2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bidenova uprava razkriva načrt za osredotočanje na "pregon kriminalnih zlorab kriptovalut"

Bidenova uprava razkriva načrt za osredotočanje na “pregon kriminalnih zlorab kriptovalut”

Biden Administration Unveils Plan to Focus on 'Prosecutions of Criminal Misuses of Cryptocurrency' to Fight Corruption

Uprava Biden-Harris je predstavila svojo strategijo za “boj proti korupciji”. Vključuje uporabo novoustanovljene delovne skupine vlade, nacionalne ekipe za uveljavljanje kriptovalut, da se osredotoči na “kompleksne preiskave in pregon kaznivih zlorab kriptovalut.”

Strategija uveljavljanja kriptovalut ZDA za ‘boj proti korupciji’

Bela hiša je v ponedeljek objavila: »V skladu s predsednikovim navodilom, Biden-Harrisova administracija objavlja prvo “strategijo Združenih držav za boj proti korupciji.” Poročilo na strani opisuje strategijo vlade ZDA za boj proti korupciji po vsem svetu.

Ena od ključnih strategij je “okrepiti prizadevanja za izvrševanje”, ki vključuje razdelek o “kriptovalute in korupcija.” Poročilo navaja:

Ministrstvo za pravosodje bo uporabilo novo ustanovljeno delovno skupino, nacionalno skupino za izvrševanje kriptovalut, da se osredotoči posebej na kompleksne preiskave in pregoni kaznivih zlorab kriptovalut.

Poročilo dodaja, da se bo delo osredotočilo predvsem na “zločine, ki jih je zagrešil menjalnice navideznih valut, storitve mešanja in mešanja ter akterji infrastrukture za pranje denarja.”

Ministrstvo za pravosodje (DOJ) je začelo Nacionalna skupina za izvrševanje kriptovalut (NCET) oktobra. Namestnica ameriškega državnega državnega tožilca Lisa Monaco je takrat dejala, da bo “skupina pomagala tudi pri sledenju in izterjavi premoženja, izgubljenega zaradi goljufij in izsiljevanja, vključno s plačili kriptovalut skupinam izsiljevalske programske opreme.”

Junija je Bidenova administracija predstavila svojo strategijo za boj proti izsiljevalski programski opremi za kriptovalute. Vključuje »Razširitev analize kriptovalut za iskanje in zasledovanje kriminalnih transakcij.«

Novembra so se Monako ter uradniki oddelka za nacionalno varnost in kriminalističnega oddelka srečali z britansko ministrico za notranje zadeve Priti Patel. Dogovorili so se, da bodo povečali poudarek na nezakoniti uporabi kriptovalute in odkupovalne programske opreme ter nadaljevali dialog o nastajajočih grožnjah nacionalni varnosti.

Kaj menite o strategiji ameriške vlade za boj proti korupciji? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

India to Impose Ban on Crypto Payments, Deadline for Declaring Crypto Assets, KYC Rules: Report Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform Australia to Regulate Crypto Sector as Part of Payments Reform

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments