19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bank of Russia bo preučila tveganja kripto naložb pri bankah in ponudnikih...

Bank of Russia bo preučila tveganja kripto naložb pri bankah in ponudnikih plačil


Bank of Russia to Study Risks of Crypto Investing With Banks and Payment Providers

Centralna banka Rusije (CBR) je začela preučevati tveganja, povezana z naložbami v kriptovalute. Regulator bo izvedel posebno študijo, v kateri bodo sodelovale večje banke in plačilni procesorji, ki delujejo na ruskem trgu.

CBR doda kripto v svoj program raziskovanja za 2021

Ruska centralna banka, znana kot Bank of Russia načrtuje izvedbo raziskav v zvezi s tveganji, ki spremljajo kripto naložbe. Študija z naslovom “Ocena tveganj pri uporabi kriptovalut” je bila dodana nedavno objavljenemu “Raziskovalnemu programu Banke Rusije za drugo polovico leta 2021. “

Bank of Russia to Study Risks of Crypto Investing With Banks and Payment Providers

Raziskava bo izvedena z namenom “pridobiti informacije o trendih za oceno sistemskih tveganj v zvezi z naložbami ruskih fizičnih in pravnih oseb v kriptovalute,” CBR pojasnjeno v opombi. Regulator bo številnim udeležencem na finančnem trgu poslal vprašanja, med drugim 15 banke, kot so VTB, Tinkoff, Alfa-Bank, Raiffeisenbank in državni bančni gigant, Sberbank.

Banka Rusije želi tudi svoje Študija bo vključevala prispevke iz globalnih plačilnih sistemov Visa in Mastercard ter ruskega Mir, poroča RBC. Ponudniki plačilnih storitev, kot so Юkassa, Webmoney, Qiwi in Western Union, bi morali pričakovati, da bodo prejeli tudi vprašalnik centralne banke. Rok za oddajo podatkov je določen za julij.

Centralna banka Rusije ostaja sovražna do Kriptovalute

V zadnjih nekaj letih je centralna banka Rusije ohranjala negativen odnos do kriptovalut. Moskovski regulator denarne politike še vedno odločno nasprotuje sprejetju decentraliziranega digitalnega denarja kot plačilnega sredstva v Ruski federaciji, kjer je rubelj po zakonu edino zakonito plačilno sredstvo. Bank of Russia dela na digitalni različici nacionalnega fiat-a in želi razkriti prototip “digitalnega rublja” do konca leta 2021.

Junija je vodja CBR Elvira Nabiullina odsvetovala kripto naložbe in se sklicevala na “špekulativne kriptovalute “Kot” najnevarnejša od vseh strategij “za vlagatelje. “Cena je zelo nestanovitna in izgube so lahko ogromne,” je opozorila Nabiullina. Citirala jo je tudi Komsomolskaya Pravda:

Centralna banka nikoli ne svetuje, kje vlagati, toda v tem primeru – tukaj vsekakor ni potrebno.

V začetku prejšnjega meseca je Nabiullina kriptovalute imenovala denarni nadomestek in izrazil nasprotovanje njihovi uporabi v državi. Ruska zakonodaja prepoveduje izdajanje in kroženje “nadomestkov denarja”. Hkrati je predsednica CBR priznala, da je težko omejiti kripto trg na nacionalni ravni, saj je v osnovi nadnacionalni.

Zakaj mislite, da želi Banka Rusije opraviti kripto anketo? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Binance Deploys Crypto Monitoring 'Traveler' System to Comply With FATF Travel Rule

BIS Economist Recommends 'Technology-Neutral' Crypto Regulation, Low-Cost Supervision of Decentralized Markets

Oznake v tej zgodbi

Banka Rusije , CBR, Central Bank, Crypto, Cryptocurrency, Cryptocurrency, MasterCard, Mir, program, regulator, Raziskave, Rusija, ruščina, Ruska federacija, Sberbank, študija, Anketa, VISA

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Omejitev odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments