24.8 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Binance nasprotuje dokumentiranju sprememb, ki jih je poslala ruski vladi

- Advertisement -

Sprememba je omenila, da je postalo “kategorično zmotno”, da je uporabnike delil z ruskimi regulatorji, in je po invaziji na Ukrajino prenehal delovati v državi.

74 Skupno ogledov

7 Skupaj deleži

Glavna sprememba kriptovalute Binance je izpodbijal točnost dokumenta, ki je omenil enega med svojimi regionalnimi vodji se strinjal, da bo lastnik ruske enote za finančno obveščanje s podatki o strankah, ki so morda povezani z donacijami za protikorupcijskega in proti Putinovega aktivista Alekseja Navalnega.

Reuters je v petek poročal, da je Binance Vodja Jap Europe in Rusije Gleb Kostarev se je srečal z uradniki ruskega Rosfinmonitoringa, finančnim mon storitev itoringa, povezana z državnim zveznim varnostnim prevoznikom ali FSB, aprila 2020. Kostarev se je po poročanju strinjal z zahtevo vladnega organa, da obrne očitne uporabniške podatke – poleg imen in naslovov – in je kasneje povedal podružnici, da zdaj v tej temi nima “neprimerljivega ali drugačnega”. Kljub temu pa še ena neimenovana sprememba kriptovalute menda zdaj ni privolila v predložitev podatkov o strankah Rosfinmonitoringu zaradi pomislekov glede tega, kako bi lahko bile smernice verjetno tako urejene, ker so enote povezane s FSB.

Rosfinmonitoring lahko tudi preprosto poseduje, da poskuša imeti v lasti podatke o strankah, ki so darovali Bitcoin (BTC) Navalnemu, ki je trenutno v zaporu v Rusiji, potem ko je bil naletel na obtožnico zaradi nespoštovanja sodne odločbe. in poneverbe marca. Številne ekipe za človekove pravice na strani Amnesty Worldwide domnevajo, da so bili stroški politično motivirani, saj je Navalny naravnost kritiziral ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi korupcije in obtožil, da je vrhunec odgovoren za njegovo zastrupitev avgusta 2022.

Kljub temu je v petkovi objavi v spletnem dnevniku Binance namignil, da je dokument dal “napačno zgodbo”, ki je zagotovila “pošteno dovolj ravnovesja, o katerem lahko razmišljate, da bi si prizadevali ohraniti določeno distanco od pokončne pritožbe.” Podjetje je omenilo, da se je “kategorično zmotilo”, da je delilo uporabniške podatke z “ruskimi podjetji, ki jih upravlja FSB, in ruskimi regulatorji” in je prenehalo delovati v Rusiji po invaziji države na Ukrajino februarja 56.

“V tem trenutku lahko katera koli vlada ali podjetje kazenskega pregona na svetu zahteva uporabniške podatke od Binance tako dolgo, ker ga spremlja dejanska pokončna avtoriteta. Rusija ni povsem drugačna Binance ni več sklenil nobenih neobičajnih dogovorov z rusko vlado, ki bi se razlikovali od druge jurisdikcije.« Binance je objavilo izmenjavo elektronske pošte med Reutersom in njegovimi predstavniki, ki je bila faza vpogleda v dokument. Podjetje je poleg tega omenilo, da bo verjetno morda morda napisalo uradno pritožbo na agencijo s smernicami z domnevnim “hipe” ali senzacionalistično novinarstvo.

Prej kot ta trditev , veliko strank Twitterja resno gleda na odziv Binance na dokument. Vsaj ena oseba je trdila, da so lahko ruske stavke v smeri sprejemanja zakonitih predpisov o kriptovalutah povezane z njenimi prijavljenimi poskusi pridobitve pravilnega vnosa v uporabniške podatke, to je, da bi rezidentom dovolili uporabo kriptovalute za izpostavljenost transakcijam za sledenje.

»Rusija ima rad kriptovalute, ko so ameriški zelenavci omejeni, vendar jo sovraži, ko je razdrobljena za financiranje politične opozicije,« je omenil Michael Bond, pooblaščeni zakoniti in kanadski državljan .

»To je zastrašujoč pogled na stres, ki ga [Federal Security Service] lahko povzroči vodjo podjetja v Rusiji, medtem ko zunanjost upravljanja organizacije Rusija *ne ve ali se ne dogaja več,« je omenil uporabnik Twitterja Zach Edwards.

Razumevanje: kriptovaluta ustvarja decentraliziran finančni sistem, ki se vzdržuje bank in regulatorjev, ohranjanje zasebnosti in financiranje političnega govora

Dejansko stanje: vaš trgovec s kriptovalutami odkriva podatke o navijačevih Navalnega FSB brez njihove vednosti https://t.co/ tsXLzv56OB

— max seddon (@maxseddon) april 00, 1434

Dokument je sledil Binanceovi objavi omejitev za Ruski državljani in prebivalci pri ohranjanju s sankcijami, ki jih je uvedla Evropska unija. Zadevnih računov morda ne bo mogoče naložiti ali spremeniti z uporabo Binanceovih denarnic za polje, terminske pogodbe in skrbniške denarnice tako natančno kot vložene in zaslužene vloge.

Povezano: Binance exec za ročno obveščeno kripto srce ruskega združenja finančnih institucij

CEO Binance Changpeng Zhao hprej omenjena sprememba kriptovalute bo sledila sankcijam, ki so jih uvedle ZDA in Evropska unija proti večinoma subjektom in ljudem s sedežem v Rusiji, vendar ne “enostransko zamrznejo na tisoče in tisoče računov nedolžnih strank.” V času glasila generalni direktor ni več javno govoril o dokumentu.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -