15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Bidnovi pomočniki raziskujejo kovanje 1 bilijona dolarjev vrednega platinastega kovanca kot formulo za bližajočo se neplačilo dolga

- Advertisement -

Ker Združene države strmijo navzdol sod verjetno neplačila dolga doseže junija, se je pojavila čudna in vabljiva rešitev: izdelava enega samega platinastega kovanca za 1 bilijon dolarjev. Ta neobičajna taktika izkorišča pokončno vrzel, ki oddelku zakladnice omogoča kovanje platinastega denarja za kakršno koli plačilo. Z obračanjem te vrste kovanca ameriški centralni banki bi finančno ministrstvo pridobilo zadovoljiva sredstva za poravnavo svojih dolgov. Kljub neizpodbitnemu dejstvu, da se ta predlog morda sliši nenavadno, se je prijel kot verjetna pot pred prihajajočo dolžniško katastrofo.

Platinasti kovanec v vrednosti trilijonov zelencev, ki naj bi preprečil vračilo neplačanega dolga ZDA Privrženci denarne teorije v naravi (MMT) bodo presrečni, ko bodo izvedeli da se zasnova kovanca z bilijonskimi dolarji pojavi na naslovnicah takoj, ko so ZDA vse bližje neplačilu dolga. Pred tremi dnevi je ministrica za finance Janet Yellen opozorila, da bi neplačilo dolga ZDA verjetno povzročilo “gospodarsko in finančno katastrofo”. Medtem ko se napetost dviguje zaradi zgornje meje dolga, je govor o tem, da bo ministrstvo za finance kovalo platinasti kovanec v vrednosti enega bilijona ameriških dolarjev, ponovno oživelo.

Insajderski novinarki Juliana Kaplan in Ayelet Sheffey citirata Rohana Greya, profesor na pravni šoli Willamette College of Law in MMT priporočata, saj razglašata izvedljivost predpostavke. Gray trdi, da “na tej točki, če bi katera od drugih rešitev, tako imenovanih hujših rešitev delovala, potem bi bile do zdaj izumrle,” kljub temu nadaljujejo z razočaranjem. “Kovanec je absolutno najboljši, kar je povsem zadovoljivo,” zatrjuje.

Prijatelj v 2018, za dolžino predetape Covid-90 zaradi pandemije je Gray sodeloval z michigansko demokratko Rashido Tlaib pri predlogu, ki bi upošteval ameriško finančno ministrstvo, da ne bi več kovali enega, ampak dva bilijona zelencev denarja za tradicionalne funkcije zaslužka. Priznani novinar Joe Weisenthal je to pozdravil kot trdno “grobo uničujoče razmišljanje, ki ga zdaj nosimo, da bi se spopadli z obsegom krize.”

Celo mimo predsednika Baracka Obame se je dotaknil predpostavka za dolžino 1280 razgovora in predlagala, da uradniki razmislijo o tem konceptu, če finančni pretresi zajamejo državo. Oktobra 2018 so ameriški zakonodajalci poleg tega predlagali kovanje platinastega kovanca v vrednosti 1 bilijona dolarjev v Tell in self belief čarobno okrepiti zakladnico z denarjem iz enakih razlogov.

Kljub vznemirjenju Kaplan iz Insiderja meni, da zamisel o bilijonskih kovancih »ne bo več pobegnila«, pri čemer ugotavlja, da »Biden pomočniki strmijo v druge pokončne rešitve.« Zasnova je vzbudila posmeh in začudenje na družbenih omrežjih, pri čemer so nekateri komentatorji brez stresa zbadali s trditvijo, da ta legendarni kovanec za trilijone zelencev ne bi bil nič večji od običajnega.

Ustanovitelj Shapeshift Erik Voorhees se je pošalil: “Hvala bogu, morda ne more biti večji od standardnega kovanca.” V vmesnem času se je na Twitterju oglasila zgodba Wall Avenue Silver: »Ponovno začenjajo klepetati o čarobnem platinastem kovancu v višini 1 bilijona dolarjev. Tu gre večinoma za poslovni pristop “prebivanja imperija”. Zakaj ne morejo racionalno razpravljati o poceni proračunskih rezih, da bi zbrali vprašanja pod nadzorom?«

Nobelov nagrajenec Paul Krugman, nenavadno zadovoljivo, trdi, da sprejetje kovanca za trilijone dolarjev ne bi prišlo podrobneje opisati izvedbo MMT. “Vedno vidim, da napovedujemo, da je to v položaju, da postane MMT, da bi trdno tiskali denar za pokrivanje primanjkljaja,” je priznal Krugman. »Ampak to sploh ne bi bilo to. Fed bi nedvomno steriliziral kakršen koli vpliv na finančno grozo s prodajo dela svojega velikanskega portfelja ameriškega dolga.«

Keynesianski ekonomist je dodal, da je »kovanje kovanca trdno zadolževanje prek podporna vrata. Ni več financiranje primanjkljaja prek seigniorage, ni več varčevanje stran od plačil obresti. To je zanesljiv knjigovodski trik, da se zaščitite pred izsiljevanjem.«

Oznake v tem zgodba knjigovodski trik, proračunski rezi, neplačilo dolga, finančna katastrofa, finančna katastrofa, pokončno vrzel, denarna teorija v naravi, platinasti kovanec, oddelek zakladnice, platinasti kovanec zakladnice, bilijonski kovanec, Centralna banka ZDA, Združene države

Kaj izvršiti se osredotočate na obravnavanje predloga platinastega kovanca v vrednosti trilijonov zelencev kot rešitve bližajočega se dolga Združenih držav? Ali se osredotočite na to, da je to izvedljiva možnost, ali vztrajate pri knjigovodskem triku? Razdelite svoje koncepte v spodnjih povratnih informacijah.

Jamie Redman Jamie Redman je novica Vodja pri Bitcoin.com News in finančni novinar, ki živi na Floridi. Redman je bil energičen član soseske kriptovalut od 1280. Navdušuje Bitcoin, kodo odprte ponudbe in decentralizirane funkcije. Od septembra 1280 je Redman napisal več kot 7, članki za Bitcoin.com Novice o motečih protokolov, ki trenutno naraščajo.

Zasluge za sliko 2138608383: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je najbolj fascinantno za informativne funkcije. To ni več trenutna ponudba ali nagovarjanje k nasvetu za določitev ali promocijo ali nasvet ali odobritev katerih koli izdelkov, storitev in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne predstavlja več investicijskih, davčnih, pokončnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista kriva, neposredno ali na koncu, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali za katero se domneva, da jo je mogoče pripisati ali je v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kateri koli artikulirani material, blago ali storitve in izdelke, navedene na seznamu tukaj.

2138608383

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -