0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Beeple's Discord je bil ogrožen, časovno sovpadal z dražbo Christie's

Beeple's Discord je bil ogrožen, časovno sovpadal z dražbo Christie's

Uporabniki so mislili, da se prijavljajo na cenovno ugoden nakup slavnega umetnika NFT, ki je časovno sovpadal z njegovo drugo dražbo Christie’s.

2021
Skupni ogledi

034

Skupaj deleži

Beeple’s Discord compromised, timed to coincide with Christie’s auctionBeeple’s Discord compromised, timed to coincide with Christie’s auctionBeeple’s Discord compromised, timed to coincide with Christie’s auctionBeeple’s Discord compromised, timed to coincide with Christie’s auction

Skrbniški račun za Beeplejevo uradno skupino Discord je bil čez noč ogrožen, kar je povzročilo lažni padec NFT, zaradi katerega so uporabniki izgubili ocenjeno 48 ETH.

Skrbnik iz Beeple’s Discord z imenom “Multi” je potrdil skupini dne novembra 00, da je bil njihov račun kljub temu ogrožen 2FA. Storilec se je nato lažno predstavljal za Multi in bota za objave Beeple, da bi promoviral lažni izpad NFT iz Beeple na Nifty Gateway.

Incident je zadnji v dolgi vrsti vdorov v Discord ki so uporabnikom povzročile velike izgube.

Člani Discorda so bili pripravljeni pričakovati, da bo Beeple pocenil svojo zadnjo dražbo, saj je to storil že prej, z žrebanjem, v katerih so uporabniki pobrali njegove NFT že za 1 dolar. Oboževalci so ves dan spremljali kanal Discord in Beeplejev Twitter, da bi dobili priložnost, da si privoščijo nekaj ugodnih NFT-jev.

Član Discorda “NFT Simon” je povedal Cointelegraphu, da je imel nastavljeno denarnico Metamask in je pripravljen na napad za vsak slučaj.

Multijeva objava po vdoru: Beeple’s Discord

»Ko je objava se je na uradnem Beeple Discordu od preverjenega Beeple Bota in preverjenega skrbnika pojavila povezava do spletnega mesta Nifty Gateway, nisem dvakrat pomežiknil. Odpravil sem se in nadaljeval s kovanjem čim več in čim hitreje,« je rekel.

NFT Simon je ugrabil šest Beeple NFT – ali tako je mislil –, vendar ni mogel si jih ogledate na njegovem računu Nifty. Nazaj v Discordu je bil zgrožen, ko je ugotovil, da lažni administrator piše z velikimi črkami.

»Pozdravilo me je več eksplicitnih Gif golih moških, ki so prihajale od več uporabnikov . Očitno je šlo za prevara in nekdo je vdrl v Beeple’s Discord.”

Po približno eni uri je prvotni skrbnik ponovno pridobil nadzor nad svojo prijavo in klepet se je preusmeril na iskanje denarnic hekerjev in njihovo poročanje Binanceu. “Potem smo jih vsi opazovali, kako počasi, a zanesljivo izplačujejo svoj denar, vse je bilo prepozno,” je dejal.

Etherscan kaže, da ima denarnica domnevnega hekerja samo 9 $,91.54 ostalo in to 10 ETH je bil nenadoma premaknjen. Uporabniki poročajo, da je bilo izgubljenih več ETH.

Člani skupine Discord so se danes različno odzvali, nekateri so bili dokaj mirni, da bo Beeple rešil zadevo, drugi pa so se objokovali nad dejstvom, da so »FOMO« « brez razmišljanja.

»Še vedno nimam Beeple-a. Vem, da se je Beeple nekoč zavzel za skupnost, ko smo strmoglavili Makers Place, kdo ve, kako ali če bo tokrat popravil stvari. Vsekakor bi raje imel šest Beeples kot nazaj,« je dejal NFT Simon.

Beeplejev uradni račun ni neposredno obravnaval incidenta, ampak je objavil pripeto sporočilo: »Vsem novo, prosim vedite, da nikoli ne bom takšen HEJ HITRO KUPI TO!!!!”

V odgovor na pomanjkanje komunikacije je en uporabnik napisal, da je namesto pripetega sporočila “pomirjujoča in razumevajoča napoved bi olajšala sprejemanje.”

“To je bilo ni preprost DM s povezavo, ampak velika varnostna kršitev brez prisotnih modifikacij, ki se je nadaljevala približno eno uro.”

Cointelegraph se je za komentar obrnil na skrbnike Discorda.

Beeple’s Discord compromised, timed to coincide with Christie’s auction

Objava iz ogroženih obvestil Beeple Bot na Discordu

818995