17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Bik do konca? MicroStrategy podvoji svojo stavo Bitcoin

Bik do konca? MicroStrategy podvoji svojo stavo Bitcoin

Nikoli ni dolg dan, ko gre za kripto, kot je bilo pred kratkim ponazorjeno, ko je trg digitalnih sredstev padel za približno 50%, sčasoma pa je celotna kapitalizacija z najvišjih vrednosti v višini 2,5 bilijona USD znašala približno 1,7 bilijona USD.

Kot je bilo pričakovano, je po vseh teh pretresih podjetje za poslovno obveščanje MicroStrategy, ki ga je vodil Michael Saylor, objavilo, da je vse pripravljeno za “nakup dip” – in uspešno zaključilo svoj $ 500 – milijon ponudb zavarovanih bankovcev.

Za nadaljnjo podrobnost zadeve je bilo razkrito na izjavo, ki jo je objavila družba da je MicroStrategy z zasebno ponudbo določenemu številu kupcev s pomočjo zasebne ponudbe omogočil prodajo “starejših zavarovanih zapisov” v vrednosti 500 milijonov dolarjev. iz ZDA. Od zgoraj navedenega celotnega zneska se bo po odštetju stroškov, prvotnih popustih kupcev in provizijah neto skupni znesek izkazal na $ 488 milijonov, katerih celoto bo podjetje uporabilo za dodatni nakup Bitcoinov (BTC).

Za hitro povzemanje nedavnih prizadevanj MicroStrategyja za nakup kripto, je treba poudariti, da od avgusta lani – čas, ko je podjetje kupilo BTC v vrednosti 250 milijonov dolarjev – družba je bila v blaznosti pri nakupu bitkoinov, kot poudarjajo dejstvo, da ima podjetje skupaj 92, 079 BTC, ki znaša skoraj 3,8 milijarde ameriških dolarjev.

Nazadnje je treba omeniti, da če se vrednost BTC še naprej giblje okoli $ 40, 000, bo MicroStrategy najverjetneje lahko dodal 11, 900 Bitcoin v svoje bilance stanja, prinaša skupni kripto prenos podjetja na več kot 4,2 milijarde USD.

Premik MicroStrategyja pametno ali ne?

7. junija je MicroStrategy napovedal začetek omenjenega zasebnega ponudba, ki je sprva izjavila, da namerava zbrati približno »400 milijonov skupnega zneska glavnice«; vendar, kot je bilo že poudarjeno, to število zdaj znaša blizu 500 milijonov dolarjev. Še več, po objavi je Michael Saylor zatrdil, da je njegovo podjetje že prejelo naročil v vrednosti 1,6 milijarde USD za njihovo najnovejšo ponudbo – torej štirikrat več od prvotnega zneska.

Kadan Stadelmann, glavni tehnološki direktor Komodo – ponudnik blokchain rešitev – je za Cointelegraph povedal, da poteza MicroStrategyja ni tako presenetljiva, še posebej, če upoštevamo, da ima njegova novo ustanovljena hčerinska družba MacroStrategy LLC. Že v lasti veliko BTC in dodal:

“Michael Saylor je očitno osredotočen na dolgoročno naložbeno strategijo in ne na kratkoročne dobičke ali izgube. Dajanje dolga podjetja na tveganje je tvegano, vendar bi očitno lahko vodilo tudi do velikega donosa. «

V zvezi s tem je treba omeniti, da je razvoj očitno pozitiven vpliv na trg Bitcoinov. V sotočju z drugimi pozitivnimi novicami je cena BTC poskočila z nekaj več kot $ 35, 000 na več kot $ 40,000 od obvestilo. “Kljub tem novicam se trg na splošno zdi mečast, a še ena ali dve zgodbi o pomembnejših institucionalnih sprejetjih Bitcoinov ali drugih kriptosov bi lahko zelo dobro pripeljali bikovski trg,” je zaključil Stadelmann.

Podobno je Konstantin Anissimov, izvršni direktor za izmenjavo kriptovalut CEX.IO, je za Cointelegraph povedal, da je doslednost, s katero je MicroStrategy še naprej kopičil Bitcoin, najmanj nalezljiva. Po njegovem mnenju je strategija obveznic v višini 500 milijonov dolarjev sredstvo za poudarjanje visoko futurističnih perspektiv podjetja:

“Zdi se, da MicroStrategy vidi zelo obetavno prihodnost Bitcoina, ki je ne vidi nihče drug. Čeprav te poteze same po sebi morda ne bodo spremenile cene Bitcoina, bo MicroStrategy eden največjih upravičencev, ko se bodo cene začele trgovati nad prejšnjimi najvišjimi vrednostmi. «

Je Bitcoin je močno podcenjen?

Nadaljnje pripisovanje kripto računov MicroStrategy postavlja ustrezno vprašanje: Ali je Bitcoin trenutno podcenjen? Daniel Peled, soustanovitelj interoperabilne blockchain platforme Orbs, ki temelji na Ethereumu, je za Cointelegraph povedal, da je močno navdušen nad Saylorjevim prepričanjem glede Bitcoina in njegovimi splošnimi odločitvami glede upravljanja blagajne, še posebej v teh časih brez količinskega popuščanja, in dodal:

“Trg trenutno podcenjuje BTC, med drugim na podlagi velikega odklona od modela delnice do pretoka, signalov NVT in dejstva, da je Elon Musk potrdil, da je Tesla ni prodal nobenega preostalega BTC-ja in lahko sprejme BTC kot plačilo, če bo dovolj rudarjev prešlo na čisto energijo. «

Peled nadalje menil, da je MicroStrategy k temu odličnemu časovnemu razporedu dodal še ponudbo obveznic, s čimer je zagotovil, da so starejši zavarovani samo BTC, kupljeni s prihodki od ponudbe, in da je letna obrestna mera bistveno pod letnim dobičkom podjetja, kar mu daje zmožnost pokrivanja svojih plačil vsaj v bližnji prihodnosti.

Zgoraj poudarjena struktura dejansko omejuje zmožnost negativnega vpliva na osnovno dejavnost in premoženje podjetja, zlasti če se njegova stava na nakup dodatnih BTC ne izplača. “MicroStrategy postavlja tako, da uživa ugodnosti, ko se trg BTC popravi, tako da odraža osnove,” meni Peled.

Pot za MicroStrategy in Bitcoin

Ko je MicroStrategy začel s svojim načrtom, da začne kupovati kripto s svojo prvo shemo izdaje korporativnih obveznic, se je vrednost Bitcoina gibala okoli $ 17, 000 prag, ki je v naslednjih nekaj mesecih eksplodiral skoraj štirikrat. Tako je razumljivo, da podjetje verjetno vidi velike stvari za BTC v kratkem do srednjeročnem obdobju, zlasti po tem, ko se to obdobje nenehnih turbulenc umiri.

Tudi, kot smo že omenili, zaradi Dejstvo, da je bila najnovejša ponudba MicroStrategyja po objavi preveč naročena, se zdi, da še vedno obstaja velika želja po Bitcoinu po vsem svetu. Ne samo to, trenutno še ni sprejeta odločitev komisije za varnost in menjavo ZDA glede VanEckove aplikacije Bitcoin ETF, ki bo, če bo odobrena, lahko še en katalizator za nadaljnje sprejemanje BTC.

Steven Gregory, izvršni direktor ameriške hčerinske družbe Currency.com, ki je zamenjala kriptovalute, je za Cointelegraph dejal: “Skoraj ironičen dogodek, ki se bo pojavil pri tej izdaji obveznic, je, da je Fed nevede izpostavil temu krogu prek svojega programa za odkup smeti.”

Povezano: Naraščanje zalog GME in AMC lahko vpliva na kripto-kovance, BTC ne toliko ?

Jack Tao, izvršni direktor borze kriptovalut Phemex, meni, da je ta poteza skladen s splošnim trendom institucionalnega pretoka denarja v kripto. Preseneča pa ga dejstvo, da se vsa ta dogajanja dogajajo kljub vztrajajočim medvedjim razmeram, kot je dejal za Cointelegraph: »Mnogi v svetu tradicionalnih financ začenjajo spoznavati potencial kripto, da vname premik paradigme brez primere. Začenjajo vlagati v tehnologijo, ne pa zgolj loviti špekulativni dobiček. «

Tvegana stava?

Odločitev MicroStrategyja, da se bo zadolžila pri podjetju Zdi se, da trg junk obveznic za financiranje njegove pridobitve BTC jasno močno odraža trenutno inflacijsko politiko ameriške centralne banke “kvantitativno popuščanje”, ki je bila zasnovana za lažji udarec COVID – 19 pandemija ameriškega gospodarstva.

Pravzaprav številke povedo vse, kar najbolje poudarja dejstvo da posojanje podjetij nikoli ni bilo lažje. Na primer, najnovejša ponudba MicroStrategy obljublja 6. 25% – 6,5% donos v primerjavi s povprečno neželeno vsebino donos obveznice 4. 01%.

Zato bo zanimivo ugotoviti, ali bodo drugi sledili Saylorjevim stopinjam in bodo še naprej kopičili Bitcoin, še posebej potem, ko je bilo nedavno objavljeno, da bo Salvador začel sprejemati vodilni kripto kot zakonito plačilno sredstvo.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments