24.4 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Biden namiguje na možen dogovor o kibernetski varnosti z Rusijo zaradi napadov...

Biden namiguje na možen dogovor o kibernetski varnosti z Rusijo zaradi napadov odkupne programske opreme

Joe Biden je dejal, da bi lahko ZDA in Rusija začele “dogovor o kibernetski varnosti, ki začne uvajati nekaj reda” v naslednjem letu.

Biden hints at possible cybersecurity arrangement with Russia over ransomware attacks

Predsednik ZDA Joe Biden je pogovoril z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Po sredinskem vrhu v Ženevi je Biden dejal, da se je s Putinom pogovarjal o kibernetski varnosti, predsednik ZDA pa je jasno izrazil svoje mnenje, da nekatera področja kritične infrastrukture niso napadi – ne glede na to, ali so bili cilji v Rusiji ali ZDA. Biden je dejal, da je imel sestanek pozitiven ton, vendar je Putinu dejal, da se bodo “ZDA odzvale na dejanja, ki škodijo našim vitalnim interesom ali interesom naših zaveznikov.”

“Odgovorne države morajo ukrepati proti kriminalcem, ki na njihovem ozemlju izvajajo odkupne programe,” je dejal ameriški predsednik. “Dogovorili smo se, da bomo strokovnjake iz obeh držav določili, kako natančno razumeti, kaj je zunaj meja, in nadaljevali konkretne primere, ki izvirajo iz drugih držav.”

Noben voditelj na svojih tiskovnih konferencah ni posebej omenil kripto ali digitalnih sredstev, čeprav sta se oba sklicevala na odkupnino, plačano družbi Colonial Pipeline v višini 4,4 milijona dolarjev po kibernetskem napadu maja. Putin se je taka sredstva skliceval na “elektronsko plačilo”, namesto da bi jih poimenoval kot Bitcoin (BTC) ali kriptovaluta.

Biden je dejal, da je Putin izrazil podobne pomisleke glede potencialnega napada izsiljevalske programske opreme na cevovode v Rusiji, če bi dodali, da bi državi verjetno v naslednjih 6 letih imeli več pojasnil o svojih stališčih – 12 mesecev:

“Ugotovili bomo, ali bomo imel bom dogovor o kibernetski varnosti, ki začne uvajati nekaj reda. «

Rosa Smothers, nekdanji analitik kibernetske grožnje Cie in tehnični obveščevalec, zdaj višji podpredsednik varnostnega podjetja KnowBe4, je za Cointelegraph povedal, da ima ameriška vlada “številne možnosti” pri obravnavanju napadov izsiljevalske programske opreme, najsi gre za fizične strežnike napadalcev. ali njihovi kripto računi. Dodala je, da se lahko ameriški uradniki z ruskimi kolegi dogovorijo glede na situacijo.

“V primerih, ko so plačilni strežniki na ruskem ozemlju bi lahko razmislili o zagotavljanju potrebnih informacij ruski vladi, «je dejal Smothers.

Povezano: Biden bo razpravljal o vlogi kripto v napadih ransomware na G-7, pravi svetovalec za nacionalno varnost

Kar zadeva preprečevanje prihodnjih napadov ransomware, v ZDA zasebno Sektorska podjetja so po mnenju nekdanjega analitika Cie praviloma zadolžena za kritično infrastrukturo. Vendar obstaja nekaj obstoječe zakonodaje, ki obravnava varnost osebnih podatkov.

Na primer, zakon Sarbanes-Oxley, sprejet v 2002, določa zahteve za zaščitne ukrepe za zavarovanje finančnih podatkov. Kongres je leta 2012 predlagal pomemben del zakonodaje o kibernetski varnosti, vendar ni uspel pridobiti potrebnih glasov prehod v senat. Podobni ukrepi, ki so jih sprejeli zakonodajalci kot odgovor na napad na kolonialni cevovod, še niso prejeli glasovanja.

Prejšnji članekKupci dip pričakujejo nadaljnjo slabost, potem ko cena Bitcoina pade na 38.000 USD
Naslednji članekAnaliza cen 6/16: BTC, ETH, BNB, ADA, DOGE, XRP, DOT, UNI, LTC, BCH

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments