19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Banka Rusije oblikuje prvo skupino za testiranje digitalnih rubljev

Banka Rusije oblikuje prvo skupino za testiranje digitalnih rubljev

Dvanajst ruskih bank, vključno s Sberbank, VTB in Tinkoff Bank, bo Banki Rusije januarja pomagalo preizkusiti digitalni rubelj 2022.

194 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

Bank of Russia forms first digital ruble testing group

Centralna banka Rusije ustanavlja skupino bančnih institucij za testiranje digitalne valute centralne banke (CBDC) prihodnje leto.

V torek je Banka Rusije uradno objavila ustanovitev prve pilotne skupine za testiranje digitalnega rublja, ki združuje 12 Ruske banke.

Med pilotnimi člani so največje ruske banke, kot sta Sberbank in VTB, ki ju podpirata država, pa tudi večje zasebne banke, kot je Tinkoff Bank. Med drugimi udeleženci so tudi komercialna banka Alfa Bank, Gazprombank, Promsvyazbank, Rosbank, Ak Bars Bank, Dom.RF, SKB-Bank, TKB in Soyuz bank.

Banka je potrdila ruske načrte dokončati prototip digitalne rubljaške platforme do konca 2021 in uvesti testiranje januarja 2022. Prva faza testiranja bo vključevala izdajo digitalnega rublja in več drugih operacij. Banka Rusije nato načrtuje razširitev števila udeležencev in obsega pilotnih dejavnosti.

Povezano: ruščina centralna banka “kratkovidna” v zvezi s kripto, pravi zakonodajalec

Prva namestnica guvernerke Banke Rusije Olga Skorobogatova je dejala, da bo digitalni rubelj povečal razpoložljivost plačil in hkrati zmanjšal stroške.

Banka Rusije je uradno objavila svoje načrte CBDC in oktobra izdala posvetovalni dokument o razvoju digitalnega rublja 2020.

Centralna banka je dala prednost digitalnemu rublju pred zasebnimi kriptovalutami, kar je vznemirilo nekatere odmevne številke, vključno z uglednim oligarhom Olegom Deripasko, ki je pred kratkim trdil, da mora banka zagotoviti “pravi finančni instrument, ki omogoča neodvisnost v zunanjetrgovinskih poravnavah.”

Generalni direktor Tinkoffa je dejal, da politike centralne banke Tinkoffu preprečujejo, da bi ponujal storitve kripto trgovanja.

Prejšnji članekŠpanska socialistična delavska stranka je ustanovila javno pobudo za digitalno valuto
Naslednji članekAvstralski regulatorji iščejo javni prispevek k kripto ETP-jem

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments