14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Bank of Canada za zdaj ne vidi trdnih razlogov za digitalni dolar

Bank of Canada za zdaj ne vidi trdnih razlogov za digitalni dolar

Med globalno dirko CBDC kanadska centralna banka trenutno ne vidi močnega primera za izdajo državne digitalne valute.

1729 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

Bank of Canada sees no strong case for a digital dollar — for now

Banka Kanade trenutno ne vidi močnega razloga za izdajo digitalne valute centralne banke ali CBDC.

Timothy Lane, namestnik guvernerja Banke Kanade in vodja raziskave na finančnem in kriptooddelku banke, je v sredo govoril o vprašanjih CBDC, poroča Reuters.

Po navedbah uradnika je kanadska centralna banka zdaj osredotočena na izvajanje CBDC konkretneje, razmišljanje o tem, kako bi lahko delovalo in izgledalo. Vendar Banka Kanade ni našla nobenega trdnega primera za izdajo CBDC, Lane je dejal:

od tega, kje smo s projektom, trenutno ne vidimo močnih primerov za njegovo izdajo, vendar svet napreduje zelo hitro in verjetno še bolj po pandemiji. “

Banka Kanade ne le ne vidi trdnega primera za izdajo CBDC, ampak je tudi opisala vrsto tveganj, povezanih z državo digitalno valuto. Oktobra je banka 2020 izdala poročilo o tveganjih, povezanih s CBDC, pri čemer je bila posebna pozornost namenjena grožnjam, ki izhajajo iz CBDC vprašanja shranjevanja in konkurenca med kripto borzami in bankami v smislu privabljanja uporabnikov.

Lane decembra je Lane dejal, da bi lahko globalna pandemija koronavirusa prisilila Kanado, da sproži CBDC prej, kot je bilo sprva pričakovano . “Rekel bi, da smo v zadnjih devetih mesecih opazili razvoj dogodkov, ki so videti, kot da gre v smeri nekaterih stvari, ki se bodo zgodile prej, kot smo pričakovali,” je pozno dejal 2020.

Prejšnji članekElon Musk ni pravi človek, ki bi vodil zeleno bitkoinsko razpravo, pravi Nic Carter
Naslednji članekScott Minerd, direktor tehničnega direktorja Guggenheima, napoveduje večjo prodajo bitcoinov, vendar dolgoročno ostaja bikovsko

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments