22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice BIS se pridruži centralnim bankam Francije in Švice pri čezmejnem projektu CBDC

BIS se pridruži centralnim bankam Francije in Švice pri čezmejnem projektu CBDC

Projekt centralne banke za digitalno valuto bo preizkusil čezmejno poravnavo med francosko in švicarsko fiat valuto.

4979 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

BIS joins France and Switzerland's central banks on cross-border CBDC project

Francoska banka in Švicarska narodna banka se skupaj z Inovacijskim središčem Banke za mednarodne poravnave preizkusita v veleprodajnem sistemu digitalnih valut centralne banke (CBDC), imenovanem “Project Jura”

Glede na četrtkovo sporočilo Banke Francije bo pilotna študija projekta Jura sodelovala tudi v zasebnem konzorciju, ki ga vodi globalno servisno podjetje Accenture. Druge ustanove v zasebnem konzorciju vključujejo Credit Suisse, UBS, SIX Digital Exchange in R3.

V eksperimentu naj bi bili uporabljeni dve CBDC na debelo – ena vezana na evro in druga vezana do švicarskega franka. V skladu z napovedjo bo postopek vključeval izmenjavo finančnih instrumentov proti vsaki veleprodajni CBDC prek aparata za poravnavo dobav in plačil.

Kot del obvestila je Francoska banka razkrila, da bo poravnava za obe strani posla potekala v bankah s sedežem v obeh državah.

Jura je podaljšek obsežnega dela francoske centralne banke na področju CBDC, ki je pritegnil tudi sodelovanje več pomembnih evropskih institucij za finančne storitve. Julija 2020 je centralna banka izbrala osem finančnih institucij za preizkus svojega medbančnega projekta CBDC.

Kot je že poročal Cointelegraph, je Francoska banka decembra decembra poravnala 2,4 milijona dolarjev s pilotom CBDC 2020.

Vendar je okrožnica Bank of France pojasnila, da projekt Jura ostaja raziskovalna študija in ne navaja nobenih načrtov za izda CBDC pri drugi sodelujoči centralni banki.

Sorodno: JPMorgan in DBS zaženeta čezmejno plačilno platformo blockchain

Mednarodno sodelovanje postaja glavni poudarek Razvoj CBDC s prizadevanji za razvoj izvedljivih protokolov za čezmejne poravnave med centralnimi bankami. V Aziji Hongkong in Kitajska preizkušata čezmejno uporabo njegovega digitalnega juana.

Tako Hongkong kot Kitajska sodelujeta tudi v širšem čezmejnem CBDC centralne banke Tajske in Združenih arabskih emiratov. Aprila je vzhodnokaribska centralna banka CDBC “DCash” začela delovati v štirih od osmih nacionalnih držav valutne unije.

Prejšnji članekNovo poročilo: El Salvadorjeva bitcoin črpalka za zdaj ni privabila pametnega denarja
Naslednji članekPantera Capital in Arrington XRP Capital vodita 5,8 milijona dolarjev za nevezane finance

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments