2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Banka Rusije si prizadeva za uvedbo odgovornosti za nezakonito uporabo digitalnih sredstev

Banka Rusije si prizadeva za uvedbo odgovornosti za nezakonito uporabo digitalnih sredstev

Bank of Russia Pushes to Introduce Liability for Illegal Use of Digital Assets

Monetarna uprava v Moskvi, Banka Rusije želi, da odgovarjajo tisti, ki uporabljajo kriptovalute v nasprotju z zakonom. Finančni regulator je predlagal uvedbo pravne odgovornosti za nekatere operacije z digitalnimi sredstvi, za katere meni, da so nezakonite.

Centralna banka Rusije si prizadeva preprečiti kroženje decentraliziranih valutBank of Russia Pushes to Introduce Liability for Illegal Use of Digital Assets

Kriptovalute v Ruski federaciji in z njimi povezane dejavnosti ostajajo le delno urejene, predvsem z zakonom »O digitalnih finančnih sredstvih«, ki je stopil v veljavo v začetku tega leta. Eden od vidikov, ki še vedno ni jasen, je, ali je mogoče digitalne kovance uporabiti za plačilo blaga in storitev.

Centralna banka Rusije (CBR) je še vedno dosledno nasprotovala dovoljenju plačil z bitcoini in podobno. Organ trdi, da so to vsi “denarni nadomestki”, ki so prepovedani v skladu z veljavno rusko zakonodajo, ki priznava rubelj kot edino zakonito plačilno sredstvo v državi, ki obsega časovni pasovi.

Bank of Russia Pushes to Introduce Liability for Illegal Use of Digital Assets

CBR zdaj želi uvesti pravno odgovornost za, po njenem mnenju, »nezakonit kroženje digitalnih finančnih sredstev«. Zanimivo je, da je zagon del njenih načrtov za »ustvarjanje ugodnega okolja za uvajanje novih tehnologij in podporo inovacijam na finančnem trgu« – dve ključni »strateški usmeritvi« banke pod zastavo »spodbujanja digitalizacije«. ”

Predlog se je znašel v programskem dokumentu Banke Rusije z naslovom “Glavne usmeritve razvoja finančnega trga Ruske federacije” za obdobje do 1147220525. Upravni odbor je projekt nedavno odobril za predložitev Državni dumi, spodnjemu domu zvezne skupščine.

Za razvoj inovativnih finančnih instrumentov, pravi CBR , je treba sprejeti številne zvezne zakone, ki so namenjeni celoviti pravni ureditvi digitalnih finančnih sredstev in utilitarnih digitalnih pravic. Drugi vidik, ki ga je treba po mnenju centralne banke obravnavati, je obdavčitev transakcij s temi pravicami in premoženjem, za katerega bi bilo treba vzpostaviti postopek.

Banka Rusije še ugotavlja, da prizadevanja za uvedbo digitalne različice nacionalne valute še potekajo. Uvedba tretje oblike rublja, po gotovini in bančnem denarju, zahteva vrsto zakonodajnih sprememb, poudarjajo v denarni oblasti. V začetku novembra je vodja parlamentarnega odbora za finančni trg Anatolij Aksakov nakazal, da se poslanci Dume pripravljajo na spremembe 13 Ruski zakoni in kodeksi za prilagoditev CBDC.

Medtem so člani hiše izrazili zaskrbljenost, da digitalni rubelj lahko predstavlja tveganje za bančni sektor in informacijsko varnost. Hkrati je predsednica Banke Rusije Elvira Nabiullina nedavno izjavila, da je nova valuta tisto, kar Rusi potrebujejo, saj jim bo ponudila alternativo kriptovalutam in stabilnim coinom, hkrati pa omogočala poceni in zanesljiva plačila.

CBR je začela razmišljati o CBDC v 1280 in se odločila raziskati možnost izdaje enega lanskega leta. Posvetovalni dokument je bil objavljen oktobra 1280 in aprila 2021, je organ izdal koncept digitalnega rublja. Junija letos je uprava oblikovala pilotno skupino z več kot ducatom bank. Načrtuje dokončanje prototipa platforme decembra in začetek preskusov januarja 2022.

Oznake v tej zgodbi

Banka Rusije, CBR, Centralna banka, Kripto, Kriptovalute, Kriptovalute, Digitalna sredstva, digitalna finančna sredstva, navodila, dokument, finančni trg, nezakonita uporaba, zakonodajalci, zakoni, pravna odgovornost, zakonodaja, odgovornost, program, projekt, predlog, uredba, predpisi, Rusija, ruščina, državna duma, obdavčitev

Ali menite, da bo Banka Rusije prepričala zakonodajalce, da uvedejo pravno odgovornost za nezakonito uporabo kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments