18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Banke so previdne glede kriptografije pred pričevanjem COVID-19 pred ameriškim senatom

Banke so previdne glede kriptografije pred pričevanjem COVID-19 pred ameriškim senatom

Direktorji glavnih ameriških bančnih institucij se odpravljajo v Washington, da bi se soočili z vprašanji zakonodajalcev o tem, kako bodo pomagali popandemični gospodarski okrevi.

3269 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

Banks cautious about crypto ahead of COVID-19 testimony before US Senate

Glavne banke na Wall Streetu bodo v sredo nastopile pred Odborom za banko senata ZDA, da bi razpravljale o vlogi svojih finančnih institucij pri okrevanju ameriškega gospodarstva.

Demokratični poslanci nameravajo žarijo številne večje bančne izvršitelje, katerih podjetja so v času COVID-a zabeležila rekordne dobičke – 19 pandemija, medtem ko so se povprečni Američani trudili, da bi se preživljali.

V pripravljenih pričevanjih, objavljenih v torek, so izvršni direktorji Bank of America, Citigroup in Wells Fargo opisali odzive svojih bank na glavne izzive, kot so neenakost, raznolikost, podnebne spremembe, davki, pa tudi, kako njihove banke ravnajo s kriptovalutami.

Letos se je na trgih kriptovalut tekel rekordni bik, ko so se glavne finančne institucije odprle za digitalna sredstva in dodale trgovalne mize in skrbniška krila za upravljanje interesov strank v večjih kripto valutah, kot je Bitcoin BTC).

V svojem pričevanju je izvršni direktor Bank of America Brian Moynihan dejal, da banka še naprej ocenjuje koristi, tveganja in povpraševanje strank po kripto povezanih izdelkih in storitvah. “Trenutno ne dajemo posojil za kriptovalute in ne bankamo podjetij, katerih primarna dejavnost je kriptovaluta ali olajšanje trgovanja s kriptovalutami in naložb,” je dejal.

Moynihan je dejal, da bo BofA ocenjuje tudi nove tehnologije, kot je tehnologija porazdeljene knjige, ki bi lahko prinesla vrednost strankam banke. Medtem ko ima BofA v lasti 60 patentne verige blokov, banka še vedno “ni našla primer uporabe, “je dejal Moynihan.

Podobno je tudi izvršna direktorica Citigroup Jane Fraser opisala izmerjen pristop do kriptografije in izjavila, da bo morala banka zagotoviti jasen nadzor in upravljanje. pred sodelovanjem s kriptovalutami. “Citi se osredotoča na vire in prizadevanja, da bi razumel spremembe v prostoru digitalnih sredstev in uporabo tehnologije porazdeljene knjige, vključno s povpraševanjem in zanimanjem naših strank, regulativnim razvojem in tehnološkim napredkom,” je zapisal Fraser.

Generalni direktor in predsednik Wells Fargo Charles Scharf je dejal, da podjetje pozorno spremlja dogajanje na področju kriptovalut. Digitalna sredstva so se “pojavila kot alternativni naložbeni produkti, čeprav njihov status valute in plačilnega mehanizma ostaja nespremenljiv,” je poudaril Scharf. Izvršni direktor je tudi omenil, da se Wells Fargo pripravlja na uvedbo pilota za poravnavo na podlagi verige blokov v okviru globalne mreže podružnic banke.

Odbora za bančne in hišne finančne storitve v senatu se bodo slišali tudi s predsedniki JPMorgan, Goldman Sachs in Morgan Stanley. Slednja dva sta v začetku tega leta uvedla omejene kripto storitve, medtem ko naj bi prva razmišljala o odprtju kripto trgovalne mize.

Prejšnji članekCena Bitcoinov se je vrnila na 40 tisoč dolarjev, Ethereum pa se je približal 3 tisoč dolarjem: Ali se obeta večji kripto rally?
Naslednji članekNebraska podpiše zakon, s katerim bankam s pooblastilom države dovoli skrbništvo nad kripto

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments