29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Berkshire Hathaway vlaga 500 milijonov dolarjev v brazilsko digitalno banko

Berkshire Hathaway vlaga 500 milijonov dolarjev v brazilsko digitalno banko

Čeprav se je njegov milijarder lastnik že večkrat osebno izrekel proti digitalnemu premoženju, lahko naložba Berkshire Hathaway pomeni, da je podjetje bolj odprto za to idejo.

8503 Skupno ogledov

14 Skupaj delnice

Berkshire Hathaway invests $500M in Brazilian digital bank

Brazilska digitalna banka Nubank je od Berkshire Hathaway, multinacionalnega holdinga, ki ga vodi milijarder, zbrala 500 milijonov dolarjev Warren Buffett.

V sporočilu Nubanka v torek je digitalna banka sporočila, da $ 500 milijonske naložbe bi porabili za nadaljevanje svoje mednarodne širitve – podjetje je bilo nedavno ustanovljeno v Kolumbiji -, pa tudi za privabljanje novih direktorjev iz večjih tehnoloških podjetij. Nubank je poročal, da ima več kot 40 milijonov kupcev v Braziliji, Mehiki in Kolumbiji .

Generalni direktor Nubanka David Vélez je dejal, da bo financiranje pomagalo pri “demokratizaciji dostopa do finančnih storitev” po Latinski Ameriki. Rekel je, da ima le polovica ljudi v regiji bančne račune, približno 21% z uporabo kreditnih kartic.

“Nihče ni mislil, da je mogoče spremeniti finančni sistem, vendar smo bili vedno prepričani, da obstaja prostor za motnje in inovacije ter, kar je še pomembneje, da si stranke zaslužijo boljše storitve , “Je dejal Vélez.

Buffett je že prej osebno govoril o Bitcoinu (BTC) in drugih kriptovalutah, rekoč, da” v bistvu nimajo vrednosti “in da sam nikdar ne bo imel v lasti. Na skupščini delničarjev prejšnji mesec je podpredsednik Charlie Munger kripto označil kot “koristno za ugrabitelje in izsiljevalce.”

Vendar je v zadnjem letu večnacionalni konglomerat vlagal v več podjetij, povezanih s tehnologijo in zunaj nje, vključno s podjetjem za oblačne tehnologije Snowflake. Berkshire Hathaway ima od marca tudi delnice Apple in Amazon vredne milijarde dolarjev 31.

Prejšnji članekSkybridge Capital pravi, da ima Bitcoin še vedno več kot zlato
Naslednji članekRazprodaja bitcoinov je verjetno igrala ključno vlogo pri povečanju privlačnosti zlata

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments