18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Bank of Indonesia se je pridružila dirki digitalnih valut centralne banke

Bank of Indonesia se je pridružila dirki digitalnih valut centralne banke

Potem ko je Indonezija po prepovedi plačil s kripto v 2017 poskušala dovoliti plačila v valuti digitalne rupije.

4897 Skupno ogledov

3 Skupaj delnice

Bank of Indonesia joins central bank digital currency race

Bank of Indonesia je ena najnovejših svetovnih centralnih bank, ki je objavila državne načrte za digitalne valute ob velikem porastu digitalnih plačil v državi.

Guverner Perry Warjiyo je v torek dejal, da je centralna indonezijska centralna banka banka načrtuje uvedbo digitalne valute rupije kot zakonitega plačilnega instrumenta v Indoneziji, poroča Reuters.

Uradnik je opozoril, da je rupija edina zakonito sprejeta valuta za plačilo v državi doslej, in BI bo poskušal digitalno rupijo urejati na enak način kot gotovino in transakcije na podlagi kartic.

Po mnenju Warjiyoja BI zdaj preučuje potencialne koristi digitalne rupije, vključno z njenim vplivom na denarno politiko in plačilne sisteme, pa tudi vrednotenje pripravljenosti finančne infrastrukture. Banka ocenjuje tudi potencialne tehnološke možnosti za gradnjo digitalne valute centralne banke, je dejal. Uradnik na konferenci z novinarsko konferenco ni natančno določil časovnega okvira za razvoj digitalne rupije.

V času pisanja tega očitno BI ni objavil uradne izjave glede svojih načrtov CBDC. Glede na obvestilo na uradni spletni strani banke naj bi se BI v bližnji prihodnosti odločil za izdajo digitalne rupije, saj so bile opravljene potrebne priprave. “BI se trenutno še vedno osredotoča na digitalno preobrazbo kot del načrta plačilnih sistemov v Indoneziji 2025,” je zapisano v izjavi.

Glede na poročilo je vstop Indonezije v svetovno dirko CBDC odgovor na velik val digitalnega bančništva, pri čemer je frekvenca digitalnih transakcij preskočila 60% na letni ravni. Digitalna plačila predstavljajo eno glavnih političnih prednostnih nalog države, potem ko je Indonezija v obdobju COVID močno povečala spletne transakcije – 19 pandemija.

Najnovejše novice spremljajo indonezijske finančne oblasti, ki so prejšnji teden napovedale potencialne davčne sheme za kapitalske dobičke, ustvarjene s kripto. Prej je tudi indonezijska regulatorna agencija za trgovino s terminskimi posli razmišljala o odmeri davka za vse transakcije s kriptovalutami, ki se odvijajo na domačih kripto borzah.

Indonezija je znana po svojem mešanem pristopu k regulaciji kripto valut kot država je vrnila splošno prepoved plačil s kriptovalutami 2017, kljub temu, da je kripto trgovanje ostalo zakonito.

Prejšnji članek8,6 milijarde ameriških dolarjev IT podjetje Globant je postalo najnovejši Bitcoinov institucionalni kupec
Naslednji članekUprava Bidena naj bi preučevala „vrzeli“ v kripto regulaciji

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments