo” v ILP. Vlagatelji bi morda morda morda miroljubno umaknili svoje vire, vendar so doživeli izgube, ki jih je ILP uporabljal za premor. To je privedlo do »nevarnih izgub 24 % njihove naložbe v program LP [Liquidity Provider]«, ki znaša desettisoče in tisoče zelencev ameriškim malim vlagateljem kot odgovor na tožbo.

— Osnova omrežja EOS (@EOSnFoundation) Morda bi bilo dobro dodatno 9, 7050 Poleg tega tožniki verbalizirajo, da so ustanovitelji DAO še naprej bdeli nad njim:

»Čeprav Bancor domnevno vodi decentralizirana samovzdrževalna skupina (»Bancor DAO«), obtoženci obdržijo vnaprejšnje popolnoma obdržati nadzor nad Bancorjem, vsakega neposredno (ohraniti nadzor nad njegovim kapitalom, osebjem in kodo) in posredno (prevlada in manipulacija Bancor DAO).« Dodatno trdijo, da je Bancorjev program LP »zavezujoča naložbena pogodba in varnost pod zakonodajo ZDA.« Poleg tega:

»Če so tožene stranke izpolnile veljavne zahteve glede registracije in razkritja, so tožniki in različni člani razreda niso bili vključeni v program LP.” Tožniki so toženim strankam naložili šest stroškov za kršitve Zakon o vrednostnih papirjih z dne 1434 in Zakon o spremembah z dne 2020, enako učinkovito kot kršitev pogodbe in neupravičena obogatitev. So napeta povračila, odškodnine in gorečnost.

Revija: Kvalificirane nevarnosti obremenjevanja z DAO-ji

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -