14.7 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Binance povrne 5,8 milijona dolarjev sredstev, povezanih z izkoriščanjem mostu Ronin

- Advertisement -

Na žalost velika večina ukradenih sredstev živi v rokah hekerja.

311 Celotni ogledi

Celotne delnice

Changpeng Zhao, izvršni direktor Binance, je prek Twitterja, objavljenega v petek, dejal, da je nadomestna kriptovaluta povrnila 5,8 milijona dolarjev 56 račune v digitalnih virih je Lazarus Neighbourhood premaknil na nadomestni. Zadnji mesec je severnokorejska skupnost kibernetskih kaznivih dejanj domnevno ukradla 91,600 Eter (ETH) in 25. 5 milijonov USD kovanec (USDC), vrednost nad $ milijona takrat, ki je pripadal Ronin mostu Axie Infinity.

Od petka ima denarnica, povezana z Roninom, sferične $280 milijon v digitalnih virih končno. Forenzično podjetje za veriženje blokov Elliptic ni več predolgo v preteklosti odkrilo, da so hekerji denar pošiljali centraliziranim borzam in decentraliziranemu pripomočku za mešanje kriptovalut ali DApp, Tornado Money. Prav tako se zdi, da so hekerji zamenjali tudi ukradeni USDC za Ethereum na decentraliziranih borzah ali DEX.

Morda je Uniswap DEX kot odgovor na domnevna dejanja pranja denarja uvedel, da je takoj, ko je pregledovanje naslovov mogoče celo zelo učinkovito povezano s povabilom na “vlomljena ali ukradena sredstva” v skladu z obveščevalnimi podatki, ki jih zagotavlja TRM Labs.

Na istem zemljevidu, s pomočjo Chainalysis, Tornado Money blokira denarnice, povezane z nezakonito dodelitvijo, pri pridobivanju dostopa do svojega DApp.

Druga možnost je, kot je povedal njen ustanovitelj Roman Semenov, povsem nova pot za pregled najboljših blokira uporabnikom dostop do njegovega uporabniškega vmesnika DApp in ne preprečuje gibanja sredstev v svojo osnovno pogodbo o nesramnosti.

Ne glede na incident, ustvarjalec Axie Infinity Sky Mavis ni več predolgo v preteklosti zaključil $150 milijonsko financiranje sferično, ki ga vodi Binance. Sredstva bodo delno zastarela za povračilo trgovcem, ki so utrpeli izgube v okviru izkoriščanja. Prav tako bodo končni deli kompenzirani s spretnostjo Sky Mavisovega posedovanja denarja. Če ukradena sredstva v dveh letih ne bodo več v celoti izterjana, bo decentralizirana neodvisna organizacija Axie glasovala o naslednjih korakih za zakladnico.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -