19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Binance se loti skladnosti s pravilom o potovanjih po več prepovedih

Binance se loti skladnosti s pravilom o potovanjih po več prepovedih

Po prepovedih na Japonskem, v Združenem kraljestvu in Ontariu Binance krepi prizadevanja za skladnost s posebnim orodjem, ki ga je razvilo kripto obveščevalno podjetje CipherTrace.

1291 Skupno število ogledov

4 Skupaj delnice

Binance tackles Travel Rule compliance after multiple bans

Binance, najbolje uvrščena kripto borza po dnevnem obsegu trgovanja, se je hitro soočila s prepovedmi svojega poslovanja v treh različnih jurisdikcijah: Ontario v Kanadi; Japonska; in Združeno kraljestvo. Čeprav se prizadeti uporabniki še naprej prilagajajo temu hitremu razvoju, se zdi, da platforma pospešuje svoja prizadevanja za izpolnjevanje mednarodnih regulativnih zahtev – zlasti tako imenovanega “pravila o potovanju”, ki ga oblikuje industrija

Pravilo o potovanjih, ki ga je uvedla projektna skupina za finančne ukrepe (FATF), zahteva, da regulatorji in ponudniki virtualnih sredstev (VASP) – vključno s kripto borzami, skrbniki in trgovalnimi mizami, ki prodajajo na prostem trgu – zbirajo in delijo stranke. podatkov med transakcijami. Pravilo je začelo veljati leta 2020 in je na splošno vzporedno z zahtevami za oddajnike denarja v državah na primer ZDA, kjer morajo oddajniki denarja zapisovati identifikacijske podatke vseh strank, ki sodelujejo pri nakazilih sredstev med finančnimi institucijami.

Vendar je bilo upoštevanje pravila zapleteno za veliko kripto izmenjav po vsem svetu zaradi neskladnosti med posameznimi državami pri prenosu okvira FATF. Iz tega razloga se Binance – po korakih drugih VASP – odloča za uporabo posebnega orodja, ki ga je razvilo kripto obveščevalno podjetje CipherTrace in je prilagojeno za reševanje nekaterih izzivov, s katerimi se soočajo VASP.

Poimenovano “Traveler” – poimenovano po pravilu, ki je bilo zasnovano zanj – orodje nadaljuje dolgoročno delo CipherTrace na odprtokodni informacijski arhitekturi potovalnih pravil – in je zasnovan za skrbnost skrbnega pregleda VASP nasprotne stranke, ki ga zahteva FATF. Generalni direktor podjetja Dave Jevans je dejal, da je CipherTrace “prepričan, da bo Traveler pomagal družbi Binance, da bo še naprej izpolnjevala najvišje standarde za spoštovanje globalnega zakona o preprečevanju pranja denarja, zlasti ker se regulativa VASP zaostruje v jurisdikcijah po vsem svetu.” Dodal je, da je namen rešitve omogočiti skladnost z AML “brez ogrožanja varnosti ali neprekinjenosti poslovanja.”

Cilj Travelerja je poenostaviti postopek, s katerim VASP preverjajo transakcije in samodejno identificirajo VASP-to -VASP nakazila skupaj s prejemnikom VASP. Orodje je zasnovano tako, da zagotavlja, da občutljivi, osebni in prepoznavni podatki, povezani s potrjenimi kripto transakcijami, ostanejo zaupni in jih delijo samo institucije, ki so v skladu s Pravili potovanja. Z uporabo šifrirane vzajemno overjene infrastrukture Traveler izdaja tudi digitalna potrdila VASP Know Your Customer in avtomatizira vključitev in preverjanje novih VASP nasprotnih strank, vključno s tistimi v jurisdikcijah, ki še niso izvajale zahtevanih predpisov o izmenjavi informacij.

Povezano: