17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Biki in medvedi se borijo za ceno Bitcoin v višini 34.000 USD,...

Biki in medvedi se borijo za ceno Bitcoin v višini 34.000 USD, saj se izteče 445 milijonov USD

Bitcoin (BTC) se giblje od $ 30, 400 do 36, 400 za zadnji 12 dni in je bilo težko natančno določiti natančen razlog za pomanjkanje apetita vlagateljev. Nekateri analitiki so opozorili na to, da se je sredi julija sprostilo zajem Bitcoin Trust (GBTC), ki je institucionalnim vlagateljem dokončno omogočil, da raztovorijo svoja sredstva, vendar to verjetno ni glavni razlog.

Medtem pa voditelji panoge so predlagali, da “zatiranje kripto zakonodaje”, ki se oblikuje v ZDA, močno vpliva na razpoloženje vlagateljev, in to stališče je še posebej problematično, saj je Kitajska pred kratkim prepovedala vse dejavnosti kripto rudarjenja v državi.

Nazadnje, priznani kritiki Bitcoinov, vključno z Aswathom Damodaranom, profesorjem financ na Univerzi v New Yorku, Stern School of Business, trdijo, da je kriptovaluta kot valuta “nesrečno propadla”.

Damodaran posebej navaja omejeno uporabo Bitcoina pri mikrotransakcijah, čeprav si Salvador prizadeva za demokratizacijo rešitve Lightning Network.

Biki imajo boljše možnost za tedenski iztek

Potem ko so medvedi v zadnjem četrtletnem izteku možnosti v višini 3 milijarde dolarjev v petek zmagali, so vetrovi morda tokrat ugodno preusmerili na bike. Medtem ko $ 34, 000 je predstavljal $ – milijon prednosti za nevtralne do medvedje prodajne opcije prejšnji teden, ta prihajajoči petek, 2. julija, ima povsem drugačno postavitev.

Skupno 2. julija Bitcoin možnosti odpirajo zanimanje. Vir: Bybt

začetna slika prikazuje nevtralno strukturo, pri čemer odprt interes za nevtralne in pozitivne klicne opcije prevladuje za 8% glede na razmerje med klici in prodajo. Od $ 445 milijonov odprtih obresti, $

milijonov predstavljajo nakupne opcije nevtralno do bikovsko, kar daje malo prednost bikom. Vendar pogled na bolj podrobne podatke daje drugačen kot.

Povezano: Trgovci s kripto trdijo, da so negativne stopnje financiranja signali za nakup, a ali?

Samo 18% zaščitnih prodajnih opcij je bilo postavljenih na $ 33, 000 ali višje stavke. Če torej Bitcoin trguje nad to stopnjo na 8: 00 v petek ob UTC, vreden samo milijon USD 38 teh nevtralnih do medvedjih instrumentov bo trajalo.

$ 34, je stopnja preobrazbe za obe strani

Po drugi strani pa bodo biki verjetno poskušali braniti $ 34, 000, kar ima za posledico $ 45 milijon nakupnih (nakupnih) opcij odpira obresti.

Resnici na ljubo imata obe strani spodbudo, da to razumno ravnovesje prekinemo pri $

, 000. Na primer, nad $ 33, 000, prednost bikov se je povečala s 7 milijonov na $ 57 milijonov.

Nasprotno, medvedi imajo prednost, če Bitcoin trguje pod $ 33, 000. V tem primeru znašajo odprte obresti zaščitnih prodajnih opcij ($ milijonov višje od nevtralnih do bikovskih klicnih opcij.

Če povzamemo, nemogoče je napovedati, katera stran bo ob petkovem izteku močnejša. Vendar pa je to prvič v štirih tednih, da imajo biki spodobne bojne možnosti.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča Avtor in ne odražajo nujno stališč družbe Cointelegraph. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments