17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Binance uporablja sistem kripto nadzora "Traveler", da upošteva pravila potovanja FATF

Binance uporablja sistem kripto nadzora “Traveler”, da upošteva pravila potovanja FATF

Binance Deploys Crypto Monitoring 'Traveler' System to Comply With FATF Travel Rule

Binance je včeraj napovedal, da je uvedel Ciphertrace’s Sistem Traveler kot del prizadevanj za skladnost. Traveler je prvi sistem za izmenjave, ki je v skladu s pravilom o potovanjih, ki ga je predlagala projektna skupina za finančne ukrepe. Izmenjava bi bila med prvim valom izmenjav, ki bi uvedla ta samodejni sistem za skladnost s pravili potovanja.

Binance Implements Ciphertrace’s Protokol Traveler v svoji trgovalni platformi

Binance, ena največjih borz kriptovalut na trgu, je napovedala uvedbo sistema Traveler, ki jim bo pomagal pri izpolnjevanju Pravilo potovanja , ki ga je določila projektna skupina za finančne ukrepe (FATF). Ciphertrace, zagon analitike blockchain, je ustvaril Traveler kot neodvisno platformo za skladnost.

Ciphertrace trdi, da Traveler avtomatizira postopek izpolnjevanja pooblastil FATF, samodejno vzpostavi povezave in identificira različne VASP ( Ponudniki storitev navideznih sredstev). Zato borze z izvajanjem poenostavijo svoje breme skrbnega pregleda.

Kot posledica tega posla bi lahko borza hitro odkrila in identificirala pranje denarja. Iz tega razloga je Samuel Lim, izvršni direktor za skladnost družbe Binance, izjavil:

Ponosni smo, da sodelujemo s Ciphertrace uvesti svojo rešitev za skladnost z zahtevami Traveler. Kot vedno se zavzemamo za to, da našim uporabnikom zagotovimo vrhunski izdelek, ki je varen, decentraliziran in ustreza svetovnim standardom skladnosti.

Podobno se je na to skliceval tudi izvršni direktor Ciphertracea Dave Jevans. Generalni direktor je poudaril:

Prepričani smo, da bo Traveler Binanceu pomagal, da bo še naprej izpolnjeval najvišje standarde za globalno – skladnost s pranjem denarja.

Regulativne represije, usmerjene v kripto industrijo

Po nekaterih poročilih bi tovrstno orodje pomirilo regulatorje, ki trenutno preiskujejo dejavnosti kripto izmenjave po vsem svetu. Ta napoved prihaja po tem, ko se je Binance soočil z vrsto opozoril regulatorjev v več državah. Japonski nadzornik kriptovalut FSA je pred kratkim izdal opozorilo proti Binanceu. Japonski regulatorji trdijo, da se podjetje ni registriralo za ponujanje storitev kripto trgovanja. Podobno so tudi britanski regulatorji izdali podobno opozorilo in navedli, da Binance ni imel dovoljenja za poslovanje v državi.

Na enak način je Binance prenehal ponujati svoje storitve v Ontariu potem ko je komisija za vrednostne papirje v Ontariu dejala, da je Binance ponujal trgovanje z vrednostnimi papirji brez dovoljenja. Changpeng Zhao, ustanovitelj in izvršni direktor borze, je že večkrat izjavil, da Binance nima sedeža, ker je “podoben Bitcoinu”, pri čemer se je izognil odgovorom, kje ima podjetje sedež. Zato je njegova lokacija še vedno skrivnost, nekateri pa kažejo na Kajmanske otoke kot na njegovo možno osnovo.

Kaj menite o Binanceu, ki izvaja Ciphertrace Traveler? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Bank of Russia to Study Risks of Crypto Investing With Banks and Payment Providers

BIS Economist Recommends 'Technology-Neutral' Crypto Regulation, Low-Cost Supervision of Decentralized Markets

Oznake v tej zgodbi

Binance, izmenjava Binance , Bitcoin, Kajmanski otoki, Ciphertrace, fatf, regulatorji, regulativni ukrepi, pravila o potovanjih, predpisi o pravilih za potovanja, VA, vasp, VASP, opozorila

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments