-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Binance CEO: Izogibajte se prevaram s kriptovalutami, žetonom igre lignje in drugim...

Binance CEO: Izogibajte se prevaram s kriptovalutami, žetonom igre lignje in drugim tveganjem Defi

sponzorirano

Naslednji članek je napisal CZ, izvršni direktor in soustanovitelj Binance.

DYOR ali naredite svojo raziskavo, je po mojem mnenju koncept mora vedeti vsak vlagatelj. To je tako blizu zlatemu pravilu kot karkoli v svetu kriptovalute, vendar še širše velja za vse, v kar nameravate vlagati, od Bitcoina in obveznic do stabilnih kovancev in delnic.

V začetku tega tedna so anonimni razvijalci DeFi projekt z imenom Squid Game žeton je nenadoma izvedel »povleko preproge«, običajno prevaro, pri kateri ekipa, ki stoji za kripto projektom, prevzame sredstva uporabnikov. Ker te prevare z rastjo prostora DeFi postajajo vse bolj običajne, bi želel izkoristiti to priložnost, da opomnim uporabnike, da DeFi ni brez tveganj in sovražimo, da kdo izgubi svoja sredstva zaradi prevar in drugih kibernetskih zločinov.

Žetoni igre lignji: kaj se je zgodilo in zakaj?

Prejšnji teden, kriptovaluta, imenovana SQUID, je začela trgovati na PancakeSwap, decentralizirani borzi. Hitro se je uveljavila med uporabniki, od katerih so mnogi menili, da obstaja povezava med projektom in nedavno uspešnico Netflix, “Squid Game”.

Projekt ni bil brez rdečih zastav , kar so pozorni uporabniki hitro opazili. Uporabniki, ki so kupili žeton, so poročali, da ga ne morejo prodati, in kakršna koli uradna povezava s serijo Netflix je bila hitro ovržena.

Špekulanti so kljub opozorilnim znakom še naprej kupiti žeton, s čimer so cene eksponentno dvignile, preden so ustanovitelji projekta v nekaj minutah izčrpali likvidnostni bazen, pri čemer so se pri tem dvignili s sredstvi vlagateljev.

  Zakaj ne morejo ti projekti Biti prepovedan ali izbrisan?

   Nekateri se morda vprašajo, zakaj lahko Ali Binance ne naredi ničesar glede projektov DeFi, kot je SQUID? Mislim, da je tukaj pomembno razložiti, da so verige blokov, kot sta Binance Smart Chain (BSC) in Ethereum, odprtokodne. Nimamo nadzora ali vpliva na projekte, ki so zgrajeni v omrežju. Ker BSC v celoti vodi skupnost, bi morala skupnost usklajevati odločitve, povezane z upravljanjem. Enako velja za katero koli drugo odprtokodno verigo blokov, kot je na primer Ethereum.

   Vendar pa je naša varnostna skupina proaktivno sprožila preiskavo, da bi pokazala svojo podporo širši kripto skupnosti. Lahko potrdim, da izvajamo naslednje ukrepe:

   • Dela na identifikaciji in črnem seznamu naslovov, povezanih z razvijalci
       Uvajanje analitike blockchain za prepoznavanje slabih akterjev


      • Zagotavljanje naših ugotovitev organom pregona v ustrezni jurisdikciji(-ah)

       Moral bi zelo jasno povedati, da v takšnih primerih ne moremo storiti le malo, da bi izterjali sredstva ali posredovali. Ponovno, Binance ni povezan s projekti, zgrajenimi na BSC, niti nima nadzora ali nadzora nad projekti.

        O skrbnem ravnanju pri izogibanju DeFi Izhodne prevare

        Resnica je, SQUID ne bo prva ali zadnja prevara DeFi. V zadnjem letu je na trge vstopilo več vlagateljev, ki so prvič vstopili na trg kot kadar koli, kar se spomnim. In ne gre samo za DeFi ali kripto. Na Twitterju delnice redno postajajo trendne teme.

        Vstopamo v obdobje vrhunca špekulacije – ljudje iščejo naslednjo shemo za hitro obogatenje ali 11X priložnost. Resnica je, da ti 11X ne pridejo pogosto. In ko to storijo, običajno pridejo s tono tveganja, včasih tako zelo, da se meje med vlaganjem in igrami na srečo zabrišejo. Pri Binance posvečamo veliko časa in sredstev ustvarjanju brezplačnih izobraževalnih materialov, ki našim uporabnikom pomagajo bolje razumeti in krmariti po svetu kriptovalut. Zato morate vedno DYOR. Za več branja o tveganjih DeFi je naša ekipa Akademije sestavila precej podroben vodnik o , kako odkriti pogosti DeFi prevare.

        Zakaj začetnikom priporočam, da začnejo z Centralizirane finance ali CeFi

         Če ste novi v kriptovaluti, priporočam, da začnete z izbiro centralizirane borze, kot je Binance. Platforme CeFi še vedno prinašajo tveganja, vendar imajo pogosto vzpostavljenih veliko več mehanizmov zaščite uporabnikov. Zaradi centralizirane narave teh platform je več možnosti za sanacijo, če gre kaj narobe. Večje, ugledne platforme, kot je Binance, so zasnovane tako, da so dostopne in enostavne za uporabo. Delujejo kot odlična vrata v svet kriptovalut.

         Za naprednejše uporabnike ima DeFi nekaj res prepričljive koristi. Že prej sem rekel, da osebno menim, da je decentralizacija prihodnost te industrije. Z DeFi lahko vsakdo dostopa do kripto izdelkov in storitev, ne da bi se zanašal na posrednika.

         Zakaj čakati, da centralizirana borza objavi žeton, ki ste ga imeli na oko, ko pa se lahko odpravite na decentralizirano borzo in ga kupite zdaj, brez menjalnih provizij? DeFi odstrani posrednika, kar vam omogoča neposredne transakcije s nasprotnimi strankami. Vendar je DeFi lahko zapleten. Svoje ključe morate upravljati sami – izgubite jih in vaša sredstva bodo za vedno izginila. Potencialno ni nobenega postopka preverjanja ali zaščitnih ograj, ki bi vam preprečile interakcijo s sumljivimi projekti. Pametne pogodbe, ki olajšajo vaše transakcije, imajo lahko ranljivosti, o katerih ne veste.

         Zame so prednosti DeFi daleč odtehtajo pomanjkljivosti, vendar se morate najprej oborožiti s kripto znanjem. Če imate informacije v zvezi z neprekinjeno prevaro, pošljite našo ekipo na investigations@binance. com

         To je sponzorirana objava. Naučite se, kako doseči naše občinstvo tukaj. Preberite izjavo o omejitvi odgovornosti spodaj.

         How to Invest in LuxFi – the Luxury Asset-Backed NFT Marketplace

  Slika Zasluge

   : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

   Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

   6189832000323

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments