15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bank of Russia bo do konca leta predstavila prototip digitalnega rublja

Bank of Russia bo do konca leta predstavila prototip digitalnega rublja

Bank of Russia to Launch Digital Ruble Prototype by End of Year

Centralna banka Rusije ( CBR) se pripravlja na izdajo digitalnega prototipa nacionalnega fiat-a proti koncu 2021, je potrdil visoki uradnik. Prenosi med zasebniki bodo brezplačni z digitalnim rubljem, ki bo imel status zakonitega plačilnega sredstva enak tradicionalni ruski valuti.

Banka Rusije bo sodelovala s finančnim sektorjem pri projektu digitalnih rubljev

Regulator monetarne politike Ruske federacije, znan tudi kot Banka Rusije, si prizadeva za digitalizacijo rublja od sredine oktobra, ko je bil njegov načrt objavljen v javnosti. Digitalna valuta ruske centralne banke (CBDC) bo zasnovana kot edinstvena digitalna koda, shranjena v namenskih elektronskih denarnicah. Kovanec bo postal polnopravno plačilno sredstvo, ki ga bodo Rusi lahko uporabljali skupaj z običajnim rubljem.

Bank of Russia to Launch Digital Ruble Prototype by End of Year

Banka je že objavila posvetovalno poročilo in predstavila koncept novega digitalnega rublja. “Prototip bomo izdelali konec leta,” je ta teden dejala namestnica guvernerja CBR Olga Skorobogatova, ki jo navaja RIA Novosti. Skorobogatova je na odprtem zasedanju parlamentarnega odbora za finančne trge poudarila, da bo Banka Rusije sodelovala z ruskim finančnim sektorjem, da bi določila različne faze izvajanja projekta.

Ruska CBDC za olajšanje brezplačnih transakcij P2P

Ruski oblikovalci politike in regulatorji razmišljajo o potrebi po nacionalna digitalna valuta že leta, vendar je dogajanje v drugih državah prepričalo oblasti v Moskvi, da pospešijo projekt. Z decentraliziranimi kriptovalutami, ki so hitro postajale priljubljene, je na ducate centralnih bank začelo raziskovati možnosti za uvedbo lastnih CBDC-jev.

Kitajska napreduje s svojimi digitalnimi juani, medtem ko ameriška centralna banka zdaj načrtuje julija predstavili prototipe digitalnih dolarjev. Medtem Evropska centralna banka poglablja svojo analizo, kako digitalizirati skupno evropsko valuto, njen Svet ECB pa bo odločil približno sredi – 2021, ali naj začne projekt digitalnega evra.

Bank of Russia to Launch Digital Ruble Prototype by End of Year

Glede na anketo, objavljeno prejšnji mesec, se polovica prebivalcev Rusije počuti pripravljena začeti uporabljati digitalni rubelj. Aprila je Skorobogatova razkrila, da bodo prenosi med zasebniki (P2P) med zasebniki v novem omrežju brezplačni. Provizija za plačila blaga in storitev bo podobna trenutnim stopnjam ruskega sistema za hitrejša plačila (FPS), ki sta ga razvila Banka Rusije in nacionalni sistem plačilnih kartic.

Commercial centralna banka je v začetku letošnjega leta ugotovila, da banke niso nasprotovale načrtovanemu digitalnemu rublju. Namestnik guvernerja CBR Aleksej Zabotkin, ki ga je navedel Forklog, je januarja izjavil, da bo ruski CBDC služil kot alternativni način plačila, za katerega se pričakuje, da bo znižal stroške in znižal stopnje plačilnih storitev v državi. Banka Rusije je prav tako odprla regulativni peskovnik za projekte, povezane s kriptovalutami, ki so bili urejeni s sprejetjem zakona »O digitalnih finančnih sredstvih.«

Kaj menite o ruskem projektu uvedbe digitalnega rublja in CBDC na splošno? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Coinbase Shares Down 27%, $1.2B Convertible Debt Deal Announced, Shareholder Letter Says ‘Competition Increasing’

Ethereum's Q1 Stats Report Highlights Blockchain's 'Ultra Sound' Financial Growth in 2021

Oznake v ta zgodba

Banka, Banka Rusije, banke, CBDC, CBR, kriptovalute, digitalna valuta, digitalni rubelj, lansiranje, p2p, plačila, načrt, projekt, Rusija, ruščina, ruska federacija, rusi

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay , Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments