15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bela hiša brani bilijon dolarjev spodbud, medtem ko Jamie Dimon in Larry...

Bela hiša brani bilijon dolarjev spodbud, medtem ko Jamie Dimon in Larry Summers opozarjata na inflacijsko inflacijo


Bela hiša je kljub kritikam v zvezi z naraščajočo inflacijo in nizkimi obrestnimi merami v sredo zagovarjala predloge za porabo predsednika Joeja Bidena v višini milijard dolarjev. Inflacija je v ZDA narasla na doslej neprimerljivo visoki ravni, kupna moč povprečnega Američana pa postaja vse manj močna. Zdaj so kritiki, kot sta izvršni direktor JPMorgan Chase Jamie Dimon in ameriški ekonomist Larry Summers, razstrelili Bidenovo upravo, ker pričakujejo, da se bo inflacija “znatno povečala.”

Američani opazujejo umivalnik kupne moči, medtem ko analitiki sumijo še večjo inflacijo na obzorju

Inflacija je za ameriške državljane zaskrbljujoča že odkar so se ameriška vlada in Zvezne rezerve odločile za povečanje denarne zaloge M1 kot še nikoli v zgodovini. V bistvu je inflacija dvig cen blaga in storitev, nacionalna valuta pa na koncu kupuje manj blaga in storitev.

Poročila kažejo, da je skoraj vse narašča vrednost, ameriški dolar pa lahko kupi veliko manj kot prej. Letos naj bi cene avtomobilov šle skozi streho, cene hrane so astronomsko zrasle, cene svinjine pa so se dotaknile sedemletne višine. USDA pričakuje, da se bodo cene hrane v tem letu zvišale z 2,5% na 3,5%. Precej očitno je, da je centralna banka in politik pogosto citirana “2-odstotna stopnja inflacije” mit, saj 2021 statistika kaže, da so cene blaga in storitev v ZDA narasle.

Kljub nekaterim neodobravanjem in zaskrbljenosti zaradi inflacije je administracija Bidena zagovarjala predlagani ameriški načrt zaposlovanja v višini 2,3 bilijona ameriških dolarjev in načrt ameriških družin za 1,8 bilijona ameriških dolarjev.

Morningstar.com je povečal svoj 2021 napoved inflacije za odhodke za osebno potrošnjo Indeks cen v sredo. “Pričakujemo 2021 osnovna inflacija 2,5%, “ugotavlja napoved.

” Za 2022 – 10, naša napoved je v bistvu nespremenjena; pričakujemo zmerno osnovno inflacijo, ki bo v povprečju znašala 2,3%, tik nad 2% dolgoročnim ciljem Zvezne rezerve, «dodaja poročilo o inflaciji Morningstar.com. Medtem pa maja 23, finančni direktorji in ekonomisti so kritizirali Bidenovo upravo, ker je še več denarja iskala pri Zvezni rezervi.

“Govorite o nadaljevanju fiskalne in monetarne politike brez primere , nekako na avtopilotu, «je na srečanju v senatu v sredo pojasnil izvršni direktor JPMorgan Chase Jamie Dimon. “ nič narobe z 1,6%, «je dodal Dimon. »Pričakoval bi, da bo šlo precej višje od tega. Upajmo, da ne bo šel ven in da ga bo Federal Reserve lahko ukrotila. Ampak vedno načrtujemo stvari, ki so slabše od tega. «

Generalni direktor JPMorgan Chase Jamie Dimon je govoril o inflaciji, ko je pričal pred bančnim odborom senata, ki je potekal maja 25. Medtem ko se je veliko število finančnih institucij in izvršnih direktorjev Wall Streeta takrat zavzemalo proti “prebujenem kapitalizmu” in “podnebnim spremembam”, je Dimon govoril o inflaciji.

Generalni direktor JPMorgan Chase, ki upravlja največjo finančno institucijo s premoženjem, je dejal, da bi vladne spodbude lahko odnesli. “Če ta denar zapravimo, ga ne porabimo produktivno, bomo imeli več inflacije, manj produktivnosti, počasnejšo rast in ameriško demokracijo, boste izgubili še večjo verodostojnost [in the] oči sveta,” je poudaril Dimon.

Kljub komentarju Jamieja Dimona je glavna namestnica tiskovne sekretarke Bele hiše Karine Jean-Pierre novinarjem poudarila, da “predsedniški načrti delujejo.”

“To je predsednik, ki razume, kako se prepričati, da nismo potratni,” je dodala. »Poskrbel je, da ni bilo korupcije in odpadkov. In tako razume, kako vse to deluje. “

Larry Summers: ‘Fed bo odstranil punchbowl šele potem, ko bo videl, da se nekateri omahnejo Pijan ‘

Ne strinjajo se vsi s Karine Jean-Pierre in bajdenovsko upravo. Na Coindesku 1200 Na konferenci o soglasju je nekdanji uradnik Clintona in Obame Larry Summers razpravljal tudi o ubežni inflaciji in o politikah monetarnega popuščanja.

„Mislim [the] politika pretirava, “je v sredo dejal Summers. “Občutek spokojnosti in samozadovoljstva, ki ga napovedujejo oblikovalci ekonomske politike, da je vse to nekaj, kar je enostavno upravljati, je napačen.”

Nekdanji podpredsednik razvojne ekonomije in glavni ekonomist Svetovne banke, nekdanja finančna uprava Clintonove uprave Uradnik oddelka, nekdanji direktor Nacionalnega gospodarskega sveta za upravo Obame, Larry Summers, je Bidenovo ekipo opozoril na naraščajočo inflacijo. Kar zadeva napoved inflacije, je Summers dejal, da je na konferenci o soglasju ta teden “velika negotovost”.

“Joe Biden ima zgodovinsko priložnost, da postane odličen predsednik,” je še dejal Summers. “Ampak mislim, da bi se morali naučiti lekcij o napakah Johnsonove administracije, ki je izvolila Richarda Nixona, in napakah Carterjeve administracije, ki je izvolila Ronalda Reagana.”

Izjave v Summersu sklenil, ko je rekel:

Fedova ideja je nekoč ne glede na to, da je odstranil luknjač, ​​preden je zabava postala dobra. Zdaj je Fedova doktrina, da bo luknjačo odstranil šele potem, ko bo videl, da se nekateri ljudje pijani otepajo. Tiskamo denar, ustvarjamo državne obveznice in se zadolžujemo v izjemnih razsežnostih. To so stvari, ki zagotovo ustvarjajo večje tveganje za močan padec dolarja kot prej. In strmo upadanje dolarjev se bo veliko bolj verjetno spremenilo v inflacijo, kot je bilo v preteklosti.

Kljub jasnim podatkom in kritikam se Bela hiša ne strinja, da bo Amerika videla “dolgoročno inflacijo” in Fedova naloga je “prva in najpomembnejša”

V zadnjem času, ko je inflacija zajela ameriško gospodarstvo, je indeks ameriških dolarjev (DXY) strmo padel spodaj 90 spet šibkejši. Pred sedmimi dnevi je ameriški dolar padel na triletno najnižjo raven in ekonomisti menijo, da bi lahko dolar padel 10% nižje. Čeprav obstaja veliko podatkov in statistik, ki dokazujejo, da je dolar šibkejši in da inflacija dislocira gospodarstvo, se Bela hiša z vsem srcem ne strinja.

V odgovor Larryju Na Summersovo nedavno kritiko ekonomije Bidena se je odzval uradnik Bele hiše in za CNN dejal, da “ne vidi znakov nenehne dislokacije ali dolgoročne inflacije.”

Uradnik je opozoril, da sicer spremlja stopnje inflacije, vendar je to bolj v rokah ameriške centralne banke. “Naša ekipa natančno spremlja inflacijske pritiske, toda inflacija je v prvi vrsti v pristojnosti Zveznih rezerv,” je zaključil uradnik Bele hiše.

Kaj menite o Bidenovem gospodarskem načrtu in strahu pred pobegla inflacija, ki je zajela ameriško gospodarstvo? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

South Africa Reserve Bank Commences Retail CBDC Feasibility Study

Fed's Daily Tapering Increases by 23%- Tuesday's Reverse Repo Removes $432 Billion from Market

Oznake v tej zgodbi

Uprava Biden, dolar, Dollar Dive, DXY, ekonomisti, Federal Reserve, Greenback, inflacija, Jamie Dimon, Joe Biden, izvršna direktorica JPMorgan Chase, Karine Jean-Pier ponovno, Larry Summers, predsednik Biden, QE, Quantitive Easing, Soft Dollar, ameriški dolar, šibki dolar, Bela hiša

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments