15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Biden administracija razširja analizo kriptovalut za iskanje kriminalnih transakcij

Biden administracija razširja analizo kriptovalut za iskanje kriminalnih transakcij

Biden Administration Expanding Cryptocurrency Analysis to Find Criminal Transactions

Ameriška vlada širi svojo analiza kriptovalut v strategiji iskanja in zasledovanja kriminalnih transakcij. To je posledica naraščajočega problema ransomware, ki vključuje kriptovalute, kot je bitcoin. “Boj proti odkupnini je prednostna naloga uprave,” je dejal tiskovni predstavnik Bele hiše.

Vlada ZDA za razširitev analize kriptovalut

Administracija Bidena je v torek na novinarskem srečanju v Beli hiši predstavila svojo strategijo za boj proti ransomwareu za kriptovalute.

“Boj proti odkupnini je prednostna naloga uprave,” je povedala glavna namestnica tiskovne sekretarke Bele hiše Karine Jean-Pierre. “Predsednik Biden je že začel hiter strateški pregled za odpravo povečane nevarnosti ransomware-a, da bi vključil štiri vrste prizadevanj.”

Jean-Pierre je opisal, da ena vrsta prizadevanj cilja na ” distribucijo infrastrukture za odkupnino in akterji, ki tesno sodelujejo z zasebnim sektorjem, “medtem ko se drugi osredotoča na” oblikovanje mednarodne koalicije, ki bi države, ki imajo odškodninske akterje, odgovorne. ” Prizadeva si tudi za pregled “politike ameriške odškodninske programske opreme,” je poudarila in dodala, da je še ena vrsta prizadevanj:

Razširitev analize kriptovalut za iskanje in pregon kriminalnih transakcij.

Glavni namestnik tiskovnega sekretarja Bele hiše je še pojasnil, da štiri vrstice prizadevanja temeljijo na izvršni odredbi predsednika Joeja Bidena, ki “opisuje pet prednostnih pobud za kibernetsko varnost, ki bodo, če bodo izvedene, zmanjšale tveganje za kibernetske napade, vključno z odkupno programsko opremo.” vzpon po vsem svetu. V ZDA so v zadnjem času več velikih podjetij prizadeli ransomware, ki zahteva plačila v bitcoinih. JBS, največji svetovni proizvajalec mesa, naj bi se od konca maja spopadel z “organiziranim napadom kibernetske varnosti”.

Kolonialni cevovod, ki oskrbuje vzhodno obalo s skoraj polovico svojih potreb po gorivu, maja tudi za nekaj dni zaustavljen, ko je ransomware napad zaklenil nekatere njegove sisteme. Cevovod je bil spet na spletu v manj kot enem tednu, vendar je podjetje priznalo, da je plačalo odkupnino v milijonih dolarjev v bitcoinih.

Kaj menite o administraciji Bidena, ki širi analizo kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Bitcoin Will Face Tougher Regulation as Popularity Grows, Says Sweden's Central Banker

India's Central Bank RBI Confirms Crypto Banking Ban 'No Longer Valid' — Asks Banks to Stop Quoting It

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments