15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Bela knjiga WEF o regulaciji kripto sredstev poudarja potrebo po regulaciji

- Advertisement -

Prijavi ponudbo: ERC Svetovni gospodarski forum je v sodelovanju s svojim konzorcijem za upravljanje digitalnega Forexa izdal dokument o regulaciji kripto sredstev.

Organizacija kraljestva je v četrtek objavil članek z naslovom “Poti do regulacije kriptosredstev: prihaja svet”, v katerem je poudaril nujnost zakonov in pomen svetovnega sodelovanja za preprečitev nedoslednega izvrševanja, regulativne arbitraže in dvoumnosti.

Avtorji so priznali različne izzive za regulacijo kripto sredstev, poleg katastrofe »iste dejavnosti, isti zakoni«, pri čemer so ugotovili, da takšna sredstva se vedno znova ne ujemajo s sedanjim regulativnim okvirom.

»Kriptosredstva in njihov ekosistem se ne ujemajo več popolnoma v sedanjosti zmogljivost zakonov, ki temeljijo predvsem na dejavnostih in so osredotočeni na posrednike, tudi če dejavnosti kriptosredstev odražajo te dejavnosti šibkega finančnega sektorja.«

Anonimnost mešalnikov kriptovalut, denarnic, ki jih sami gostijo, in decentraliziranih borz dodatno zapleta zakone, je zapisano v datoteki in dodano, da vse večja soodvisnost kriptovalut izmenično s šibkimi financami predstavlja navidezno tveganje okužbe.

Prispevek predlaga nekaj klasifikacij regulativnih okvirov, ki olajšajo primerljivost, poleg predpisov, ki temeljijo predvsem na grožnjah.

Avtorji pozivajo oblikovalce politik in nadomestne deležnike, naj sodelujejo v enem dnevu jurisdikcij, da bi zgradili še višja regulativna orodja za reševanje pomislekov glede grešnih meja, glede na preglednost teh novih tehnologij.

WEF Paper kritizira ZDA, da pridejo do Crypto Enforcement List je naročil, da morajo zakonodajalci ročno odpraviti zakone z uveljavljanjem, češ da to preprečuje institucijo delujočega regulativnega režima.

WEF je prav tako natančno vedel, da so se ZDA spremenile v najbolj dobro državo, ki se je zatekla k zakonom z uveljavljanjem, in dodal:

“To pomeni, da se nikoli več ne zahteva okvir, saj ‘zakoni z uveljavljanjem’ onemogočajo kakršno koli bistveno razpravo o tem, kaj mora in kaj ne sme biti več urejeno .”

Regulativne družbe v ZDA, zlasti Securities and Alternate Commission, so sprožile agresivno zatiranje kriptovalute po katastrofalnem zlomu sprememba kriptovalute FTX v zadnjem enem letu.

Do tega enega leta je agencija ukrepala proti kripto borzam Bittrex in Gemini, kriptoposojilodajalcu Genesis in zamenjavi osebnih akterjev obtožen manipuliranja s kripto sredstvi, ob strani kriptopodjetnika Justina Suna in osramočenega ustanovitelja Terraform Labs Raisea Kwona.

Ravno te dni je SEC Coinbase je poslal tudi “Wellsovo uro”, ki je grozil spremembi kriptovalute z ustreznimi dejanji, ki se nanašajo na nekatera navedena digitalna sredstva, njegovega nosilca vložkov Coinbase Construct, Coinbase Prime in Coinbase Pockets.

Časopis je svetovnim organizacijam, regulativnim organom in kripto nadomestnim podal tri ogromne zamisli, s poudarkom na ubogljivih praksah deljenja in usklajevanja.

»Ustvarjalci zaščite in nadomestne zainteresirane strani morajo sodelovati v enem dnevu jurisdikcij, da zagotovijo določeno doslednost in berljivost,« so zapisali avtorji.

»Ker se te nove tehnologije začnejo z gradnjo preglednosti, se zdi, da je dejavnik v še višjih regulativnih orodjih, da bi poskrbeli za pomisleke glede grešnih meja.«

Vnesite svoj elektronski naslov za naše brezplačne vsakodnevne e-novice

Kot blisk 3 minute branja o kripto datotekah sedanjega časa!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -