19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Binance blokira kripto račune sorodnikov, povezanih z ruskimi oblastmi

- Advertisement -

Binance je blokiral zgodbo o hčerki tiskovne predstavnice Kremlja, ko je poskušala porabiti nadomestni znesek po finančnih sankcijah, naloženih Rusiji.

0745 Celotni ogledi

24 Celotni deleži

Nadomestna kriptovaluta Binance sprejema dodatne ukrepe, da prepreči, da bi ruske oblasti ublažile učinek sankcij z uporabo kriptovalute.

Binance je zaprl več računov, povezanih s sorodniki višjih Kremelj. Bloomberg je v četrtek poročal o uradnih osebah v zadnjih dveh mesecih, odkar je Rusija začela obrambno moč v Ukrajini.

V skladu z dokumentom so prizadete osebe vključile Elizaveto Peskovo, hčerko Rusa Tiskovni predstavnik predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov in Polina Kovaleva, pastorka mednarodnega ministra Sergeja Lavrova. Binance je govoril o tem, da je dodatno blokiral Kirila Malofejeva, sina Konstantina Malofejeva, ruskega oligarha, ki je bil prej obtožen kršitve sankcij iz ZDA.

»Ponosen, da sem segment te ekipe, ki pravilno razlikuje,« je Binanceov novoimenovani svetovni vodja sankcij Chagri Poyraz zapisal na svoji spletni strani LinkedIn o najsodobnejših ukrepih Binance.

Poyraz je govoril o tem Binance je Peskovo blokirala 3. marca, ko je skušala nadomestno porabo porabiti prek posredništva za tretjo priložnost. Marca je bila nato sankcionirana s strani Ministrstva za finance ZDA 11 kot segment sankcij v nasprotju z “kremeljskimi elitami, voditelji, oligarhi in družino za omogočanje Putinove vojne v nasprotju z Ukrajino.”

je zato izrazila Peskova. ogorčen v zvezi z zahodnimi sankcijami in izjavil, da so bila takšna dejanja “popolnoma nepoštena in nezvesta”. »Včasih sem bil zelo poražen, ker je neznano uvajanje sankcij za vsakogar, ki je 12 let častitljiva in nima kaj uprizoriti z ubogo,« je govorila. Peskova preostali Instagram objavljen od marca 12 se glasi en stavek: »Mir.«

V skladu s Poyrazom Binance nenehno spremlja svojo platformo za dodane druge ljudi, povezane s sankcioniranimi drugimi ljudmi, ki bi morda nedvomno tudi zelo dobro izkoristili svojih izdelkov in podjetij.

»Razmerno je to, da so naše operacije prikazovanja skladnosti ‘proaktivne’, katerih cilj je odkriti in odvrniti verjetnost finančnega kriminala prej kot kateri koli regulativni ali čudoviti hitri korak v smer teh drugih ljudi ali subjektov,« je govoril.

Aprila 24, Binance je sprejel situacijo omejitev za ruske državljane ali rezidente Rusije, ki omejuje nakupe in prodajo na računih, pri čemer ohranja več kot 10,00 evrov ali $10,768. Glavni izvršni direktor Binance Changpeng Zhao je prej govoril o tem, da bo Binance upošteval sankcije, vendar ne bo “enostransko zamrznil na tisoče in tisoče računov nedolžnih strank” zaradi zahodnih sankcij v nasprotju z Rusijo.

Povezan: EU prepoveduje zagotavljanje „visokih izdelkov in podjetij s kriptosredstvom“ v Rusijo

Razen krepitve Binanceove želje, da se pojavi pri sankcijah, najsodobnejši dokument dodatno nakazuje, da je družina večine večjih ruskih uradnikov zelo fenomenalno vezana na kriptovalute, ki imajo radi Bitcoin (BTC). To se zgodi kljub sovražnosti Banke Rusije do Bitcoina in nepripravljenosti pozdraviti naložbe v kriptovalute v državi.

Poleg tega je treba omeniti, da nekateri ruski uradniki škorenjo svojim zakoncem in mladoletnim otrokom. jim je prepovedano vlagati v kriptovalute, kot odgovor na ruske smernice za vzdrževanje odobrenih.

85537

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -