15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Bi banke, ki jih poganja DeFi, lahko postale neustavljiva sila v financah?

Bi banke, ki jih poganja DeFi, lahko postale neustavljiva sila v financah?

Že desetletja je pomanjkanje inovacij zadušilo bančni sektor. Še vedno živimo v svetu, kjer lahko čezmejna plačila trajajo več dni, neučinkoviti algoritmi pa potrošnikom, ki si jih lahko privoščijo, vrnejo posojila – vse zato, ker ne ustrezajo neelastičnim zahtevam, ki ne odražajo 21 st. stoletje.

Zanimivo je bilo videti, kako novi koncepti in ključni mejniki v digitalizaciji so bile pionirke tako imenovanih “bank izzivov”. Te institucije, na katerih pogosto stojijo sveži finančniki, ki so prej delali v staromodnih ustanovah, so videli, kako se stranke na koncu utopijo v honorarjih.

Kot ste videli v neštetih člankih na Cointelegraphu , DeFi je bil predstavljen kot srebrna krogla, ki se ukvarja s svojimi pomanjkljivostmi v bančnem sektorju. Nekateri strokovnjaki celo trdijo, da imajo decentralizirani finančni protokoli priložnost, da postanejo banke zastarele. Čeprav DeFi ni brez obljub, se ta cvetoči kotiček kripto trga spopada s svojimi edinstvenimi težavami.

Nešteto milijonov ljudi, ki bi lahko izkoristili prilagodljivost, ki jo nudi DeFi zaprt, ker so številne platforme preveč zapletene in nedostopne. Z drugimi verigami blokov ni nobene interoperabilnosti, kaj šele s tradicionalnimi bančnimi ponudniki. Nekaterim skupinam manjka izkušenj, potrebnih za globalno širjenje njihovih konceptov, in kljub temu, kar nakazujejo njihova imena, je precejšnje število projektov bolj centralizirano, kot bi moralo biti.

Izzivi se ne končajo tukaj za tiste potrošnike, ki se na koncu naučijo uporabljati protokol DeFi. Lahko se opraskajo po glavi, kako je treba posojila pretiravati. Še huje pa je, da jim nizka likvidnost lahko tudi onemogoči, da bi dobili najboljšo ponudbo – še en simptom razdrobljene pokrajine DeFi.

Združiti moči?

Zdi se, da se je na splošno pojavila pripoved “bodisi ali”. Obstaja mnenje, da so banke in DeFi kot nafta in voda. Vendar ni nujno, da je tako. Če sta dobro opravljena, bi lahko oba sektorja dejansko koristila drug drugemu – potrošnikom zagotovila veliko večjo izbiro, da ne omenjamo boljših rezultatov.

Sodelovanje pomeni, da banke dobijo prepotrebno podporo ko gre za posodobitev zastarelih sistemov in posodobitev nabora storitev, ki jih ponujajo. Medtem imajo protokoli DeFi koristi z vidika uporabnosti – dostopajo do vmesnikov, ki jih je večina potrošnikov že vajena. Združevanje najboljšega iz obeh svetov daje tudi decentraliziranim finančnim protokolom priložnost, da dosežejo širši prerez kupcev, vključno s tistimi, ki so se prej morda počutili zaprte.

DeFi platforme, ki sodelujejo z licencirana banka lahko podpira fiat valute in digitalna sredstva tako v USD, GBP, EUR, CAD, CHF in ETH, zavitih Bitcoinih in stablecoinih. Pristojbine je mogoče dramatično znižati in bolj brezhibno povečevanje s fiat na kripto služi kot prepotrebna spodbuda za posvojitev.

Večja stopnja integracije pomeni, da lahko potrošniki dostopajo do večvalutnih bančni računi in kreditne kartice, kjer je vse njihovo premoženje navedeno vzporedno. Davno bi minili časi, ko bi se kripto navdušenec moral prijaviti na en račun, da bi preveril svoje stanje na banki, in preklopiti na aplikacijo za izmenjavo, da bi videl, kako napredujejo njegova digitalna sredstva.

Ključno je, za to licencirano okolje ni treba vplivati ​​na tisto, zaradi česar so protokoli DeFi posebni – na skupnost. Člani ekosistema lahko še vedno glasujejo o novih žetonih in vrstah sredstev, ki bi jih radi uvrstili na seznam, pa tudi o drugih vprašanjih upravljanja. In vse najbolj znane funkcije, ki so prispevale k $ 76. Skupna vrednost 4 milijard za te protokole, vključno z agregatorji donosa in posojila s fiksnimi pogoji in spremenljivimi obrestnimi merami bodo še naprej na voljo.

Uresničitev tega

En projekt, ki želi uresničiti tako ambiciozno vizijo EQIFI. Vse se je začelo s pogovorom 2019 med Jasonom Blickom in Bradom Yasarjem, ki sta zdaj predsednik in izvršni direktor. Hitro naprej do zdaj, s strateškimi partnerstvi je bilo zbranih več kot 10 milijonov dolarjev, zapadli pa bodo štirje ključni izdelki ki bo uveden junija. Sem spadajo posojila s fiksno obrestno mero, posojila z variabilno obrestno mero, zamenjave obrestnih mer in agregator donosa – vsi so zasnovani tako, da ustrezajo potrebam posojilodajalcev, posojilojemalcev in vlagateljev po vsem svetu.

“Naša vizija za EQIFI je ustvariti prehod med decentraliziranimi financami in digitalnim bančništvom, ki poenostavi dvosmerni tok vrednosti. V uspehu to vidimo kot odlično priložnost za združitev obeh svetov in omogočanje množicam dostop do teh finančnih produktov naslednje generacije, «je dejal Blick.

EQIFI naj bi se integriral z bančno platformo v drugem četrtletju leta 2021, kot tudi popolne revizije varnosti. Skozi vse leto se nadaljuje tudi delo na področju gradnje nabora izdelkov – vključno z agregatorjem donosa, posojili za določen čas in s spremenljivo obrestno mero.

Dogodek generacije žetonov bo predviden ob konec junija, cilj podjetja pa je zagotoviti večsmerno posvojitev. Ena glavnih prednostnih nalog projekta je zagotoviti, da je njegova infrastruktura lahko dostopna uporabnikom, ki temeljijo na mobilnih napravah – z uporabniškim vmesnikom, ki je enostaven za navigacijo in razumevanje.

Trenutno trdi EQIFI da stara programska oprema zadržuje številne banke. Prav tako so protokoli DeFi pogosto nepravično umazani z namenom, da so neregulirani in na krivem križarjenju na “divjem zahodu”. Prepričan je, da lahko združevanje starega z novim ustvari nov val inovacij, ki povečuje konkurenco v finančnem sektorju, zagotavlja, da so plačila cenejša in takojšnja ter zagotavlja boljše pogoje za vsakodnevne potrošnike.

Več o EQIFI

Izjava o omejitvi odgovornosti. Cointelegraph na tej strani ne podpira nobene vsebine ali izdelka. Čeprav vam želimo zagotoviti vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci opraviti lastne raziskave, preden sprejmejo kakršna koli dejanja, povezana s podjetjem, in v celoti prevzeti odgovornost za svoje odločitve, niti tega članka ni mogoče šteti za naložbeni nasvet.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments