19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice BIS Economist priporoča „tehnološko nevtralno“ kripto ureditev, poceni nadzor nad decentraliziranimi trgi

BIS Economist priporoča „tehnološko nevtralno“ kripto ureditev, poceni nadzor nad decentraliziranimi trgi

BIS Economist Recommends 'Technology-Neutral' Crypto Regulation, Low-Cost Supervision of Decentralized Markets

Ekonomist pri Bank of Mednarodne poravnave so ugotovile, da kriptovalut ne iščejo alternative kot fiat valute ali regulirane finance, zato je priporočljiva „tehnološko nevtralna ureditev za ta razred sredstev“. Ekonomist je razpravljal o “vgrajenem nadzoru” in dodal, da “je glavni cilj poceni nadzor decentraliziranih trgov.”

Ekonomist BIS predlaga regulativni pristop za kriptovalute

Banka za mednarodne poravnave (BIS) je v četrtek objavila delovni dokument na temo „Družbeno-ekonomski dejavniki ameriških naložb v kriptovalute. ” Avtorja sta Raphael Auer, glavni ekonomist za inovacije in digitalno gospodarstvo na BIS, in David Tercero-Lucas iz Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

V 52 – poročilo strani, avtorji navajajo, da na podlagi poglobljenega analiza reprezentativnih podatkov o lastnikih kripto:

Izpodbijamo hipotezo, da se kriptovalute iščejo kot alternativa fiat valutam ali regulirane finance … Vlagatelji v kriptovalute ne izražajo več skrbi glede varnosti gotovine ali komercialnega bančništva kot ostalo prebivalstvo.

Študija je tudi razkrila: »Vlagatelji v kriptovalute so ponavadi izobraženi, mladi in moški. Ljudje, ki imajo izkušnje z uporabo digitalnih financ, bolj verjetno vlagajo v kriptovalute. “

Poudarjajo, da vlagatelji kriptovalute še naprej gledajo kot na” nišni digitalni predmet špekulacij “, so avtorji podrobno navedli, da” Pojasnitev regulativnega in nadzornega okvira za trge kriptovalut je lahko koristna za industrijo. ” Dodali so:

S perspektive politike je splošni prevzem naše analize tak, da so cilji vlagateljev enaki tako kot za druge razrede sredstev, bi morala biti tudi uredba.

Poročilo poudarja, da je koristno – dejansko najpomembnejše – za industrijo. “

Nadaljuje se z razpravo o uporabi “tehnološko nevtralne ureditve za ta razred sredstev , hkrati pa izkoristi potencial same tehnologije v nadzornem procesu. ” Avtorji so predlagali:

Ena od obetavnih možnosti, ki bi jo lahko izvajale nadzorne in regulativne agencije, je „vgrajeni nadzor“ … Glavni cilj je poceni nadzor decentraliziranih trgov, ki je lahko še posebej pomemben med nedavnimi razpravami o potrebi po ustreznem bonitetnem nadzoru industrije kriptovalut.

Z vgrajenim nadzorom “razumemo izvajanje nadzornega okvira za kriptovalute, ki omogoča samodejno spremljanje skladnosti z branjem tržne knjige,” pojasnjuje poročilo.

Kaj menite o ugotovitvah poročila BIS? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

South African Regulators Reportedly Fast-Tracking Crypto Regulatory Framework

Fed Vice Chair Quarles Says Digital Dollar Could Pose Significant Risks to US Banking System

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments