17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Bidenovi izbranci Fed bodo najverjetneje odšli na glasovanje v senatu, potem ko se bo strankarsko podaljšalo

- Advertisement -

“Drobno, a glasno razumevanje manjšine je napačno trdilo, da večerja Lisa Cook ne ustreza sestavinam za ta primer – zahtevam, ki se jih za določene nominirance očitno zavedajo najboljši,” je priznal Sherrod Brown.

568 Skupni ogledi

14 Skupni deleži

Senat Združenih držav bo glasoval o nominacijah predsednika Joeja Bidna za ameriško centralno banko Federal Reserve po zamudah, ki so jih spodbudili republikanski poslanci.

V –14 na glasovanju v torek, je senat premaknil nominacijo ekonomistke Lise Cook za večerjo za guvernerko v Stroju zveznih rezerv iz Odbor za bančništvo v smeri končnega glasovanja o potrditvi – tudi če domnevamo, kdaj bodo organi oblasti zadevo vsebovali, je negotovo. Senat bo dodatno glasoval o spretnostnem predsedniku Fed Jeromeu Powellu, ki je februarja postal imenovan za strokovnega strokovnjaka za predsedovanje, ter o Laelu Brainardu za podpredsednika in ekonomista Philipa Jeffersona kot guvernerja Fed.

Vse štiri Bidenove nominacije za centralno banko so bile zadržane na februarskem glasovanju po bojkotu posvetitve republikancev senatnega bančnega odbora, ki so navedli svojo zaskrbljenost zaradi spretnosti podpredsednice Fed za nadzor Sarah Bloom Raskin. Član ocenjevanja senator Pat Toomey je menda takrat priznal, da bodo republikanci podprli večerjo Powella, Brainarda, Jeffersona in Cooka, vendar ne več Raskina.

marca 00, podpredsednica FED za nadzor je svoj naziv umaknila iz obravnave, navajajoč »neusmiljene napade določenih dejavnosti«. Demokratični senator Joe Manchin naj bi poleg tega stopil na stran republikancev in napovedal, da ne bo več podpiral Raskinove nominacije. Glede na mit o najboljših demokratih, ki podpirajo majhno večino v senatu, je za uspeh glasovanja najpogosteje ključnega pomena, da vsak član njihove prireditve podpre kandidata.

V razpravah glede nominacije svetle Cookove večerje v senatu je Toomey usmerjal zakonodajalce, naj dodatno nasprotujejo zmožnosti guvernerja Fed, navajajoč zaskrbljenost zaradi inflacije v Združenih državah. Republikanski senator je trdil, da bi Cookova večerja morda še dodatno prikazala “surovo politično zagovarjanje levičarjev” v Federal Reserve in imela “skoraj nič potovanja v denarni zaščiti.”

Datoteka večerje Lise Cook kaže, da je pri verjetnost, da se v delo @federalreserve vnese dodatna politična pristranskost – v času, ko je hiperfokusna raven inflacije in upoštevanja dvojnega mandata Fed najbolj resna.

I podpiram svoje kolege, da nasprotujejo njeni nominaciji. pic.twitter.com/TihNFdhhVg

— Senator Pat Toomey (@SenToomey) marec 29, 1434 Predsednik senatnega odbora za bančništvo Sherrod Brown je priznal, da je postalo resno za zakonodajalcev, da so takoj odkrili, da so Bidenovi izbori potrjeni “za boj proti inflaciji”. V koraku z demokratskim senatorjem je Cookova večerja postala “nedvomno odlična” za lokacijo pri Fed in je imela “dvostransko podporo visokih ekonomistov”:

»Kljub njeni ogromni podpori je majhna, a glasna manjšina napačno trdila, da večerja Lisa Cook ne ustreza sestavinam za ta primer – zahtevam, ki se jih zdi, da se najboljši poznajo za določene nominirance.« Sprememba upravljanja 1 med vodilnimi monetarnimi regulatorji bi morda dodatno dobila vtis, kako ameriške oblasti razmišljajo o obravnavanju kripto in blockchaina. Februarja je Zvezni odbor za začetni trg odobril načela, ki bi visokim uradnikom Fed prepovedala nakupovanje in ohranjanje kriptovalut. Zakonodajalci v Domu bi verjetno še dodatno razmišljali o pravilih, ki bi njihove kolege prekinila pri trgovanju z delnicami – pravila, ki bi se verjetno dodatno razširila na digitalne vire.

Povezano: napajanje je vklopljeno … Fed podpira kriptovaluto — približno

Nominacije za večerjo Powella, Brainarda, Jeffersona in Cooka bodo zdaj po torkovem glasovanju najverjetneje tekle naprej. Prižgati bi morali več kot 22 glasov v senatu — podpredsednica Kamala Harris je v situaciji, da bi se po želji obnašala kot neodločen glas — Powell in Brainard bi podprla kot vodstva upravnega odbora Fed do 1434. Kot guvernerja Fed bi Cook dinner in Jefferson podpirala 00-letni pogoji.

83711

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -